Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Een onvergetelijke vakantie
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

2 mooie historische plekken om te bezoeken in ons eigen land

In Nederland kan je verschillende soorten historische plekken aantreffen. Nederland heeft kastelen, kerken en zelfs ruïnes. Als echte geschiedenisliefhebber kan je dus zonder veel moeite een trektocht door Nederland maken om zo de mooiste historische plekjes van Nederland te zien. Maar wat zijn nou de mooiste historische plekjes van Nederland? Geschiedenisdocent Bob Bulder weet dit wel en heeft daarom een lijst opgesteld met de mooiste historische plekken van Nederland.

Hunnenbedden spotten in Drenthe

Om maar meteen te beginnen met het oudste historische attribuut dat in Nederland gevonden en gemakkelijk bezocht kan worden: de hunebedden, de trots van Drenthe. Historici zijn er nog steeds onzeker over hoe oud de Hunnenbedden precies zijn en waar ze precies voor dienden, maar één ding is zeker: de zijn heel erg oud. In principe zijn de Hunnenbedden niets meer dan een hoop opeen gestapelde stenen, maar het mysterie wat erom heen hangt maakt het spannend. In principe zijn de Drentse Hunnenbedden een kleinere en minder commerciële variant van Stonehenge. Als je in de buurt van Drenthe bent, moet je dus zeker een bezoek brengen aan de Hunnenbedden.

Kasteel Middachten in het dorpje de Steeg

Wil je echt een historische trektocht door Nederland maken? Ga dan vanuit Drenthe recht naar beneden en eindig in De Steeg, een klein dorpje in de buurt van Arnhem in Gelderland. In De Steeg vind je namelijk het kasteel Middachten. Dit kasteel met bijbehorend landgoed, dat nog steeds wordt bewoond door Graaf en Gravin zu Ortenburg, is stamt uit de 12e eeuw. Kasteel Middachten komt dus met een enorme geschiedenis. Het kasteel zelf is een paar dagen per jaar open voor bezoekers, maar het landgoed zelf is in de zomer veel vaker open. Ben je tijdens kerst in de buurt van Kasteel Middachten? Dan moet je zeker even langsgaan! Er is elk jaar in het begin van december namelijk een kerstmarkt op het landgoed van Kasteel Middachten. Tevens kan je tijdens deze kerstmarkt het kasteel van binnen bekijken. Kasteel Middachten is dan helemaal versiert met kerst parafernalia.