Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Vliegen naar Manchester Airport

Manchester Airport is het vliegveld van Manchester gelegen buiten het centrum van de stad. Het is één van de drukste vliegvelden in Engeland en heeft meerdere start- en landingsbanen. Jaarlijks vliegen er vele miljoenen reizigers, vakantiegangers en zakenlui via dit Manchester Airport.

Vliegen van Amsterdam Schiphol naar Manchester

Vanuit Schiphol is een vlucht ongeveer 2 uur naar Manchester. Door het verschil in tijd zal je er eigenlijk maar één uur over doen. Terug zal een vlucht dus eigenlijk 3 uur duren wanneer je een vergelijking maakt in de tijdzones. Vanaf Manchester kan je naar bestemmingen over de hele wereld. Grote luchtvaartmaatschappijen vliegen van en naar Manchester. Naast een vlucht van Amsterdam is het ook mogelijk om vanaf een anders vliegveld in Nederland naar Manchester te vliegen. Vanaf Rotterdam en Eindhoven zijn hier bijvoorbeeld ook mogelijkheden voor.

Vliegtickets
Vliegtickets naar Manchester zijn in verschillende prijsklassen te verkrijgen. Afhankelijk van uw wensen en moment van boeken worden de tarieven bepaald. Het is aan te raden om de prijzen van vliegtickets te vergelijken en niet op zakelijke tijdstippen te reizen. Dit kan over het algemeen behoorlijk is prijs schelen.

Bezienswaardigheden
Manchester kent vele bezienswaardigheden. Naast de Engelse cultuur met veel taxi’s en hoge bussen is de binnenstad voorzien van prachtig Engelse gebouwen. Mooie bezienswaardigheden: Kathedraal van Manchester, Imperial War Museum North, Old Trafford (Stadion Manchester United), Museum of Science and Industry en de Beetham Tower. Voor voetballiefhebbers is ook Etihad Stadium van Manchester City een ware publiekstrekker.


Vliegtickets vergelijken

Verschillende reisorganisaties bieden vliegtickets van en naar Manchester Airport aan. Voor de goedkoopste vliegtickets en de beste vluchten is het echter aan te raden om gebruik te maken van een prijsvergelijker. Het vergelijken van vluchten is erg eenvoudig. Je moet hierbij echter wel duidelijk aangeven waar en wanneer je ergens naartoe wilt vliegen. Bij het boeken van het vluchten zijn er verschillende variabelen die de prijs bepalen. Zo is beschikbaarheid/capaciteit erg belangrijk. Ook de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt is bepaling in de prijsbepaling. Wilt u luxe vliegen of gaat u voor een reguliere stoel? Voor langere vluchten is het vaak ook mogelijk om met een tussenstop te vliegen. De tarieven zijn dan, hoewel je vaak langer vliegt, een stuk goedkoper. Je dient hier echter zelf een afweging in te maken.

Goedkope vluchten
Voor de goedkoopste vliegtickets is het aan te raden om goede research te doen naar de reguliere tarieven van de vliegtickets die u wilt boeken. Vervolgens kunt u op verschillende vergelijkingssites kijken welke vlucht het beste aansluit op uw wensen. Wanneer u ruim van te voren boekt ben ik over het algemeen het goedkoopste uit. Door de ruime beschikbaarheid reserveert u zo de eerste (goedkope) plaatsen. Prijzen van vliegtickets kunnen per uur verschillen. Het loont daarom soms om niet direct te reserveren. Het is echter geen garantie dat prijzen lager worden. Door een afname in bezetting kunnen te tarieven eerder duurder worden


Citytrip Manchester

Wanneer je een citytrip naar Manchester wilt boeken dan is het aan te raden om rechtstreeks naar Manchester Airport te vliegen. Hiervandaan kan je met de trein, bus of taxi naar het centrum van deze prachtige stad. Door de goede infrastructuur en bereikbaarheid is dit erg goed te doen. Ook wanneer je een voetbalwedstrijd van bijvoorbeeld Manchester United of Manchester City wilt bezoeken is dit de meest voor de hang liggende bestemming. Manchester is uiterst geschikt voor een stedentrip. Het prachtige centrum en de Engelse bouwstijl is te vinden in deze Engelse stad. Door de ligging van Manchester Airport op korte afstand van het centrum kunt u kort na landing al genieten van de Engelse gemoedelijkheid.

