Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Top 7 voordeligste familie-vakantieparken van Nederland

Een verblijf op een vakantiepark is de perfecte manier om er even helemaal tussenuit te zijn, zonder dat je daarvoor het land uit hoeft. Deze vorm van vakantie biedt voor ieder wat wils: of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning midden in de natuur, een actieve vakantie wilt met wandel- en fietsroutes direct vanaf de drempel van je accommodatie, of juist het plezier en de gezelligheid van familieactiviteiten en faciliteiten voor de kinderen op prijs stelt. Bungalowparken liggen vaak op de mooiste plekjes in Nederland, omgeven door uitgestrekte natuurgebieden, pittoreske dorpjes en nabij interessante steden vol cultuur en historie. De charme van een verblijf in een bungalow zit hem in de combinatie van het comfort van thuis met de nieuwe omgeving en ervaringen die je als bezoeker kunt opdoen. Elk park heeft zo zijn eigen karakter, faciliteiten en type accommodaties, variërend van knusse bungalows voor twee personen tot ruime vakantiehuizen waar je met de hele familie of een groep vrienden kunt verblijven. Daarnaast bieden veel parken extra voorzieningen zoals zwembaden, speeltuinen, sportvelden en soms zelfs wellnessfaciliteiten, om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Mooie en goedkope recreatieparken in Nederland

Voor wie op zoek is naar een voordelige, maar toch veelzijdige vakantie in Nederland, presenteren we een top 7 van recreatieparken die elk een unieke vakantiebeleving bieden. Van het groene hart van de Veluwe tot de bruisende energie van Noord-Brabant, en van de rustgevende kust van Zeeland tot de historische rijkdom van Drenthe; deze selectie van bungalowparken belooft voor elk type vakantieganger een passende bestemming. Of je nu wilt genieten van de rust en de natuur op Bungalowpark Hoenderloo, de familiegerichte faciliteiten van Vakantiepark Het Roekenbosch wilt ontdekken, of de Zuid-Limburgse gastvrijheid op Bungalowpark Schin op Geul wilt ervaren, er is altijd een park dat bij je past. Verder bieden Roompot Beach Resort, Vakantiepark Panjevaart, Roompot HunzePark, en Vakantiepark De Berkenhorst elk hun eigen charmes en mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie in eigen land. Laten we een kijkje nemen naar wat deze top 7 voordelige recreatieparken te bieden hebben, en ontdekken hoe ze elk op hun eigen manier bijdragen aan een rijke en diverse vakantie-ervaring. Tip: bekijk ook ons overzicht met mooie vakantieparken in Duitsland.


Bungalowpark Hoenderloo

Met een vakantie op een Bungalowpark Hoenderloo bent u aan het juiste adres voor een echte wandelvakantie. Gelegen op de Veluwe verblijft u in een prachtige natuurrijke omgeving omringt door bos, heide en allerlei soorten flora en fauna. Elke seizoen brengt hier iets moois met zich mee. Alles staat in bloei in de lente en zomer, de prachtige gekleurde bladeren in de herfst of de Veluwe bedekt met een laagje sneeuw in de winter. Hier leer je de echte Nederlandse natuur kennen. Vanaf het park starten diverse wandeltochten. U kunt kiezen uit een uitgestippelde route waarbij u de groene of blauwe paaltjes volgt. Ook kunt u de routes zelf bepalen en de lengte hiervan aanpassen naar uw wensen. De wandelroutes zijn te verkrijgen bij de receptie van Bungalowpark Hoenderloo. Er zijn zelfs speciale themaroutes te wandelen gericht op bijvoorbeeld eten en drinken, historie of architectuur. Met kinderen maakt u een puzzel- of GPS-tocht. Ook uw trouwe viervoeter kan mee. Er zijn speciale losloopgebieden op de Veluwe waar de hond lekker kan rennen.

Op Bungalowpark Hoenderloo verblijft u in een vakantiewoning Gelderland midden in de Veluwse bossen. Onze bosbungalows zijn van alle gemakken voorzien en maken uw vakantie compleet. Met een eigen buitenterras geniet u van alle rust en ruimte dat het park te bieden heeft. Er zijn bungalows geschikt tot zeven personen zodat u met een groepje in één bungalow kunt verblijven. Dat is natuurlijk wel zo fijn. Ziet u een vakantie op de Veluwe wel zitten? Kom dan genieten op Bungalowpark Hoenderloo en beleef een onvergetelijke tijd!


Vakantiepark Het Roekenbosch

Vakantiepark Het Roekenbosch ligt in Blitterswijck in het mooie noorden van Limburg. Dichtbij Nationaal Park de Maasduinen verblijft u in een bosrijke omgeving. Het Roekenbosch is een echt familiepark met faciliteiten voor jong en oud. Er zijn diverse speelvelden en speeltuinen. U kunt hier bowlen, spelen in de indoorspeeltuin of de geitjes aaien in onze kinderboerderij. Er is voor ieder wat wils te beleven. Alle bungalows liggen in het bos en hebben een vrijstaande opstelling zodat u genoeg privacy heeft tijdens uw vakantie. U zult zich één met de natuur voelen en komt hier helemaal tot rust. De bungalows bieden plaats tot maar liefst 12 personen zodat u gezellig met de hele familie in één bungalow kunt verblijven. De bungalows zijn voorzien van een woonkamer met zit- en eethoek, open keuken en terras met tuinmeubilair. Geniet van een lekker drankje op uw buitenterras terwijl de kinderen in de tuin spelen. Het park is geheel autovrij wat de ultieme rust en veiligheid met zich mee brengt.

