Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Een onvergetelijke vakantie
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor een vakantie naar Chersonissos

Kreta is een eiland dat rijk is aan cultuur. Tijdens uw vakantie kunt u talloze bezienswaardigheden bezichtigen, sommige zijn eeuwen oud. Als u verblijft in de omgeving van Chersonissos is het maar een klein stukje met de bus of de auto naar Knossos. Dit is de beroemde hoofdstad van het Minoïsche Kreta. Meer dan 1000 jaar lang was Knossos de grootste stad van heel Europa. Vandaag de dag kunt u er prachtige overblijfselen van het grote paleis van koning Minos bewonderen. Ook enkele villa’s en het theater zijn voor het publiek toegankelijk.

De bevolking van Kreta is zeer gelovig en u komt dan ook veel kerken en kloosters tegen. het bekendste klooster van Kreta is het 16de-eeuwse klooster van Arkádi. Dit klooster werd in november 1866 door een Turkse overmacht van 15.000 man belegerd. In het klooster hadden zich ruim 900 Kretenzers verschanst, voornamelijk vrouwen en kinderen. De overmacht was echter te groot en uiteindelijk zou het klooster worden ingenomen. De Kretenzers, bezeten van eergevoel, stierven liever een eervolle dood. Ze besloten daarom de opslagplaats met buskruit in de brand te steken. Het stichtten van de brand werd gedaan door Kostis Yiamboudakis, de leider, geboren in het plaatsje Adele. Bij de geweldige ontploffing kwamen 864 Kretenzers om het leven maar zij namen ook meer dan 1.500 Turkse soldaten mee het graf in. Ieder jaar van 7 tot 9 november wordt deze bloedige gebeurtenis hier herdacht. De musea van Kreta staan voornamelijk in het teken van de rijke geschiedenis. Talloze oude voorwerpen en kunstwerken staan in tientallen musea tentoongesteld. Een vakantie op Kreta is een prima gelegenheid om uw gezin kennis te laten maken met de oudheid op een leuke manier.

Bezienswaardigheden Chersonissos

Veel toeristen boeken een vakantie naar Kreta om in Chersonissos tot diep in de nacht te kunnen feesten. De laatste jaren is Chersonissos dan ook uitgegroeid tot de populairste zomerbestemming onder jongeren. Niet alleen uit Nederland maar ook uit onder andere Noorwegen, Engeland en Italië komen duizenden jongeren naar Chersonissos om helemaal los te gaan. In bekende discotheken als ‘t Hof van Holland, BIOBIO en de Mouragio is het iedere avond feest!

Uitgaan in Chersonissos is waanzinnig. Aan de boulevard zitten talloze barretjes die worden gerund door proppers en zij doen er alles aan om toeristen op hun terras te krijgen. Aan de boulevard zitten ook leuke restaurantjes waar het prima eten is. U heeft tijdens het diner een mooi uitzicht over haven en in sommige restaurants worden leuke shows opgevoerd. Als u wilt mag u meedansen! Wilt u echter liever eten in een restaurant waar ook de lokale bevolking graag komt, dan moet u wat verder het dorp inlopen. Hier zijn leuke tentjes te vinden waar u rustig kunt genieten van Griekse specialiteiten.

Iedere avond is het wel ergens happy hour en het duurt niet lang alvorens de hele boulevard een grote massa feestvierende mensen is. Alle grote discotheken en bars hebben voldoende portiers want ja, sommige personen hebben nu eenmaal een kwade dronk. Maar ondanks de soms slechte verhalen over Chersonissos is het een geweldige bestemming waar vooral jongeren de vakantie van hun leven zullen beleven.

Chersonissos eiland avonturen

Het zijn niet alleen jongeren die een vakantie naar Kreta boeken. Er zijn dan ook vele sporten op het eiland te beoefenen die voor alle leeftijden geschikt zijn. De duiksport staat de laatste jaren veel in de belangstelling. Op Kreta zijn vele duikscholen gevestigd en belangrijker, er zijn ook talloze mooie duikplekken. Zo kunt u een tocht maken naar plek waar vele scheepswrakken liggen. Erg spannend om te doen!

Het maken van een zeiltocht is een leuk uitstapje. Kreta heeft vele schitterende baaien waar u naast een schitterend uitzicht ook nog eens goed kunt ankeren. Natuurlijk is het mogelijk om met een eigen schip de Middellandse Zee op te gaan. Een andere mogelijkheid is het huren van een schip inclusief kapitein en bemanning. U kunt dan zelf kiezen of u rustig wilt toekijken of ook zelf de handen uit de mouwen wilt steken. Aan boord wordt u heerlijk verwend en bestaat er zelfs de mogelijkheid om te dineren bij zonsondergang. Dit is toch wel heel speciaal! Gezinnen met kinderen zullen dit geweldig vinden en deze vakantie naar Kreta nooit meer vergeten!

Natuurlijke omgeving

Het eiland Kreta staat bekend om de schitterende natuur. Door het grote aantal zonne-uren groeien er talrijke bomen, planten, bloemen en kruiden. Vooral aan het begin van de lente is Kreta een schitterend eiland om de bezoeken. Alle bloemen en bomen staan dan in volle bloei en het ruikt er dan heerlijk. Op het eiland komen enkele tropische bloemen voor zoals de orchidee. Staat enkele een orchidee al mooi bij u in huis, op Kreta treft u uitgestrekte velden aan met deze bloem.

Er komen meer dan 2000 plantensoorten op Kreta voor en ongeveer 10% daarvan zijn endemisch, zoals de Kretenzische ciste-roos, de Kretenzische iris, de Kretenzische pijpbloem, de Kretenzische zwaardlelie en de diktamo, verwant aan de majoraan die wij in Nederland kennen. Wilde kruiden worden voornamelijk in de bergen gevonden zoals salie, marjolein, tijm en dragon. Een groot deel van deze kruiden wordt verzameld, gedroogd en verkocht op de lokale markt en in souvenirwinkels in de grote toeristische centra. Al wandelend kunt u de schitterende natuur van Kreta verkennen. Er zijn goede plattegronden te koop maar als u echt de mooiste plekjes wilt zien, dan moet u een gids inhuren. U kunt ook de fiets pakken en een spannende tocht maken door de ongerepte natuur. U en uw gezin zullen zich zeker vermaken.