Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Top 16 leukste skigebieden van Europa

De beste skigebieden van 2024 zijn voor iedereen natuurlijk anders. Of je nu met een vriendengroep gaat skiën, met het gezin op wintersport gaat of alleen een lekkere winterzon-vakantie zoekt; er is keuze genoeg. Wij hebben de beste skigebieden van 2024 voor je op een rijtje gezet. Het zijn zowel kleine wintersportgebieden als de grotere plekken waar je kilometers lange pistes hebt. Kies jij voor Zwitserland, Frankrijk of toch Oostenrijk en Italië? Boeken kan eenvoudig online!

Piesendorf
Intens beleven en genieten op wintersport in Oostenrijk: Piesendorf (800 m)! Tussen Kaprun en Zell am See ligt het rustige en landelijke dorpje Piesendorf. Door de ligging is het plaatsje een goede uitvalsbasis voor wintersportbieden in de omgeving, die met de gratis skibus makkelijk te bereiken zijn. Het gemoedelijke skidorp is met name geschikt voor rustzoekers, want er zijn weinig après-skimogelijkheden. U kunt er naar hartelust genieten van de omgeving: in het dorp kunt u schaatsen, paragliden, rodelen, nachtskiën en hiken. Piesendorf heeft maar liefst 20 km aan wandelroutes.

Kaprun
Intens beleven en genieten op wintersport in Oostenrijk: Kaprun (786 m)! Dit dorpje is een sfeervolle en veelzijdige wintersportplaats met een compact centrum. In vergelijking tot het eveneens in Europa Sportregion (134 km piste) gelegen Zell am See is deze bestemming wat kleinschaliger, maar zeker niet minder gezellig. De cafés, stubes en discotheken staan garant voor een uitstekende après-ski. Ook op sportief gebied is er veel te doen. Kaprun heeft een groot, modern sportcentrum met onder meer een overdekt zwembad, een fitnesscentrum, een sauna en een Turks bad. Daarnaast vindt u in Kaprun een verlichte rodelbaan, een tennis- en squashhal en een natuurijsbaan.

Campitello
Op 1440 meter hoogte vindt u het knusse plaatsje Campitello. Dit wintersportdorp is een stuk kleiner dan het populaire Canazei, dat zich op ongeveer 2 kilometer afstand bevindt. Desondanks doet Campitello zeker niet onder voor Canazei wat betreft het bruisende karakter van het dorp. De oude dorpskern heeft een scala aan leuke winkeltjes en knusse restaurants, waar u zich geen moment hoeft te vervelen. Met de gondel uit het dorp bereikt u snel het ‘Col Rodella’ gebied dat op 1000 meter hoogte boven Campitello ligt. Hier vindt u vele afdalingen die zich uitstekend lenen voor de beginnende skiër en snowboarder. U kunt een afdaling maken naar het naastgelegen Canazei, zodat u ook hier eens gezellig kunt après-skiën. Met de skibus bent u bovendien binnen 10 minuten weer in Campitello.

Canazei
Canazei is de grootste wintersportplaats in het bosrijke Val di Fassa gebied. Het dorp staat naast haar bruisende centrum bekend om de vriendelijke mensen, de knusse sfeer en een gezellige combinatie van nieuwe hotels en oude boerenhuizen. Na een dag op de piste bent u in Canazei op de juiste plek voor een levendige après-ski. Met een ruime keuze uit skihutten, restaurants, cafés, bars, pubs en een discotheek is er hier ’s avonds voor ieder wat te beleven. Het schitterende gebied Belvédère bereikt u via een cabinelift en een gondel vanuit het dorp. Hier kunt u prachtige afdalingen maken en heeft u toegang tot het mooie Sellamassief. In dit gebied kunnen ook snowboarders hun hart ophalen met een halfpipe. Aan het einde van de dag keert u makkelijk naar het dorp terug via de dalafdaling die helemaal tot in het dorp van Canazei loopt. Langlaufers kunnen in Canazei de Marcialonga-loipe op die 70 kilometer lang is en dwars door Val di Fassa en Val di Fiemme loopt. Voor natuurliefhebberes en wandelaars biedt het dal van Canazei meer dan 20 kilometer aan wandelpaden waar u kunt genieten van de adembenemende natuur.