Om uw vakantie zo aangenaam mogelijk te maken heeft het park voldoende faciliteiten en leuke uitstapjes in de omgeving. Zo kunt u met het hele gezin naar ZooParc Overloon en maakt u in één dag een reis over de wereld. U ziet hier fantastische dieren als cheetahs, panda’s en rendieren. Ook Attractiepark Toverland of Aardbeienland is voor kinderen erg leuk. Voor een stukje natuur en cultuur brengt u een bezoekje aan de Kasteeltuinen Arcen, Hertog Jan Brouwerij of het Reindersmeer. Met een verblijf op Het Roekenbosch ontdekt u het echte Noord-Limburg en komt u helemaal tot rust!


Bungalowpark Schin op Geul

Bungalowpark Schin op Geul staat bekend om haar prachtige ligging in het zuiden van Limburg. Onze gasten komen vaak terug om te genieten van de rust wat het park uitstraalt. Het ruim opgezette park is tegen de zuidzijde van een helling gelegen en beschikt over 145 compleet ingerichte bungalows. Deze staan verspringend geschakeld opgesteld zodat iedereen de nodige privacy heeft. Een aantal huisjes zijn kind- of huisdiervriendelijk Het park is voorzien van leuke faciliteiten voor jong en oud. In de vakantieperioden is er regelmatig animatie op het park en komt Ekkie Eekhoorn langs. Hiernaast kunnen kinderen zich uitleven in de binnenspeeltuin of gaat u gratis zwemmen bij het nabijgelegen subtropisch zwemparadijs in Gulpe. Met een vakantiehuisje Zuid-Limburg op Schin op Geul beleeft de hele familie een unieke vakantie.

De omgeving van Zuid-Limburg biedt prachtige uitstapjes. Het Zuid-Limburgse Heuvelland verkennen doet u per fiets of te voet. Er zijn mooie fiets- en wandelroutes. Of fiets naar één van de prachtige steden. Op ongeveer vier kilometer afstand ligt het mooie Valkenburg. Dit stadje is zeker een bezoekje waard en vooral in de avonden is het hier erg gezellig. Bezoekt u liever een grote stad? Bezoek dan het bourgondische Maastricht of de Duitse stad Aken, net over de grens. Gaat u een dagje weg? Dan is GaiaZOO erg leuk met kinderen of gaat u op blote voeten door het Blotevoetenpark. Ook Kasteel Hoensbroek en Kasteelruïne Valkenburg zijn aan te raden tijdens uw vakantie in Zuid-Limburg. Kortom, met een verblijf op Bungalowpark Schin op Geul beleeft de hele familie een unieke vakantie.


Roompot Beach Resort

Roompot Beach Resort is een vijf-sterren vakantiepark in Zeeland, nabij Kamperland, een tiental kilometer ten noorden van Middelburg. Deze ligging is ideaal voor mensen die de regio willen ontdekken of gewoon willen genieten van het strand. Wanneer je in de zomer komt, is het wellicht heerlijk aan het water, maar ook tijdens de andere seizoenen heeft vakantie in Zeeland genoeg in zijn mars om zelfs de meest veeleisende toerist een boeiende vakantie te bieden. Ook voor vakanties met de hele familie is een vakantie bij Roompor Beach Resort erg geschikt. Vanuit je verblijf kan je makkelijk heel Zeeland ontdekken. Er zijn uitstekende fiets- en wandelpaden langs de kust en de verschillende eilanden. Ga je even weg van de kust, dan is het landschap prachtig groen. Middelburg en Vlissingen kan je zonder problemen met de fiets ontdekken. Hier vind je tal van leuke winkels, restaurants en bezienswaardigheden.

Roompot Beach Resort is een hoogstaande vakantiebestemming die al het comfort biedt dat je kan verwachten van een resort dat door verschillende websites en magazines hoog aangeprezen wordt. Op het kampeerterrein kan je kiezen uit verschillende soorten kampeerplaatsen voor tenten en caravans in alle soorten en maten. Je kan bij Roompot Beach Resort ook bungalows, stacaravans en vakantiehuisjes huren waarin alles voor jou voorzien is. Op het terrein zelf kan je zwemmen, tennis spelen, bowlen, midgetgolfen en genieten van een lekkere maaltijd in het buffetrestaurant of de pizzeria. Vergeet echter niet het resort te verlaten, ook al is het er nog zo heerlijk, want er wacht op een prachtige streek op je.


