Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Top 6 bezienswaardigheden in Dublin

Een stadsreis naar Dublin zorgt ervoor dat u kunt gaan genieten van de ‘city of living culture’. U kunt er een bezoek brengen aan de rivier de Liffey, maar daarnaast ook gaan genieten van de verschillende oude kastelen die er te vinden zijn. Het is de oudheid die er op een geweldige manier samen weet te gaan met het groene karakter van de stad. Er ontstaat op die manier als vanzelf een natuurlijke balans, die ervoor zorgt dat u uw ogen uit zal kijken, ook bij de verschillende bezienswaardigheden die er te vinden zijn.

1. St Patrick’s Cathedral

Allereerst is het een goed idee om een bezoek te brengen aan de St Patrick’s Cathedral in Dublin. Dit is de grootste kerk van de stad, die is gewijd aan de beschermheilige van Ierland, Sint Patrick. Men heeft de kerk gebouwd op de plek van een bron waar St Patrick ervoor zorgde dat de Ieren zich hadden bekeerd tot het christendom werd gedoopt. Het is wat dat betreft een unieke locatie. Ook de kathedraal zelf is prachtig om te zien, waardoor het een uitstekend idee is om er tijdens uw stadsreis naar Dublin een bezoek aan te brengen.

2. National Gallery of Ierland

Daarnaast kunt u gaan genieten van kunst in de National Gallery of Ierland. Deze bevindt zich in Dublin, al dient u er wel rekening mee te houden dat het een relatief klein kunstmuseum is. U kunt er aan de andere kant wel gaan genieten van een kunstcollectie die van een hoog niveau is. Zo gaat het onder andere om werken van Caravaggio en Monet. Ook is er een Nederlands onderdeel te vinden. In de National Gallery of Ireland hangen namelijk ook werken van Vermeer, waardoor het gaat om de top van de kunstwereld.

3. Guinness Stonehouse

Ten derde is het een uitstekend idee om een bezoek te brengen aan het Guinness Stonehouse. Dit is de plaats waar u alles kunt leren over het Guinness bier. Zoals u wellicht weet is dit het nationale vocht van het land, dat praktisch alle mannen er drinken. U kunt er meer leren over de manier waarop men het brouwt, maar ook over de vormgeving van de flesjes, posters en advertenties. Wat dat betreft is het Guinness Stonehouse ook zeer de moeite waard indien u zelf niet zo van bier houdt, of dit speciale drankje zelfs nog nooit eerder geprobeerd heeft.


Populaire festivals in en rondom Dublin

In Ierland heeft u het gehele jaar door de mogelijkheid om festivals te bezoeken. Dit zorgt ervoor dat u op een eenvoudige manier in aanraking kunt komen met de lokale cultuur. Zo heeft u de mogelijkheid om van de kunsten te genieten, maar kunt u er ook voor kiezen om u te richten op de boten waar men graag mee vaart, aangezien men houdt van het water. Verder is het Belfast Festival at Queen’s een uitstekende keuze, aangezien u daar in aanraking kunt komen met de lokale bevolking.

4. Galway Kunstenfestival

Het Galway Kunstenfestival is een international festival. Galway is de gastheer voor een groot aantal internationale kunstenaars. U kunt er genieten van onder andere theater en dans. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om te gaan kijken naar visuele kunst en muziek. Zo is het een heerlijk festival, waarbij u kunt gaan genieten van de verschillende soorten kunstvormen. Met dit evenement op uw agenda zorgt u ervoor dat u op een unieke manier van Ierland kunt genieten. Indien u houdt van kunst is het sowieso een aanrader om er naartoe te gaan, aangezien men veel artiesten vanuit heel Europa en de rest van de wereld uitnodigt.

5. Tall Ships Races

In 2020 kunt u bovendien gaan genieten van de Tall Ships Races 2020. Deze worden in Dublin gehouden en zorgen ervoor dat er een fantastisch evenement plaats zal vinden in de stad. In augustus staat alles in het teken van de boten, waardoor u kunt genieten van het weer, de omgeving en natuurlijk de prachtige schepen. Het festival zal vier dagen duren, waardoor u een langere tijd van de boten kunt gaan genieten. Ook in de rest van de stad valt er van alles te zien en te doen, waardoor u zich geen moment zal vervelen.

6. Belfast Festival at Queen’s

Ten derde is er het Belfast Festival at Queen’s. Dit is een festival dat in 2020 voor de 58ste keer georganiseerd wordt. Men slaagt er ieder jaar weer in om een geweldige line-up bij elkaar te vinden, met onder andere artiesten van wereldfaam en geweldige uitvoeringen die u niet snel meer zal vergeten. Het is de combinatie van muziek, drama, theater en film die er samen met dans en comedy voor zorgen dat er van alles te beleven valt. Zo staat Ierland even in het teken van een geweldig festival, dat een paar weken duurt en ieder jaar rond oktober of november plaatsvindt.