Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Alles wat jij moet weten over de Ierse kust & stranden

De Ierse kust is werkelijk prachtig om te zien, waardoor het een uitstekend idee is om er een keer naartoe op vakantie te gaan. Het is in dat geval verstandig om een doorreis te plannen, waardoor u ook de mogelijkheid heeft om de binnenlanden te bekijken. Op die manier zorgt u ervoor dat u er een heerlijke vakantie kunt vieren, waarbij vooral de natuur meer dan voldoende aandacht krijgt. Het zijn onder andere de ruige kusten die ervoor zorgen dat veel mensen in Ierland het heerlijk vinden om het water op te zoeken.

De kliffen van Ierland

Het zijn allereerst de kliffen van Ierland die ervoor zorgen dat het een goed idee is om de kust op te zoeken. Zeker wanneer er wat wind staat, iets wat praktisch altijd het geval is in dit land, is het een goed idee om naar de zee te trekken. Op dat moment zullen de golven vanaf de Atlantische Ocean stuk slaan op de rotsachtige kust. Hierdoor ontstaat er een geweldig spektakel, wat op zich al de moeite waard is. Daarnaast kunt u op een prachtige manier langs de kust lopen, om op tot rust te komen, of te genieten van de natuur.

Greystone en Bray

Het is onder andere een goed idee om een keer af te reizen naar Greystone of Bray. Tussen deze twee plaatsen ligt een prachtig kustpad, dat u kunt bewandelen om te genieten van zowel de natuur, de Ierse sfeer als de zee. Het pad loopt over de hoge klippen, waardoor u zich even op een heel ander deel van de wereld waant, dat niet te vergelijken is met de Nederlandse landschappen. Het is er prachtig om te zien, maar u kunt er ook genieten van de uitgestrekte rust, door simpelweg even helemaal nergens aan te denken.

Vissersplaatsen

Ten derde is het een goed idee om eens een bezoek te brengen aan een van de vissersplaatsjes die er te vinden zijn aan de Ierse kust. U kunt hierbij onder andere denken aan Howth. Dit is een stadje dat ligt aan het einde van een landtong aan de baai van Dublin, waardoor u ook de hoofdstad kunt gaan bezoeken. Het kleine vissersplaatsje zorgt ervoor dat u kunt genieten van de zee, maar daarnaast ook de lokale cultuur. Zo kunt u wat leren over de historie en daarnaast lekker uitwaaien om uw hoofd leeg te maken.


Surfen in Ierland

Golfsurfen is op een aantal locaties in Europa goed mogelijk, waaronder in Ierland. U kunt er gaan genieten van de woeste golven, die er samen met de heerlijk rustige stranden voor zorgen dat u flink kunt trainen. De golven komen aanrollen vanuit de Atlantische Oceaan, waardoor er wat dat betreft meer dan voldoende aanvoer van mogelijkheden is. U kunt uw adrenaline er uitstekend laten stromen. Het golfsurfen in Ierland is volledig in opkomst, waardoor het een uitstekend idee is om het in ieder geval een keer te gaan proberen en er te gaan genieten van de golven.

Hoge golven in Ierland

Het is vooral de woestheid en de hoogte van de golven die ervoor zorgt dat steeds meer mensen ervoor kiezen om het golfsurfen in Ierland toe te passen. Met name in het gebied van Portrush tot aan Portstewart heeft u de mogelijkheid om te genieten van uitstekende golven. Het zijn de ruige kusten en de eersteklas breaks die ervoor zorgen dat u er heerlijk kunt gaan surfen. U dient er wel rekening mee te houden dat veel van de gebieden alleen goed geschikt zijn voor surfers die al wat ervaring hebben, of onder begeleiding aan de slag willen.