Selva
Het laatste en kleinste dorp in Val Gardena is het knusse Selva. De Duitse benaming voor dit leuke skidorp is Wolkenstein. Het langgerekte centrum van het dorp is uitstekend gelegen ten opzichte van de pistes, waardoor het vaak mogelijk is aan het einde van de dag tot aan uw hotel of appartement terug te skiën. Bij terugkomst kunt u heerlijk bijkomen in de gezellige Weinlokalen en Konditoreien. Ook kent het centrum meerdere gezellige après-ski bars, zoals de Luise Keller waar u in de middag terecht kunt voor een feestelijke afsluiting van de dag onder het genot van een schnaps of warme wijn. Selva is het hoogstgelegen dorp in Val Gardena waardoor het dorp de beste skimogelijkheden biedt. Naast skiën en snowboarden kunnen ook langlaufers en wandelaars zich uitstekend vermaken in Selva. Een vakantie met het hele gezin is ook goed mogelijk, vanwege de verschillende kindervoorzieningen en kinderopvang.

Ortisei
Ortisei is het meest uitgestrekte dorp in het Italiaanse Val Gardena gebied. De Duitse benaming voor deze gezellige wintersportplaats is St. Ulrich. Ortisei is naast het grootste, ook het bekendste wintersportdorp in Val Gardena. Het centrum kent een autovrije zone waar u vele gezellige restaurants café’s en leuke winkeltjes en boetiekjes vindt. Na een drukke dag op de piste kunt u zich vermaken en één van de gezellige après-ski barretjes en voor de liefhebbers is er een discotheek. Wanneer u een bezoekje wilt brengen aan de naastgelegen dorpen San Cristina en Selva, kunt u op het dorpsplein de bus pakken die zeer regelmatig gaat. Vanuit het dorp vertrekken twee gondelliften naar ‘De Seiseralm’ en ‘De Secada’ waar u kunt genieten van de mooie afdalingen in deze gebieden. Op ‘De Secada’ kunnen snowboarders zich uitleven met een halfpipe en een funpark. Voor langlaufers is er ook genoeg te beleven in Ortisei, op de Alpe di Siusi kunnen zij zich vermaken op de prachtige loipen.

Le Grand Bornand
Le Grand Bornand is een rustig en gezellige skidorp met een oude dorpskern waar u nog echt van de traditionele sfeer kunt proeven. Hier zijn nog niet alle stallen en houten boerenwoningen vervangen door moderne accommodaties! Het dorp is verdeeld in twee hoogtes: Le Grand Bornand Village (1000 m) en Le Chinaillon (1300 m). U vindt hier geen hoogbouw maar veelal rustieke in hout gebouwde chalets. Voor de snowboarders zijn er een halfpipe, boardercross en een spin. Langlaufers kunnen hier genieten van circa 55 kilometer aan afwisselende loipen tussen begroeide dennen. En voor de wandelaars zijn er rondom dit skidorp ook voldoende mogelijkheden. Na het skiën of snowboarden geniet u van de sfeer in één van de Franse restaurants of neemt u een aprés-drankje in de bar. Bent u het s’avonds nog niet zat dan kunt u bijvoorbeeld nog schaatsen of rodelen. Het moderne skidorp La Clusaz ligt op circa 6 kilometer afstand van Le Grand Bornand Village. Vanaf hier kunt u ook eens de piste betreden.

