Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor je vakantie naar de Algarve

De West- en Zuidkust van de Algarve kenmerkt zich door de schitterende en vaak zeer fraai gevormde rotspartijen waarin de zee zich gedurende honderden jaren een weg heeft gebaand en de mooiste grotten en sculpturen heeft gevormd. De Westkust is ruig en bestaat uit een hardere steensoort, de Zuidkust heeft een kalksteen structuur die het geheel zo karakteristiek maakt. In de vele natuurlijk gevormde baaitjes zijn heerlijke zandstrandjes ontstaan, vaak moeilijk te bereiken maar ook vaak gebruikt als ligplaats voor de vele vissersbootjes, in combinatie met de toeristen die er lekker zonnebaden en van hun vakantie genieten. Een van deze strandjes is het strandje van Benagel, een vissersdorpen bij het bekende Carvoeiro met vele restaurants en winkeltjes. In de omgeving staan vele luxe villa’s met eigen zwembad welke veelal voor de vakanties te huur zijn.

Vakantie naar het zuidelijkste deel van Portugal

De Algarve is het zuidelijkste gedeelte van Portugal en heeft vele verschillende gezichten. Het gedeelte ten oosten van de stad Faro (Faro is zowel een stad als een district) tot aan de grens met Spanje is een kuststrook met bijzondere lagunes en kilometers lange zandige eilanden en is vrijwel geheel beschermd natuurgebied, waar vele soorten vogels voorkomen. De meer bekende kuststrook ten westen van Faro heeft een heel ander gezicht. In dit gedeelte worden okerkleurige kliffen afgewisseld met kleine zandstranden, omgeven door grillig vormgegeven rotsen en grotten. Het binnenland van de Algarve is heuvelachtig en dunbevolkt en nog vrijwel onaangetast door het toerisme. Het hele jaar door groeien Eucalyptus, pijnbomen en lavendel hier in overvloed.

Waarom kiezen voor de Algarve?

De fauna van de Algarve lijkt op die van Spanje, maar er komen ook een aantal Afrikaanse diersoorten voor, zoals de kameleon, de genetkat en de mangoeste. De Algarve is een belangrijk tussenstation voor de vogeltrek. Steltlopers, kluten, wulpen en grutto’s zijn de belangrijkste trekvogels. Verder zijn er arenden, uilen, buizerds en zeekoeten. In de zoutpannen en lagunen van de Algarve broeden flamingo’s, eenden en ooievaars. De totale oppervlakte van de Algarve beslaat ruim 6500 vierkante kilometer. Er is een kustlijn van 170 kilometer. Van de kust tot het noordelijkste puntje is maximaal 40 kilometer. De Algarve heeft een droog klimaat met veel zon. De gemiddelde dagtemperaturen schommelen tussen de 16 graden Celsius in januari en februari en de 28 graden Celsius in juli en augustus. De zomerhitte wordt getemperd door een frisse wind uit zee.

Hotels in deze Portugese regio

De accommodaties die we voor u hebben geselecteerd liggen in het district Faro, in de plaatsen Albufeira, Vilamoura, Armaçao de Pera, Olhos d’Agua, Alvor en Da Rocha, het pittoreske vissersdorp Carvoeiro en Praia da Oura. Al onze accommodaties liggen (vrijwel) direct aan het strand en zijn dus zeer geschikt voor een heerlijke strandvakantie. Ook de sportievere vakantieganger komt hier echter niets tekort. Zeilen, tennissen, vissen, diepzeeduiken of een balletje slaan op een van de fraaie golfcourses; het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Ook het uitgaansleven biedt voor ieder wat wils. Laat u meevoeren naar een typisch Portugese Fado-avond, waar u kunt genieten van een ‘vinho verde’ en van verrukkelijke visgerechten. Ga eens naar een van de discotheken of barretjes in Albufeira of waag een gokje in het casino van Vilamoura. U kunt het allemaal zelf beleven in de Algarve!

Wanneer reizen naar Zuid-Portugal in 2022?

Tijdens de zomermaanden (van april tot oktober) is het heerlijk vertoeven op het strand of aan het zwembad. Met de zachte zeebries, heb je zelden het gevoel dat het hier te warm wordt. De westelijke Algarve heeft bovendien een prachtige kustlijn, die je haast nergens elders ter wereld vindt en die, vooral bij zonsondergang, zelfs de minst romantische personen kan verleiden. aar de Portugese zuidkust is veel meer dan enkel maar een populaire zomerbestemming. Dit meest zuidelijke deel van Europa biedt immers ook in de lente en herfst een ideaal vakantieklimaat. Het voorjaar is bovendien de periode waarin de natuur zich van haar beste kant laat zien. Van de prachtig witte amandelbloesems in het vroege voorjaar (januari), tot de druiven- en sinaasappeloogsten in het najaar (oktober tot december), zal u merken dat het hier merkelijk warmer is dan thuis en dus zeer geschikt voor een rustige of een sportieve vakantie. Met 28 golf courses verspreid over de hele Algarve, is dit niet voor niets het hele jaar rond een populaire bestemming voor golfers. In het voor- en najaar geniet u aan de Algarve bovendien volop van de zon, zonder de drukte van het hoogseizoen.