Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Beleef de geheimen van de Rode Zee

Tijdens een vakantie in Egypte kunt u kennismaken met het Egyptische nachtleven. Egypte heeft namelijk veel meer te bieden dan alleen maar mooie stranden en piramides. Als eenmaal de zon aan de horizon is verdwenen, gaan de deuren van de bars, discotheken, casino’s en nachtclubs open. Alle populaire tenten zijn geopend van zonsondergang tot zonsopgang en sommigen zelfs 24 uur per dag! In het kosmopolitische Cairo zijn de meeste nachtclubs en discotheken van Egypte te vinden. Als u van dansen houdt, gaat u naar een discotheek. Als u liever iemand anders ziet dansen, gaat u naar een nachtclub. zo simpel is het!

In de populaire badplaatsen aan de Rode Zee zoals Hurghada en Sharm el-Sheikh zijn de laatste jaren grote discotheken gebouwd. Hier draaien in het hoogseizoen internationale top DJ’s. Als uw idee van het nachtleven niet overeenkomt met harde muziek, dan is een cruise over de Nijl onder de schitterende sterrenhemel een prima alternatief! En als u zich wilt mengen onder de lokale bevolking, dan hoeft u alleen maar een traditioneel koffiehuis op te zoeken waar u vervolgens kunt genieten van een fruitige waterpijp en heerlijke Egyptische gerechten.

Genieten van de Rode Zee in Egypte

Veel mensen boeken een vakantie naar Egypte om te gaan duiken in de Rode Zee. In de Rode Zee komen namelijk meer dan 250 soorten koraal voor, waarvan 8% endemisch is. Het koraalorganisme is half dierlijk, half plantaardig. De koralen hebben de riffen opgebouwd, een proces wat vele duizenden jaren in beslag heeft genomen. Per jaar komt er slechts enkele millimeters aan nieuw koraal bij. Daarom is het essentieel om de koraalriffen te beschermen. De riffen trekken vele vissoorten. Onderzoek heeft uitgewezen dat er 1248 soorten voorkomen waarvan 17% endemisch is. Er mag dus gerust gesteld worden dat de Rode Zee een groots aquarium is.

De koraalriffen bieden de kleine vissen vele plekken om zich te verbergen voor grote roofvissen maar ze dienen ook als broedplaats voor talrijke soorten. Het is echter verboden om de koraalvissen aan te raken. Dit is tevens voor uw eigen veiligheid want sommige soorten zijn namelijk giftig! Er zijn talrijke duikscholen te vinden waar u voor relatief weinig geld complete duikcursussen kunt volgen. Eenmaal in het bezit van een brevet kunt u de schitterende onderwaterwereld gaan verkennen. U zult er iedere seconde van genieten!

Excursies en (duik) activiteiten

Tijdens een vakantie aan de Rode Zee zal u waarschijnlijk vaak aan het strand te vinden zijn. Echter, Egypte heeft meer te bieden dan alleen maar zon, zee en piramides. Egypte heeft een aantal nationale parken waarvan het merendeel zich onderwater bevindt. Vandaag de dag zijn er 24 nationale parken waarvan Ras Mohamed, Nabq, Abu Galum, St. Katharina en Taba de bekendste zijn. Het Natuurpark Ras Mohamed is gelegen op korte afstand van de populaire badplaats Sharm el-Sheikh. Het park is vooral geliefd bij beoefenaars van de duiksport. Men kan hier vanaf de kant duiken maar veel mensen kiezen ervoor om iets verder vanaf de kust te duiken.

Enkele honderden meters vanuit de kust liggen twee kleine eilandjes. Voor deze eilandjes liggen enkele schitterende koraalriffen. Shark-Reef is het bekendste rif en hier zwemmen de meest kleurrijke vissen die u ooit heeft gezien. Op de bodem ligt het wrak van het vrachtschip de Jolanda. Het wrak, dat is overwoekerd met zeeplanten en koraal, vormt een ideaal huis voor talloze vissoorten. Vanuit Sharm el-Sheikh worden excursies naar Ras Mohammed georganiseerd. Er zijn zelfs meerdaagse excursies te boeken waarbij u overnacht in kleine tentjes aan de kust. Een dergelijke excursies is een leuk om te doen met het hele gezin. Het zal iedereen nog lang heugen!

Egyptische cultuur en steden langs de Rode Zee

Een zonvakantie aan de Rode Zee kunt u uitstekend combineren met een bezoek aan één van de schitterende bezienswaardigheden die Egypte rijk is. Tal van oude bouwwerken zijn nog steeds te bezichtigen. Iedereen kent wel de piramides of heeft gehoord van de Grote Sfinx of de Vallei der Koningen. Maar Egypte heeft nog veel meer te bieden. Zo draaide het leven in het Oude Egypte om religie. De farao’s waren ervan overtuigd dat ze afstammelingen waren van de goden. Verschillende farao’s waren verbonden verschillende goden en om te goden te eren lieten ze enorme tempels bouwen. Hoe groter de tempel, des te meer aanzien had de farao en indirect kreeg de god ook meer macht. De tempels van het Oude Egypte zijn oogverblindend mooi, indrukwekkend en moet u zeker gezien hebben!

Geen enkel land ter wereld heeft zoveel schitterende schatten en bezienswaardigheden als Egypte. De faraonische schatten zijn wereldberoemd en de geschiedenis van de farao’s is bij iedereen bekend. Of u nu een bezoek brengt aan het Egyptische Museum in Cairo of aan het Koptische Museum, u zult overweldigd zijn door de pracht en praal van de museumcollecties. U en uw gezin zullen deze overdaad aan pracht en praal nooit meer vergeten!