Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Vakantie Rimini voor jongeren

Ben je van plan om naar Rimini op vakantie te gaan, zorg dan dat je van tevoren goed bent geïnformeerd over deze populaire bestemming. Om zo optimaal mogelijk te kunnen genieten van alle mogelijkheden in Rimini en omstreken en wat er allemaal te doen is kun je je op deze website al goed inlezen. De algemene informatie over Rimini vindt je in deze categorie. Je leest hier o.a. over de activiteiten in Rimini, het uitgaan en het weer in Rimini. Als je in Rimini verblijft is er namelijk dag en nacht genoeg te beleven. Natuurlijk moet je dan wel weten wat er allemaal te doen is en waar je hier meer informatie over vindt.

Minimale Leeftijd
Rimini is één grote feeststad met allemaal clubs, kroegen en discotheken verspreidt over Rimini. De minimale leeftijd om uit te gaan in Rimini is 16 jaar, echter wordt dit minimaal gecontroleerd. Deze minimale leeftijd voor toegang is bepaald omdat de minimale leeftijd voor alcohol in Rimini en tevens in heel Italië 16 jaar is. Daarom zou het kunnen zijn dat je in sommige clubs, pubs en discotheken niet binnengelaten wordt, al zal dit in de praktijk vrijwel niet voorkomen. Wanneer je jonger dan 16 bent kan prima afreizen richting Rimini, het is dan wel verstandig om met Beachmasters, Gofun of Gogo te reizen zodat je door je bandje vrijwel altijd binnen komt!

Alcoholgebruik
Wil je drank kopen in de supermarkt dan is het geen enkel probleem wanneer je jonger bent dan 16 jaar, caissières zullen vrijwel nooit vragen om je identificatiebewijs. Desondanks is het voor supermarkten strafbaar om drank te verkopen aan mensen onder de 16. Hierdoor kun je buiten de supermarkt alsnog gecontroleerd worden op je leeftijd maar zal hiervoor vrijwel nooit zelf een boete krijgen.

Prijzen in Rimini

 • Eten zoals een hamburger €3,- of pizza €5,-
 • Bier, in lokale kroegen en bars €2,- in discotheek ( €3 – €5)
 • Cocktail, in lokale kroegen en bars € 4,-, in discotheek (€5 – €6)
 • Taxi €10,- vanaf het centrum naar je appartement
 • Frisdrank €2,-
 • Flesje water €1,-
 • Strandbedje €4,-

Criminaliteit
Zoals in elke grote stad kan je in Rimini ook te maken hebben met zakkenrollers. Zorg er daarom altijd voor dat je niet te veel geld bij je hebt en dat je je portemonnee op een plek hebt zitten waar een zakkenroller niet makkelijk bij kan. Naast zakkenrollers wordt er ook balletje-balletje gespeeld in Rimini. Voor het spel gebruikt men drie bekers (of doppen), enkele balletjes en een tafel of vergelijkbaar speeloppervlak. De oplichter beweegt snel met de omgekeerde bekers over de tafel, laat een balletje tussen de bekers rollen en zet vervolgens de bekers stil. Aan de toeschouwers wordt dan gevraagd onder welke beker het balletje zich bevindt, waarbij een bedrag van bijvoorbeeld 50 euro wordt ingezet. De oplichter heeft altijd enkele handlangers die zich als voorbijgangers voordoen. De handlangers winnen geregeld; soms ‘verliezen’ ze door de verkeerde beker te kiezen terwijl voorbijgangers wel duidelijk konden zien welke beker de juiste was. Zo krijgen veel voorbijgangers het idee dat ze de truc door hebben en dat zij het spel ook kunnen winnen. Dan gebruikt de oplichter echter een goocheltruc waardoor het balletje steeds onder een andere beker ligt dan de speler denkt. Hierbij helpen de handlangers de oplichter op verschillende manieren. Doe niet mee aan dit spel je krijgt er alleen maar problemen mee.