Termignon la Vanoise
Het oude Termignon la Vanoise is een klein dorp dat in de Savoie, vlak onder Val Cenis ligt. Goed bereikbaar en sneeuwzeker door de talrijke sneeuwkanonnen. Het skigebied ligt op 1800 meter hoogte en is sneeuwzeker tot in april. Val Cenis Vanoise Termignon, is de naam voor de dorpen Val Cenis Vanoise Lanslebourg en Lanslevillard. Voor de gevorderde wintersporters bieden de hoogste pistes volop sneeuwpret. Even bijkomen? U kunt uitrusten bij het panorama-restaurant dat ook nog eens ronddraait met zicht op de koninklijke gletsjers van de Vanoise. Het centrum van Val Cenis bevindt zich op zo’n 10 minuten rijden van Termignon la Vanoise. Beginnende wintersporters en de meest ervaren wintersporters kunnen hier goed terecht, voor beide zijn hier volop mogelijkheden!

La Norma
La Norma is een gezellig en kindvriendelijk dorp, gelegen in een bosrijke omgeving op 1350 meter hoogte in de Savoie. La Norma is een autovrij dorp en heeft een gezellig centraal gelegen winkelcentrum met diverse restaurants en uitgaansmogelijkheden. Voor een lekker drankje kunt u terecht in de Nederlandse kroeg Babbalou. De kans op sneeuw is erg groot vanwege de hoge ligging en op de wat lagere pistes zijn sneeuwkanonnen geplaatst. Bij voldoende sneeuw is er zelfs de mogelijkheid om tot aan de deur van het appartement te skiën. Voor snowboarders is er een funpark aanwezig met een halfpipe en verschillende jumps. Verder worden er iedere dag diverse activiteiten georganiseerd als moonlight skiing, fakkeltochten, hondensledetochten en snowsoccer.

Val Cenis
Intens beleven en genieten op wintersport in Frankrijk: Val Cenis (1500 m)! Deze wintersportplaats bestaat uit de pittoreske Savoyaardse dorpen Lanslebourg en Lanslevillard. De ligging aan het einde van de Mauriënne vallei, vlakbij de Italiaanse grens en het Nationale Park van Vanoise, is prachtig. Vroeger was het dorp, aan de voet van de Col de Mont Cenis, een belangrijke etappeplaats voor reizigers naar Italië. Door de nieuwe Fréjustunnel is het doorgaande verkeer uit het dorp verdwenen. In Val Cenis vindt u prachtige historische kerken. Lanslebourg bestaat uit een lange straat met enkele hotels en winkels. Lanslevillard is een mooi dorpje met een oude dorpskern, gezellige restaurants, enkele barretjes, een discotheek en een ijsbaan. In Lanslevillard is tevens een openbaar zwembad, sauna en solarium. Val Cenis is een mooie bestemming zonder uitbundige après-ski en met afwisselende wintersport mogelijkheden!

Valmorel
Intens beleven en genieten op wintersport in Frankrijk: Valmorel (1400 m)! Dit is een modern, maar zeker ook sfeervol dorp, gebouwd in traditionele bouwstijl met veel hout en natuursteen. Valmorel is in een bergkom gebouwd, waarvan de dorpskern Le Bourg het gezellige centrum vormt. Om Le Bourg heen liggen vooral appartementen. De meeste liften en pistes liggen aan de rand van de wijken, waardoor u vanuit uw appartement zó de piste op kunt! Tevens is Valmorel autovrij, dus u kunt lekker rustig wandelen in deze plaats. In het dorp zijn talloze gezellige winkels, restaurants, twee bioscopen en een discotheek, wat Valmorel een levendige en gezellige wintersportplaats maakt. Bent u op zoek naar avontuur? In Valmorel kunt u ook paragliden, bobsleeën en een ritje maken op de sneeuwscooter.

