Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Een onvergetelijke vakantie
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Waarom kiezen voor een vakantie naar Sint Maarten?

Sint Maarten is de Nederlandse buur van het iets grotere Franse gebiedsdeel St. Martin. Het mooie en levendige Caribische eiland Sint Maarten / St-Martin is het kleinste eiland ter wereld waarop twee volkeren met zeer verschillende eigenschappen, wetten en gewoonten vreedzaam naast elkaar leven. De grens is aangegeven met welkomstborden. De oppervlakte van Sint Maarten is slechts 44 km², waarvan vijf km² is bedekt met lagunes en zoutmeertjes. Dit Nederlandse gebiedsdeel is nu heel populair bij vakantiegangers die graag voordelig winkelen. Eén van ‘s werelds weinige vrijhavens ligt namelijk in Sint Maarten. Toeristen kunnen bovendien aan de andere kant van de onzichtbare grens proeven van de Franse sfeer en cuisine van St. Martin – hoewel de uitstekende restaurants in Sint Maarten ook behoorlijk kosmopolitisch zijn. Een fantastische vakantiebestemming dus.

Bezienswaardigheden Sint Maarten

In Philipsburg, de hoofdstad van Sint Maarten, staan meer dan 500 pastelkleurige winkelgebouwen in Nederlandse stijl waar men allerlei luxeartikelen 25 – 50 procent onder de normale prijs verkoopt. Philipsburg wordt regelmatig aangedaan door cruiseschepen met Amerikaanse toeristen die een dagje komen winkelen. Ze kunnen artikelen ter waarde van US$ 600 belastingvrij mee naar huis nemen. En als u in een typisch Caribische omgeving wilt winkelen, moet u beslist naar de zaterdagmarkt in Philipsburg. Sint Maarten heeft ook een dierentuin, waar jong en oud kunnen kijken naar ocelotten, vleermuizen, zijdeaapjes, uilen en waterzwijnen – die op enorme hamsters lijken. Volwassen vakantiegangers kunnen in Sint Maarten de swingende nachtclubs uitproberen of hun geluk beproeven in de 9 casino’s, waarvan er in St. Martin geen enkele is.

Een prachtig eiland

Het eiland St. Martin/Sint Maarten bestaat al sinds 1648 uit een Nederlands en een Frans deel, maar het is ook van de Spanjaarden en Britten geweest. Het museum in Philipsburg en de vervallen koloniale forten op het eiland geven je een kijkje in dit fascinerende verleden. Het fort bij de haven in de Grote Baai was de eerste Nederlandse militaire basis in het Caribisch gebied. Na het winkelen, rondkijken en uitgaan, kun je in Sint Maarten uitrusten op voortreffelijke stranden bij de kustwateren waar je veilig kunt zwemmen en watersporten, van surfen en duiken tot aan parasailen en jetskiën. Er zijn ook uitstekende restaurants met uitzicht op de oceaan.

Evenementen en activiteiten

Het belangrijkste sportevenement van Sint Maarten is de Heineken Regatta, die ieder jaar in maart plaatsvindt en zeilers uit alle delen van de wereld trekt. Dan zijn er veel feestjes en steelbandshows op het eiland, zowel in het Nederlandse als het Franse deel. En u kunt het hele jaar door, zelfs als u geen zeilervaring hebt, de 12-meter Uitdaging aannemen, d.w.z. de bemanning versterken van het zeiljacht de Stars and Stripes, dat aan de America’s Cup heeft meegedaan. Het jaarlijkse carnaval is een spectaculair evenement met calypsowedstrijden en prachtig uitgedoste dansers. Daarnaast wordt op 30 april de verjaardag van de Nederlandse koningin uitgebreid gevierd. En als je nog niet genoeg hebt gefeest, kun je op 14 juli, de Franse nationale feestdag, de bestorming van de Bastille vieren in St. Martin. Nog een voordeel van twee naties op één tropisch eiland!