Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Wat heeft Zwitserland te bieden op het gebied van cultuur?

Zwitserland leent zich perfect voor een cultuurvakantie. Maar wat is er zoal te bekijken? In deze blog vind je meer informatie over de culturele hotspots en bezienswaardigheden! De aanwezigheid van de grote steden, de vele historische monumenten, de musea door het hele land, de tradities van het land bieden alle ingrediënten van een meer dan complete cultuurvakantie in Zwitserland.

Sankt Gallen
Zo vindt u bij Sankt Gallen de abdij van Sankt Gallen, het is een Benedictijner abdij, het was sinds de 8e eeuw een klooster, er zijn hier nog zeer oude manuscripten bewaard gebleven. De omgeving is hier prachtig, de locatie is een attractie op zichzelf.

Slot Laufen
Bezoek het slot Laufen, leuk voor jong en oud en opengesteld voor bezoekers, in Renaissancestijl gebouwd. Als geschenk van de natuur heeft u van daaruit een uitzicht op de Rheinfall, een waterval op de Rijn, de grootste waterval van Europa vanwege de breedte van 150 meter.

Stein am Rhein
Twintig kilometer verderop kunt u het stadje Stein am Rhein bezoeken en bewonderen, u vindt daar nog mooie oude vakwerkhuizen, een bijzonder stukje architectuur. Absoluut de moeite waard om eens te bekijken als u in de buurt bent.

Stedentrips in Zwitserland

Zwitserland heeft diverse steden die geschikt zijn voor een citytrip.

Zürich
Zürich is een grote stad, toch heeft het sfeer, het is van oudsher een prettige verblijfplaats voor de vrijdenkers en dus een fijne plek voor een weekendje weg in Zwitserland. U vindt hier prachtige musea zoals het Kunsthaus, belangrijke architectuur zoals de Grossmünster, het Kunsthaus Zürich en het Heide Weber huis van Le Corbusier. Een stadswandeling is dagvullend, voor een stedentrip in Zürich heeft u niet genoeg aan een enkele dag.

Basel
Een andere populaire stad in Zwitserland is Basel. Het bijzondere van deze stad is dat de Rijn dwars door de stad loopt en de twee stadsdelen verbonden zijn met zeven bruggen waaronder een spoorbrug. Daarnaast vindt u hier een schitterend historisch stadscentrum met het beroemde Münster van Bazel, mooie pleinen, de woonwijken met een parkachtig karakter dankzij het vele groen. U vindt hier veel hedendaagse architectuur, mede dankzij het architectenduo Herzog en de Meuron die de ´Nobelprijs´ voor architectuur wonnen in 2001.

Lugano
Een bezoek aan Lugano is een mooie culturele vakantiebestemming vanwege de aanwezigheid van de kathedraal uit de 13e eeuw, en de kloosterkerk Santa Maria degli Angeli uit de 14e eeuw, in de kloosterkerk vindt u nog zeer oude authentieke fresco´s, zeker het bekijken waard.

Bern
Een andere interessante bestemming is de oude binnen stad van Bern. De stad werd ooit gesticht in de 12e eeuw, van woonkwartier naar een stad met stadspoort en een klokkentoren met een astronomische kalenderklok, een stad met historie deels nog zichtbaar in de bouwstijlen van de markante en historische gebouwen.