Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Een onvergetelijke vakantie
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tip voor je vakantie naar Lloret de Mar

Het zijn vooral jongeren die een vakantie naar Lloret de Mar boeken en het uitgaansleven is dan ook op deze doelgroep gericht. Er zijn talloze restaurants waar je een bodem kunt leggen voor een lange avond feesten. Als je niet van het Spaanse eten houdt, dan heb je in Lloret de keuze uit een aantal Nederlandse restaurants zoals Hof van Holland, Ome Toon, Oud Brabant en de Pepermolen. Deze restaurants zijn heel populair bij de feestende vakantiegangers wat je kunt er een lekkere biefstuk met patat eten voor weinig geld!

De bekendste discotheek van Lloret de Mar is Bumper’s, gelegen in het centrum van de stad. De discotheek werd geopend in 1978 en is daarmee de oudste discotheek van Lloret. De gemiddelde bezoeker is tussen de 19 en 25 jaar en komt meestal uit Nederland, Duitsland, België, Zwitserland of Scandinavië. Er zijn in totaal drie bars en een cocktail bar en natuurlijk de tropische tuin. De muziek die ze er draaien is club-style en iedere avond gaan er meer dan duizend man helemaal uit hun dak. Gezinnen zullen ook een prima vakantie hebben in Lloret de Mar. Zo zijn er voor kleine kinderen genoeg activiteiten en hebben de grote hotels allemaal een animatieteam. Jong en oud zal zich zeker vermaken in Lloret de Mar.

Sport en avontuur in Lloret de Mar

In Lloret de Mar kunnen jongeren tijdens een vakantie meedoen aan allerlei leuke sporten. Bij jongens is vooral het scheuren op een jetski razend populair. Nadat je een zwemvest hebt aangedaan, wordt in het kort verteld hoe de jetski werkt. Daarna mag je helemaal los en een kwartier over het water scheuren. Het maken van een ritje op de banaan moet je zeker doen als je met een groep vrienden op vakantie bent. Op sommige bananen kunnen 12 mensen zitten en het is de bedoeling dat je je goed vasthoudt!

Voor alle waaghalzen die tijdens hun vakantie in Lloret echt iets extreems willen doen, is er de mogelijkheid om te bungeejumpen in Waterworld. Als je dit nog nooit gedaan hebt, is een vakantie in Lloret het geschikte moment ervoor. Voor diegene die zo’n elastiek maar niets vinden en zich liever in het diepe storten richting een net dat je opvangt, is er goed nieuws. In Waterworld kun je ook Scaddiven. Je laat je in een bakje optakelen door een enorme kraan en dan spring je naar beneden. Het enige verschil met bungeejumpen is dat je nu niet wordt opgevangen door het elastiek aan je benen, maar door een groot net dat beneden op je ligt te wachten.

Als je in het bezit bent van een duikbrevet, kun je voor de kust van Lloret de Mar mooie duiken maken. De kust biedt geweldig mooie onderwaterlandschappen met een rijke flora en fauna. Vele duikstekken zijn nog altijd intact, zodat er nog gemakkelijk soorten te zien zijn als morenen, langoesten en kreeften, schorpioenvissen, octopussen, lipvissen en sepia’s.Er is genoeg te beleven in Lloret de Mar op sportief gebied. Alle leden van het gezin zullen zich dan ook uitstekend vermaken!

Bezienswaardigheden

Tijdens een vakantie in Lloret de Mar moet u zeker een dagje erop uit trekken om de schitterende natuur te gaan bekijken. Typerend voor de omgeving van Lloret de Mar zijn de grote rotsen zoals je die kan tegen komen op het schiereiland Cabo Creus. Het hoogste punt is de Puig de Peni met een hoogte van 600 meter. De hoogste klippen lopen, ten zuiden van L’Escala, van bijna 100 meter hoog steil omlaag de zee in. Het indrukwekkendste kustgedeelte van de Costa Brava ligt tussen Lloret de Mar en San Feliú de Guixols.

De Medeseilanden werden in 1983 tot beschermd gebied verklaarden vandaag de dag kunt u er een kijkje nemen. Vanwege de zeldzaam rijke onderwaterflora en -fauna werd dit nodig geacht. Het gebied rondom de eilanden wordt gekenmerkt door een schitterende koraalwereld waartussen wel 600 diersoorten leven. Er zijn grotten en holten, die onderdak bieden aan onder andere roofvissen zoals de zeepaling en er zijn afzettingen van de fijnste deeltjes van anorganische substanties en vergane dier- en plantenresten. U kunt deze schitterende onderwaterwereld bewonderen vanuit de onderzeeboot Nautilus. U en uw gezin moeten zeker deze tocht maken. Het zal een onvergetelijk onderdeel worden van uw vakantie in Lloret de Mar.

Uitgaanssteden Lloret de Mar en culturele uitjes

Tijdens een vakantie in Lloret de Mar moet u zeker de plaatselijke bezienswaardigheden bezoeken. Zo zijn er in Lloret de Mar zijn twee kastelen te vinden. Beide kastelen hebben een geheel andere achtergrond. Het Castell de Sant Joan deed vroeger dienst als wachttoren. Het kasteel moest eventuele aanvallen vanaf het water voorkomen. En Plaja’s kasteel is een heel ander verhaal. Dit kasteel werd in de jaren ’30 van de 20ste eeuw gebouwd als woonhuis voor een rijke industrialist. Het kasteel is nu één van de symbolen van Lloret de Mar.

Als uw interesse ligt bij schitterende gebouwen, dan moet u zeker een excursie boeken naar het Monestir de Montserrat. Dit schitterende klooster, dat in de 18de eeuw compleet werd verwoest door een Frans leger, is in de 19de en 20ste eeuw in ere hersteld. Het Monestir de Montserrat is de laatste decennia uitgegroeid tot een topattractie. Veel toeristen, die verblijven in Lloret de Mar, boeken een excursie naar dit klooster om vervolgens te genieten van de schitterende kloostergangen, de mooie kunstwerken en de gastvrije monniken.

U kunt een dagje cultuur goed combineren met winkelen in Lloret de Mar. Als u echter op zoek bent naar keramiek, dan raden wij u aan om af te reizen naar La Bisbal. Al sinds de 16de en de 17de eeuw speelt de keramische industrie hier een grote rol. De traditionele productiemethoden worden in La Bisbal nog altijd doorgegeven in de keramiekschool, die de producten langs de hoofdweg verkoopt. Uw kinderen zullen een bezoek aan de keramiekschool zeker waarderen!