Appartementen en Hotels in Rimini

Van plan om op vakantie te gaan naar Rimini? Het hele jaar uitkijken naar een vakantie vol gekte en elke dag stappen met je vrienden! Toch is het belangrijk om je toch goed voor te bereiden op je vakantie, voordat je er naar toe gaat. Zo kun je optimaal profiteren van alles wat er te beleven valt. Denk bijvoorbeeld aan alle uitgaansgelegenheden en activiteiten die je kunt ondernemen. Je reisleiding kan je hier natuurlijk ook voldoende over inlichten, maar zij hebben er wel baat bij wanneer jij de activiteiten onderneemt waar zij meer samenwerken en commissies over ontvangen. Daarom zullen zij deze benadrukken. Via deze website wordt je al op de hoogte gebracht over de voorzieningen en alles wat er te doen valt in Rimini. Op vakanty.nl vind je de appartementen van Rimini. Zorg er dan ook voor dat je een verblijf hebt en je appartement dicht bij het uitgaansgebied bevindt. Je hoeft dan namelijk nooit ver te lopen naar je kamer na het stappen of eerst nog een taxi te regelen. Ga je liever naar een hotel op Rimini dan zijn er ook genoeg mogelijkheden.

Welke reisorganisaties hebben deze bestemming?
Om een onvergetelijke vakantie te hebben in Rimini zijn er drie reisaanbieders die jou hierbij kunnen helpen, dit zijn Gofun, Beachmasters en GOGO. Elke reisaanbieder heeft verschillende hotels en appartementen. Omdat je uit een ruim aantal hotels en appartementen kan kiezen, vind je op deze website een overzicht van alle appartementen en hotels die door die reisaanbieders wordt aangeboden. Op deze manier kan je een goede keuze maken uit het ruime aanbod. Naast het regelen van een verblijfplaats bieden deze reisaanbieders nog veel meer aan om een te gekke vakantie te beleven. Zo hebben ze allemaal activiteitenprogramma voor overdag en s ’nachts, waar je uiteraard niet verplicht bent om aan deel te nemen. Zo kun je overdag naar het romantische Venetië, loungen op de RelaXing Cruise of mee naar waterpark Aqua fan en zijn er tal van watersporten mogelijkheden. Uiteraard horen lekker bruin worden, heerlijk eten en (taxfree) shoppen in San Marino ook tot de mogelijkheden!

Activiteiten in Rimini

Wat is er allemaal te doen in Rimini? In Rimini draait het niet alleen om het stappen in de vetste kroegen en discotheken. Je hoeft je tijdens je vakantie geen moment te vervelen, er worden talloze activiteiten Rimini georganiseerd waaraan je mee kunt doen. Je kunt overdag veel mee maken om er een gegarandeerde top vakantie van te maken met je vrienden en vriendinnen. Een van de meest populaire activiteiten zijn de watersporten. Aan de boulevard op de stranden in Rimini kun je veel watersporten beoefenen. Hierbij kun je denken aan het jetskiën, waterskiën, parasailen, banaanrijden, op de flying fish of nog veel meer! Naast activiteiten in Rimini zelf bieden de meeste jongerenreisorganisaties vette excursies Rimini zoals shoppen in het belastingvrije San Marino, een excursie naar Italia in Miniatura of onderneem zelf een trip naar Venetië of waterpark Aquafan in Rimini! Ben je echt alleen maar naar Rimini gekomen om feest te vieren dan kun je overdag ook meedoen aan de beachparty’s. Hieronder vind je leuke bezienswaardigheden die je kunt doen tijdens deze ideale vakantie voor jongeren!

 1. Rimini is een mooie kustplaats en beschikt over een prachtig strand. Je kunt er heerlijk bruin bakken in de zon.
 2. Riccione Mall is een gezellig winkelcentrum. Voetgangers kunnen lopen waar ze willen aangezien het een autovrije zone is. Verder zijn er in Riccione Mall veel gezellige winkeltjes, o.a. veel souvenirwinkeltjes.
 3. Het dolfinarium in Rimini is erg mooi en groot. Het dolfinarium is gelegen in de haven en heeft dagelijks shows. In de zomermaanden is het dolfinarium langer open en de laatste show is dan om 22.30 uur. De shows die worden gegeven in het dolfinarium zijn erg spectaculair.
 4. Aquafan is een leuk waterpretpark niet ver buiten Rimini. Er is van alles te doen, ze hebben o.a.: tientallen glijbanen, whirlpools, bodybuilding, sportvelden, 3 speelplaatsen en spel & animatie voor de kinderen. Verder bestaat het park uit 80.000 m³ water. Het park is geschikt voor alle leeftijden en is een lekker dagje ontspanning.
 5. Rimini ligt in de buurt van San Marino en Venetië. Twee prachtige steden die om verschillende reden de moeite waard zijn om te bezoeken.