Chamrousse
Intens beleven en genieten op wintersport in Frankrijk: Chamrousse (1700 m)! Deze wintersportplaats ligt 30 km ten oosten van de stad Grenoble en bestaat uit twee moderne skistations: het gezellige Le Recoin 1650 m en Roche Béranger 1750 m. Deze dorpen worden door bussen, skiliften en pistes met elkaar verbonden. Het beroemde punt Croix de Chamrousse is te bereiken met een grote kabelbaan. Vanaf dit punt heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over Grenoble en de Isère-Vallei. Na het skiën en snowboarden kunt u van alles ondernemen in Chamrousse. In het dorp zijn diverse winkels, restaurants en bars. Tevens beschikt Chamrousse over een ijsbaan, zwembad, sportcomplex en één discotheek. De gezelligste barretjes liggen op loopafstand van de piste. Omdat de zon vaak aanwezig is, zijn de terrassen altijd gezellig vol.

Prapoutel
Intens beleven en genieten op wintersport in Frankrijk: Prapoutel (1350 m)! Een gezellig en overzichtelijk skidorp tussen Grenoble en Chambery. Dit bruisende dorp heeft allerlei winkels, restaurants en gezellige cafés, zoals Le K2 en La Sierra, de stamkroeg van veel Camelot-gasten. U vindt er alle ingrediënten voor een geslaagde wintersportvakantie. Daarnaast is er in Prapoutel een bioscoop en een discotheek (La Gambada). Verder kunt u een wandeling maken op raquettes, parapenten, langlaufen en Snake-glissen (met 8 achter elkaar gebonden sleetjes van de piste af) en is er een natuurlijke ijsbaan.

La Rosière
Intens beleven en genieten op wintersport in Frankrijk: La Rosière (1850 meter hoogte). La Rosière is een vriendelijk Frans bergdorpje. Het ligt in een zonnige bergkom met een prachtig uitzicht over het dal. Er zijn veel nieuwe en gerenoveerde chalets. Ondanks dat het dorpje rustig aandoet, is er genoeg te beleven. Er wordt veel georganiseerd, waaronder thema-avonden met livemuziek en fakkeltochten. In het centrum vindt u winkeltjes, diverse gezellige restaurants, een bioscoop, enkele bars/cafés en een discotheek. Daarnaast kunt u er hondensledetochten maken, paragliden en wandelen. Ook is er een fitnesscentrum met sauna, een Turks stoombad en een jacuzzi.

Avoriaz
Intens beleven en genieten van wintersport in Frankrijk: Avoriaz (1800 m)! In Avoriaz bindt u de ski?s al onder bij uw appartement. Deze levendige wintersportplaats oogt modern, maar heeft tevens een romantische uitstraling. Dit alleen al vanwege de paardensleeën die dienst doen als taxi in dit geheel autovrije skidorp. De met hout afgewerkte appartementsgebouwen omgeven het gezellige centrum. Hier vindt u een ruime keuze aan restaurants, terrasjes, bars en discotheken. Naast het skiën en snowboarden is er op sportief gebied veel te beleven: schaatsen, sneeuwmountainbiken, ijsduiken, helicoptervluchten, fitness (met sauna en jacuzzi), sneeuwscooteren en parapenten. Midden in het dorp kunnen de (aller)kleinsten op spelenderwijs leren skiën.

Morzine
Intens beleven en genieten op wintersport in Frankrijk: Morzine (1000 m)! Morzine is een gezellig, traditioneel Frans bergdorp. Het dorp kent een internationaal publiek en trekt voornamelijk gezinnen met kinderen aan. Morzine is een gezellige wintersportplaats met vele après-ski mogelijkheden. In het levendige, drukke centrum vindt u gezellige winkels, restaurants en bars. Veel terrassen liggen direct aan de piste, zodat u tijdens het skiën lekker van de zon kunt genieten. Ook naast het skiën zult u zich zeker goed vermaken in Morzine. Zo is er een zwembad, een ijsbaan en een bowlingcentrum. Morzine kenmerkt zich door haar kindvriendelijkheid. Het Franse ministerie van Toerisme heeft aan Morzine het label Familie Plus Montagne toegekend, wat inhoudt dat het dorp aan een groot aantal eisen voldoet op het gebied van kindvriendelijkheid. Kortom, een ideale wintersportbestemming om met uw familie naar toe te gaan!