Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Waarom kiezen voor een vakantie naar de Franse Rivièra?

De Franse keuken wordt algemeen beschouwd als de beste keuken ter wereld en daarom moet u tijdens een vakantie aan de Franse Rivièra ook zeker niet beknibbelen op de lokale lekkernijen. Als u over straat loopt in Nice of Cannes, dan ruikt u al van verre de lucht van vers gebakken brood. De Fransen zijn trots op hun brood en natuurlijk ook op de wijn! Frankrijk is nog steeds het grootste wijnland ter wereld en hier komen de allerduurste wijnen vandaan.

In de grote badplaatsen zoals Cannes, Nice en St. Tropez kunt u heerlijk eten in één van de talloze restaurantjes die zijn te vinden op de boulevards. Het prijsniveau is misschien wat aan de hoge kant maar het is per slot van rekening vakantie! Na een copieus diner kunt u zich in talloze clubs en trendy bars tegoed doen aan de nieuwste cocktails. In de nachtclubs van Cannes en St. Tropez verzamelt de internationale jetset zich en wordt er kwistig met geld gestrooid. Maar er zijn ook talloze lokale barretjes waar u kunt genieten van een goed glas wijn voor slechts €3,-. Voor de kleintjes biedt Zuid-Frankrijk genoeg vertier. Er zijn enkele grote pretparken en natuurlijk ontbreekt het niet aan grote waterparken met tientallen glijbanen! De Franse Rivièra is dan ook geschikt voor iedereen, ook voor de mensen met een iets dunnere portemonnee (denk dan ook aan kampeervakanties).

De mooiste steden van de Franse Rivièra

In het zuiden van Frankrijk, aan de Franse Rivièra, kunt u heerlijk vakantie vieren in bekende badplaatsen als Nice, Cannes en St. Tropez. Er zijn echter nog veel meer interessante steden die de moeite zeker waard zijn. Ga eens naar Menton, de stad van de citroenen, of naar Grasse, de stad van de parfum. Alle Franse steden zijn een genot voor het oog. De steden aan de Middellandse Zee staan nog vol met oude gebouwen, paleizen en kerken. Als u op zoek bent naar cultuur, bent u aan de Franse Rivièra zeker aan het goede adres.

Talloze musea vormen een ideale excursie tijdens een regenachtige dag. Of u nu een liefhebbers bent van de kunst, geschiedenis of natuur, er is keuze genoeg. Het Museé Matisse in Nice bezit vele werken van de beroemde schilder Matisse die jarenlang in Nice woonde. Zeer interessant is het klooster van Le Thoronet, een hoogtepunt van de Provençaals-Romaanse architectuur. De abdij werd in 1160 gesticht en is vandaag de dag de enige Benedictijnenabdij in de Provence die nog een originele kloostergang heeft.

Kinderen kunt u zeker verblijden met een bezoek aan het Kasteel van Gourdon. Gelegen op een rots op 758 meter hoogte kijkt dit indrukwekkende kasteel uit over de vallei waar de rivier de Loup kronkelt richting de zee. Vanuit het kasteel heeft u een schitterend uitzicht over de zee en kunt u zelfs de eilanden onderscheiden die liggen in de baai van Nice. U hoeft zich dus geen moment te vervelen tijdens een vakantie aan de Franse Rivièra.

Bezienswaardigheden Franse Rivièra

De natuur van de Franse Rivièra wordt gekenmerkt door typisch mediterrane vegetatie, de zogeheten maquis. De Franse Rivièra heeft een grillige kust met schitterende afgelegen baaien. Dit zijn prachtige stukjes natuur die moeilijk bereikbaar zijn. Dit deel van Frankrijk staat bekend om de vele schiereilanden. Vele daarvan zijn volgebouwd met imposante villa’s die worden bevolkt door de rijke bewoners van de aarde. Gelukkig zijn er nog enkele schiereilanden die nog helemaal ongerept zijn en waar u heerlijk kunt genieten van de rust en de natuur.

Het bekendste natuurwonder van Zuid-Frankrijk is de Gran Canyon du Verdon. De rivier de Verdon ontspringt op 2500 meter hoogte in de buurt van de Col d’Allos en vloeit ten zuidwesten van Gréoux-les-Bains samen met de Durance. De rivier voert door een kalksteenlandschap waarin in miljoenen jaren talrijke kloven zijn uitgesleten. Het diepe spoor dat het rivierwater hier door het landschap getrokken heeft, is sinds het begin van onze eeuw een toeristische attractie van de eerste orde.

Als u natuur wilt combineren met avontuur, breng dan een bezoek aan één van de mooie grotten die dit deel van Frankrijk rijk is. De grotten van de Baume Obscure zijn een goed idee voor een dagje uit. Er is een holenmuseum ingericht en tevens is er een route uitgezet die afdaalt naar 80 meter onder de aarde. Indrukwekkende afzettingen begeleiden het bezoek aan de grote zalen, putten en een ondergronds meer. De Franse Rivièra heeft, zoals u zelf moet gaan ontdekken, veel meer te bieden dan alleen maar zon, zee en strand!

Activiteiten Franse Rivièra

Het zuiden van Frankrijk is een geliefde plek bij Nederlanders om de vakantie door te brengen. Het milde klimaat, het lekkere eten en de talloze mogelijkheden op sportief gebied zijn de belangrijkste overwegingen om af te reizen naar de Franse Rivièra. Van bergbeklimmen tot paardrijden, van mountainbiken tot zeilen, noem het maar op en u kunt het beoefenen onder de Franse zon.

Het achterland van de Franse Rivièra kan al fietsend of wandelend worden verkend. Bij de lokale toeristenbureaus zijn goede plattegronden te koop waarin enkele complete routes zijn opgenomen. Jongeren zullen zich zeker weten vermaken in het warme water van de Middellandse Zee. Zeilen, jetskiën, windsurfen en snorkelen zijn populaire sporten. Vanzelfsprekend kunt u voor de kust ook prima duiken. In iedere badplaats is wel een duikbedrijf gevestigd waar u terecht kunt voor een complete uitrusting. Tevens zijn hier voordelige arrangementen te boeken zodat u onder begeleiding van ervaren duikers kunt gaan duiken op mooie duikplekken.

Kleine kinderen zullen het geweldig vinden om op de rug van een paard of pony het Franse landschap te bewandelen. Er zijn talloze manages te vinden waar kinderen een geheel verzorgde dag kunnen meemaken. Ze zullen het verrukkelijk vinden om al galopperend de Franse stranden onveilig te maken. De Franse Rivièra is dan ook een bestemming waar iedereen, jong en oud, zich nooit zal vervelen, ideaal voor gezinnen dus.