Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Een onvergetelijke vakantie
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor je vakantie naar Alaska

Beste tips voor een vakantie naar Alaska nodig? Alaska is voor de meeste mensen niet de eerste de beste vakantiebestemming. Dit heeft uiteraard vooral te maken met de lage temperaturen en het ruige karakter van deze staat. Alaska behoort tot de verenigde Staten. Alaska ligt zeer Noordelijk en grenst aan de Noordelijke staten van Canada, British Columbia en Yukon Territory. Daarnaast vormt slechts een klein stukje zee de scheiding tussen Alaska en Rusland. Omdat deze staat zo Noordelijk ligt en ongerepte natuur kent, zal een vakantie adembenemende momenten kennen en niet gouw vergeten worden.

De oorspronkelijk bevolking van Alaska zijn de Indianen en Eskimo’s. Tijdens een verblijf in Alaska is een ontmoeting met deze volkeren, dan ook onvermijdelijk en zeer leerzaam. De prachtige staat Alaska is zeer dun bevolkt en telt slechts 700.000 inwoners. Dit is tevens een van de redenen waarom de natuur hier zo ongerept en mooi in takt blijft. Het ontdekken van Alaska is voor de natuurliefhebber een must.

Vluchten en tickets naar Alaska

Om Alaska te bereiken moet er een enorme afstand overbrugt worden, zodat vliegen de enige optie blijkt. Besluit u om met een georganiseerde reis naar Alaska te gaan, dan zult u vooraf alle informatie krijgen en weet u precies vanwaar u vliegt en hoe lang u er over doet. U zult nooit rechtstreeks naar Alaska vliegen. Er wordt namelijk altijd via een andere grote stad in de verenigde staten gevlogen. In een van die steden voor de tussenstop zult u dan door de douane moeten. Al in het vliegtuig naar Alaska zullen formulieren worden uitgedeeld, die ingevuld moeten worden voordat u door de douane mag. Deze formulieren heten de Customs Declaration en de Visa Waiver en dienen naar waarheid te worden ingevuld. Wanneer u door de douane moet kan het om 200 tot wel 500 mensen gaan. Dit kunnen er echter nog veel meer zijn, afhankelijk van het aantal vliegtuigen die geland zijn. Lange wachttijden zijn hier dus niet ongewoon.

Welke soort vakanties wil je?

Er zijn tal van soorten vakanties naar Alaska. Houdt u van luxe en rust, dan zijn er prachtige luxe hotels inde grotere steden van deze mooie staat. Vanuit deze hotels zijn er vervolgens tal van trips waar u aan deel kunt nemen. Trips die variëren van tochten over water waar walvissen te spotten zijn tot tochten door de wildernis waar zich de Beren en Wolven bevinden. Avontuurlijke reizen naar Alaska behoren echter ook tot de mogelijkheden. Bij deze reizen slaapt u in lodges of bij de Eskimo’s en Indianen en maakt u de mooiste tochten per boot, te voet en op de sneeuwscooter.

De beste vakantieperiode in Alaska
Het hele jaar is Alaska geschikt voor de mooiste vakanties. Wel zijn de maanden mei t/m september volgens veel vakantiegangers het aangenaamste. In deze maanden is het op Alaska namelijk het warmste. Toch blijft het dan ook voor de meeste begrippen nog koud en kan er in de zomer ook af en toe een sneeuwbui vallen. In de maanden mei en juni zijn de dagen erg lang en wordt het bijna niet donker.

De juiste voorbereiding voor je rondreis
Zorg wel wanneer u een vakantie naar Alaska boekt, dat u de juiste voorbereidingen treft. U heeft wel met de Verenigde Staten te maken, dus zorg dat u de papieren en documenten in orde heeft. Uw paspoort moet bijvoorbeeld in ieder geval voor de duur van uw verblijf geldig zijn. Bent u van plan langer dan 90 dagen in Alaska te blijven, dan heeft u en visum nodig. Bent u van plan te gaan werken of studeren in Alaska, dan heeft u altijd ongeacht de periode een visum nodig. Verder moet u bij de voorbereiding zorgen dat u de juiste kleding en bagage meeneemt, zodat u tegen de koude en eventuele barre tochten bestand bent.