Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Waarom kiezen voor de Turkse Rivièra

Tijdens een vakantie aan de Turkse Rivièra kunt u genieten van het bruisende Turkse nachtleven. Een leuk avondje uit begint vanzelfsprekend met een goede maaltijd en daarvoor bent u in Turkije aan het goede adres. De Turkse keuken blinkt uit in allerlei kleine hapjes die heerlijk gekruid zijn. Als u de Nederlandse kost echt niet kunt missen, kunt u terecht bij één van de Nederlandse restaurants. Hier treft u typisch Hollandse gerechten aan zoals saté, kipfilet, biefstuk met pepersaus en de schnitzel. Natuurlijk kunt u er echte Hollandse groenten als bloemkool en sperziebonen bij krijgen. Maar of u daar nu op zit te wachten bij een temperatuur van dik boven de 30 graden…

De meeste Nederlanders die voor het nachtleven naar de Turkse Rivièra gaan, komen automatisch uit in de badplaatsen Marmaris en Antalya. Dit zijn dan ook echte Nederlandse bolwerken. Maar ook in andere steden en badplaatsen aan de Turkse Rivièra kan er flink gefeest worden. In de grotere steden kan het er ’s avonds heftig aan toe gaan en in de nabij Antalya gelegen badplaatsen Alanya en Side zijn de discotheken net zo goed gevuld als in Antalya, alleen zult u hier wat minder Nederlanders treffen. Gezinnen met kinderen zullen zich geen moment vervelen tijdens een vakantie in Turkije. Alle grote hotels hebben goed opgeleide animatieteams die kleine kinderen de gehele dag bezighouden. Zodoende kunt u als ouder samen met uw partner ook even de batterij weer opladen.

Vakantiesteden Turkse Rivièra

Een vakantie in Turkije is niet compleet zonder een excursie naar één van de culturele hoogtepunten. In vele steden aan de Turkse Rivièra zult u zich geen moment vervelen, zoals in Marmaris. Al in de Middeleeuwen bestond er een levendige handel met het tegenover liggende eiland Rhodos. Uit die tijd stamt ook het oude slot dat is gebouwd door sultan Süleyman in 1522. In de onmiddellijke omgeving hiervan ligt de menzilhane (1545), waar ruiters hun paarden verwisselden.

Als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Turkije, dient u een bezoek te brengen aan de meest spectaculaire ruïnes van de Turkse Rivièra. Het betreft een groot aantal tempelgraven die zijn uitgehakt in de rotsen tegenover het plaatsje Kaunos. In de buurt liggen ook nog de ruïnes van een theater, een Romeins bad en een Byzantijnse basiliek. U treft trouwens veel antieke theaters aan in de steden en dorpen aan de Turkse Rivièra. Het merendeel van de theaters is vrij toegankelijk. U doet er verstandig om uw kinderen niet alleen kennis te laten maken met de mooie stranden maar ook met de schitterende cultuur. Ze zullen zich zeker interesseren voor de boeiende verhalen van de gidsen. Neem echter wel voldoende proviand mee tijdens een excursie wat de reistijden kunnen oplopen tot wel 4 uur!

Prachtige Turkse omgeving

Een vakantie aan de Turkse Rivièra zal u in eerste instantie boeken voor de zon, de zee en het strand. Maar Turkije heeft veel meer te bieden, vooral op het gebied van de natuur. Van Alanya tot Adana strekt zich het met sneeuw bedekte Taurusgebergte uit. In dit gebergte en in de directe omgeving bevinden zich enkele schitterende natuurgebieden. Door het heerlijke klimaat groeien veel tropische planten en bloemen hier als kool. In het oosten ligt het natuurgebied Çukurova. Dit natuurgebied is een door rivieren afgezet stuk laagland waar tegenwoordig grote hoeveelheden katoen worden verbouwd. Maar gelukkig is het niet één en al landbouw. Grote delen van het natuurgebied zijn nog puur en ongerept en het bezoeken zeker waard!

Als u vakantie viert in de buurt van de stad Antalya, moet u zeker een bezoek aan de natuurwonderen op een kleine 10 kilometer afstand. Ten oosten van Antalya bevinden zich twee mooie watervallen, Kursunlu en Düden. De Düden watervallen zijn een favoriete excursie voor veel mensen maar in wezen is deze excursie weinig opwindend. Vooral in de zomermaanden, als er weinig water is, liggen de watervallen er wat uitgedroogd en stilletjes bij. U kunt de Düden watervallen bereiken per touringcar of dolmus maar leuker is om in de haven van Antalya een bootje te charteren. Voor een luttel bedrag wordt u dan naar de watervallen gebracht en naar verloop van tijd weer teruggebracht naar uw opstapplaats. U en uw gezin zullen zich uitstekend vermaken tijdens een excursie naar deze wonderen der natuur.

Activiteiten bij Rivièra in Turkije

Als u een vakantie boekt naar de Turkse Rivièra moet u niet vergeten om uw duikbrevet mee te nemen. Voor de kust van de Turkse Rivièra zijn namelijk prachtige duiken te maken. In de vele baaien rond Kas, in de Golf van Ölüdeniz en bij Alanya zijn populaire duikplekken waar het altijd wemelt van de duikers. Het is een fascinerende belevenis om in het heldere water de scholen vissen te volgen in het blauwe schemerlicht onder de rotsen. In de bekende badplaatsen zijn goede duikscholen te vinden waar u voor relatief weinig geld een spoedcursus kunt volgen. U mag dan al snel onder begeleiding een duiken maken in de Middellandse Zee.

Liefhebbers van de zeilsport moeten zeker afreizen naar Turkije. Vakantiegangers die liever ontspannen van een zeiltocht genieten dan zelf de zeilen hijsen, kunnen voor de ‘Blauwe Tocht’ een jacht met bemanning charteren, maar slechts één of twee hutten voor het gezin boeken is ook mogelijk. Anderen charteren een boot zonder crew en doen al het werk zelf. Nieuw is de mogelijkheid ‘zeilen in gezelschap’, waarbij er een ervaren navigator meegaat. U en uw gezin zullen zich uitstekend vermaken tijdens een eendaagse of meerdaagse zeiltocht langs de mooiste plekken van Turkije. Vergeet echter niet om u goed in te smeren want aan boord van een zeilboot verbrand u snel door de weerkaatsing van de zon op het water!