Uitgaan in Rimini

Met zoveel uitgaansmogelijkheden ga jij je in Rimini zeker niet vervelen. Wat dat betreft is dit een top jongerenvakantie. In deze bruisende badplaats vind je de gezelligste kroegen van Italië. Uitgaan in Rimini is een ware beleving. Rimini kent talloze clubs, kroegen en discotheken die stuk voor stuk de moeite waard zijn om tijdens je vakantie in Rimini te bezoeken. Onder deze discotheken Rimini vind je onder andere de grootste discotheek van Europa: Baia Imperiale Discotheek Rimini en de onder Nederlanders zeer geliefde Life Club Rimini. Ook Engelse Pubs zijn in Rimini goed vertegenwoordigd met onder andere Bull & Bush en Cheers, prima plek om je avond uitgaan Rimini te beginnen!

 1. Cheers: Tijdens de stapavonden staat Cheers vooral bekend om de House en bekende Top 40 hits. Deze kroeg bestaat grotendeels uit een ruim terras waar heerlijke cocktails (en natuurlijk andere dranken) genuttigd kunnen worden. Met maximaal 300 man in Cheers wordt dit ongetwijfeld een top avond!
 2. Bull & Bush: Deze kroeg heeft het uiterlijk van een pub. Even gezellig een drankje doen? Dan is dit de juiste plek! Live muziek, DJ’s, karaoke, elke avond is hier wat anders te doen! De DJ zorgt voor bekende hits en de beste meezingers in de avond, overdag wordt hier voornamelijk Rock gedraaid. Een hoop gezelligheid in deze pub met een paar honderd andere gasten!
 3. Copacabana: Copacabana is een leuke internationale kroeg in Rimini. Naast een hoop gezelligheid en de lekkerste drankjes is er een hoop ander entertainment in deze kroeg. Limbo dansen, bier wedstrijden, darten, karaoke en nog veel meer. Ga met zo’n 250 anderen los op de feestmuziek in deze kroeg.
 4. Altromondo: Een andere club waar je ook zeker helemaal uit je dak zult gaan is Altro Mondo. Dit is niet alleen één van de grootste van heel Rimini, maar ook de thuisbasis van DJ Gigi D’Agostino en regelmatig komt DJ Hardwell z’n platen draaien. In Altro Mondo beleef je zeker een onvergetelijke avond met fantastische muziek, een schuimparty, te gekke lasershows en meer!
 5. Blow Up: Qua muziekstijlen ligt bij Blow Up de focus op de R&B, Hiphop en House. Naast een hele verdieping dansvloer heeft deze club onderin een heel mooi lounge gedeelte om even lekker een drankje te drinken. Bekende DJ’s komen hier de beste platen draaien voor meer dan duizend gasten en het is elke woensdag White Party!
 6. Club Life: Een Nederlandse discotheek met twee verdiepingen met verschillende muziek! Ook een mooi buiten terras om even lekker rustig je drankje op te drinken terwijl de bekendste DJ’s goede platen draaien. R&B, House of Techno? In Club Life is alles te vinden! Meer dan duizend feestgangers kunnen hier helemaal los gaan.
 7. Malindi-bikibeach: Een geweldige plek om heerlijk te genieten, zowel overdag als ´s avonds. Dit is een unieke club op het strand, los gaan met het zand tussen je voeten in de warme buitenlucht! Met het mooie uitzicht van de zee en lichtjes over het strand kan je genieten van de beste muziek en drankjes.