Openbaar vervoer
In Manchester is vrijwel elke hoek van de stad goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Mocht u graag direct reizen dat rijden er de traditionele gele taxi’s door de stad. Belangrijk is dat je hier vooraf een bedrag afspreekt of op de teller rijdt. Over het algemeen zijn de Engelse taxichauffeurs erg beleefd. Door vele wordt zelfs gezegd dat ze een stuk vriendelijker zijn dan we in Nederland gewend zijn.

Populariteit
Hoewel Londen de absolute nummer 1 is van Engeland onder de citytrips kent Manchester een stijging betreft populariteit. Steeds meer toeristen bezoeken de stad. Zowel voor de bezienswaardigheden, de Engelse pubs als wedstrijden van Manchester United en Manchester City wordt de stad goed bezocht.


Voetbalreizen Manchester

Wanneer u een voetbalwedstrijd van Manchester United of Manchester City wilt bezoeken dan adviseren wij u te vliegen via Manchester Airport. Dit vliegveld is op korte afstand van het centrum van Manchester. Met het openbaar vervoer kunt u zich goed verplaatsen naar uw hotel of het voetbalstadion.

Voetbalreis Manchester United
Een wedstrijd van Manchester United bezoeken is voor veel mensen een droom. ‘s Werelds grootste en bekendste club speelt haar wedstrijden in Old Trafford. Dit legendarische stadion is voor vele successen een belangrijke thuishaven voor Manchester United geweest. Vanuit het centrum bereikt u met de taxi in ongeveer 15 minuten het stadion.

Voetbalreis Manchester City
Ook voor het bezoeken van een wedstrijd van Manchester City kunt u het beste vliegen via Manchester Airport. Vanuit hier kunt u zich voortbewegen naar uw uiteindelijke bestemming. Het is goed mogelijk om op de wedstrijddag zowel aan te komen als te vertrekken. De afstand van het vliegveld naar het Etihad Stadium is niet erg groot. Aangezien Manchester een erg mooie stad is raden wij u echter aan om te genieten van een heerlijke citytrip.


Auto huren in Engeland

Wanneer u zelf door Engeland wilt reizen is het aan te raden om vanaf Manchester Airport een auto te huren. Er bevinden zich rondom het vliegveld verschillende aanbieders van huurauto’s en busjes. U kunt hierbij direct een auto huren en zelf naar uw bestemming rijden. De kosten van het huren van een busjes kunnen per aanbieder erg verschillen. Daarnaast betaald u ook voor het voertuig waarin u wilt rijden. Zorg ervoor dat alle afspraken vooraf zijn gemaakt en ga alleen in zee met een erkend autoverhuur bedrijf.

Online reserveren
Aan te raden is om vanuit huis al een auto te reserveren. Bij vrijwel alle huurbedrijven is het mogelijk om online een auto te huren. Hierdoor kunt u online alle gegevens invullen en de reservering compleet maken. Wanneer u geland bent op Manchester Airport staat uw auto gereed en weet u zeker dat de door u gekozen auto (of busje) beschikbaar is. Tevens bespaart u hier erg veel tijd mee en krijgt u vaak ook nog korting op uw reservering.

Links rijden
Houdt u er wel rekening mee dat er in Engeland links wordt gereden. Vaak is het in het begin erg lastig. Wanneer je eenmaal tussen het overige verkeerd rijdt lijkt dit mogelijk mee te vallen. Toch is het belangrijk om goed op te letten en ook de voorrangsregel in acht te nemen. Ook rotondes worden dus linksom gereden.