Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Skigebieden Frankrijk

Frankrijk staat minder bekend om de apres ski, maar meer om de kwaliteit van het skiën. De skigebieden Frankrijk zijn de grootste ter wereld. Je kan hier hele dagen vullen met afdalingen, zonder één afdaling twee keer te hebben genomen. Brede pistes en hoge bergtoppen sieren hier het panorama.

Hieronder worden de vijf beste skigebieden in Frankrijk besproken:

Les Trois Vallées

Het gebied strekt zich uit over drie valleien; La Tania, Meribel en Courchevel. Doordat alle skistations met elkaar verbonden zijn is er totaal 600 km aan pistes, waarvan de meer ruige en hoogste pistes zich richting Val Thorens en Les Menuires bevinden. De toppen zijn hier meer dan 3000 meter en is de sneeuw altijd goed. Lagere delen kunnen worden opgespoten door de aanwezige sneeuwkanonnen. De Savoie telt 1800 sneeuwkanonnen, meer dan 200 liften en 5 skistations.

Er zijn veel off-piste mogelijkheden, wat dit gebied zeer geschikt voor snowboarders maakt. Ook de pipes en funparks trekken jaarlijks vele boarders. Met een Grand Tour de Trois Vallées abonnement heb je toegang tot alle valleien, maar het is ook mogelijk om per dag je eigen abonnement op te waarderen naar een ander gebied.

Paradiski

In dit gebied liggen de twee gletsjers Aiguille Rouge en Bellecôte, waarvan de toppen boven de 3000 meter reiken, en dus sneeuwzekerheid geven. Er zijn pistes voor alle niveaus, met een totale lengte van 425 km. Voor jongeren zijn vooral Les Arcs en La Plagne geschikt, families kunnen goed terecht in Peisey-Vallandry of Montalbert. Het skigebied is erg bosrijk, waardoor er veel door de natuur geskied kan worden. Op het gebied van eten en drinken heb je een ruime keus; zo kent het gebied fast-food filialen, lokale specialiteiten en zelfs sterrenrestaurants. Houdt er wel rekening mee dat drank in Frankrijk over het algemeen duurder is dan thuis.

Portes du Soleil

Dit gebied is een van de grootste skigebieden Frankrijk, en bevindt zich tussen Genève en de Mont Blanc. 650 km aan skipistes en bestaat uit twaalf skiresorts. Doordat op bijna alle punten de gebieden mooi op elkaar aangesloten zijn, worden er maar op slechts drie plaatsen skibussen gebruikt. De hoogte van gebied valt mee: slechts 2465 meter. Zelfs in de afgelegen hoeken zijn moderne snelle skiliften aangelegd, wat de totale oppervlakte om te skiën aanzienlijk vergroot heeft. Er zijn weinig off-piste routes en buckelpistes, maar een hele uitdaging is de ultra steile zwarte piste, genaamd ‘de muur’, tussen les Crosets en Avoriaz.

Les Seybelles

Dicht bij Grenoble en Chambery ligt Les Seybelles, in het hart van de Maurienne-vallei. Dit skigebied kent een mooi landschap en heeft 300 km aan piste. Hier en daar kunnen nog een aantal verouderde stoeltjesliften aangetroffen worden, maar kunnen omzeild worden. De meest centrale dorpen zijn Le Corbier en La Toussuire. Vergevorderde skiërs kunnen bij geschikt weer een 17 km lange tocht maken vanaf La Toussiere, die eindigt in St. Jean-de-Maurienne. Naast de vele off-piste mogelijkheden, is een ander voordeel dat de prijzen aantrekkelijk zijn in Les Seybelles.

Les Grandes Rousses

Het bekendste dorp gelegen in dit skigebied is Alpe d’Huez. Het horen van de naam doet je gelijk aan de Tour de France denken. De totaal 236 km aan pistes bieden internationaal bekende funparks en erg veel off-piste afdalingen. Als beginnende skiër is dit skigebied lastig; vanuit de Pic Blanc, ook wel ‘de tunnel’ genoemd, lopen veel zwarte pistes naar beneden. Hier is dan ook de langste zwarte piste van alle skigebieden Frankrijk te vinden, de Sarenne, die 16 km lang is. Tip: bekijk ook de skigebieden in Oostenrijk en Zwitserland.