Vakantiepark Panjevaart

Je hoeft niet altijd ver van huis te gaan wanneer je op vakantie gaat, want ook Nederland heeft enkele streken die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken. Noord Brabant is wellicht één van de mooiste regio’s van Nederland en een ideale vakantiebestemming voor jong en oud. Je kan Brabant zonder problemen ontdekken met de fiets. Er zijn veel uitstekende fietspaden die je langs alle mooie plekjes leiden, maar ook te voet vind je vast enkele unieke plekjes in de natuur. Bekijk hier de vakantiehuizen van Panjevaart, voor een geslaagde vakantie in Brabant. De belangrijkste steden in Brabant zijn Eindhoven, Den Bosch en Breda. Dit zijn stuk voor stuk heerlijke steden om een dagje in rond te wandelen, de sfeer op te snuiven en enkele bezienswaardigheden te bezoeken. Breda en Den Bosch hebben een sterk historisch karakter en je vindt je er veel mooie gebouwen uit de late Middeleeuwen. Eindhoven is een stad die bruist van het leven en je vindt er vast enkele leuke restaurants en cafés.

Vakantiepark Panjevaart ligt in de buurt van Breda en biedt een uitstekende locatie voor wie Brabant wilt ontdekken. Het vakantiepark heeft verschillende bungalows in de aanbieding voor vier tot veertien personen. Alle huisjes zijn voorzien van de juiste hoeveelheid luxe en comfort om er voor te zorgen dat jouw vakantie in Brabant een heerlijke ervaring wordt. Het vakantiepark beschikt over een zwembad met glijbanen, een restaurant, snackbar, tennisbanen, en midgetgolf. Verder is er ook de mogelijkheid om te vissen aan het park of fietsen te huren, zodat je op eigen houtje de streek kan verkennen.


Roompot HunzePark

Plan je een vakantie in Drenthe, dan moet je beslist overwegen om een chalet te huren in één van de vele vakantieparken in de regio, waaronder HunzePark. Een chalet biedt je meer comfort dat een tent of een blokhut, maar behoudt nog steeds het geliefde eenvoudige karakter van een vakantie op het platteland. De HunzePark chalets in Drenthe zijn geschikt voor maximaal vier tot zes personen, dus je kan makkelijk met heel het gezin op vakantie. Het vakantiepark ligt op een twintigtal kilometer van Assen, midden in de prachtige natuur. Je kan je plekje in het vakantiepark heerlijk gebruiken om uit te rusten in een prachtige omgeving, of je kan eropuit trekken om de regio te ontdekken, want Drenthe heeft heel wat mooie natuur te bieden.

De ideale manieren om de provincie te ontdekken, zijn te voet of met de fiets. Je kan zelf fietsen meebrengen of fietsen huren. Bij de receptie van het vakantiepark kan je enkele handige fietsroutes krijgen, zodat je gegarandeerd de mooiste plekjes in de omgeving zal vinden. Het Drenthse fietsroutenetwerk is erg goed uitgebouwd en biedt een groot aantal betrouwbare fietstochten die je langs de fraaiste uitzichten en de meest unieke plaatsen zullen voeren. Chalets in vakantiepark HunzePark zijn voorzien van een badkamer, woonkamer en twee of drie slaapkamers. Ook is er een keuken in de chalets zodat je niet altijd uit eten hoeft wanneer je daar geen zin in hebt. Aan het vakantiepark zijn ook nog een café, een zwembad, voetbalvelden en een tennisbaan verbonden.


Vakantiepark De Berkenhorst

Vakantiepark De Berkenhorst is gelegen in Kootwijk, in de buurt van Apeldoorn. Ondanks de centrale ligging, bevind je je midden in de natuur, waar het heerlijk genieten is van de prachtige omgeving. Alle vakantiehuizen in De Berkenhorst zijn uitgerust met de juiste hoeveelheid comfort, zodat je je eigen maaltijden kan koken en gewoon een dagje in het park kan blijven wanneer je daar zin in hebt. Elk vakantiehuisje heeft een terras waarop je in alle rust kan genieten van de natuur wanneer het mooi weer is. De speciale luxe vakantiehuizen hebben eveneens een sauna. Aan het vakantiepark is ook een zwembad met een glijbaan, een stoombad, een bubbelbad en een restaurant.

De omgeving van het vakantiepark is wondermooi. Je kan prachtige fiets- en wandeltochten maken door de Veluwe, een groot bosrijk gebied waar je urenlang kan genieten van de natuur. Ben je even uitgekeken op de natuur, dan kan je naar Walibi Holland gaan. Daar ben je op een half uurtje met de auto vanuit vakantiepark De Berkenhorst. Apeldoorn en Arnhem liggen vlakbij, zodat je ook een daguitstap naar beide steden kan plannen wanneer je zin hebt in een citytrip. In beide steden kan je heerlijk shoppen en eten. Met een vakantiehuis in Gelderland kan je dus nooit missen. Vakantiepark De Berkenhorst combineert heerlijke natuur met een handige locatie om de rest van de regio te verkennen. Gun jezelf een welverdiende vakantie met het gezin of een romantisch uitstapje met z’n tweeën, want echt ver van huis hoef je niet te gaan om een uitstekende vakantie te beleven.