Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Duikvakantie in Curacao

De onderwaterwereld van Curacao bestaat vulkanisch kalkgesteente waarop het koraal zich heeft ontwikkeld. Het voordeel van duiken op Curacao is dat ook de minder beoefende duikers kunnen duiken, omdat er weinig stroming is. Ontdek de wonderschone onderwateren van Curacao. De warme heldere zee en kleurrijke koraalriffen en vissen maken van Curacao een unieke duiklocatie. U kunt uiteraard duiken naar de prachtig begroeide wrakken. De duik en snorkelscholen zijn zeer professioneel en bieden u de juiste begeleiding om de betoverende onderwaterwereld te ontdekken. Er zijn verschillende cursussen en is voor iedereen toegankelijk. De duiklocaties op Curacao zijn opgedeeld in 80 duikgebieden en iedere duikschool heeft zijn eigen duikterrein. U wordt aangeraden om u te laten informeren over de diverse duikgebieden, want u bent afhankelijk van de duikschool en hotel. Elke duikschool beschikt over een boot, waardoor uw transport naar de meest bijzondere locaties gegarandeerd is.

Duiken in Curacao

Wil jij ook maximaal gaan genieten van je duikvakantie op de Nederlandse Antillen? Dan moet je beslist de volgende duiklocaties in Curacao eens bekijken. Hieronder hebben we een lijst geplaatst met de populaire gebieden rondom het eiland.

Piedra Pretu
Deze aanbevolen duiklocatie ligt op een uren varen van het strand. De locatie behoort tot het Curacao Seaaquarium. Eenmaal onderwater wordt u inspanning en reis beloond met een wonderbaarlijke zeeflora en fauna. Op 9 meter diepte vindt het elandgeweikoraal en gorgonen. Dit is uiterst geschikt voor beginnende duikers. Op 25 meter diepte vindt u royal gamma’s en grote murenes (parkboeinummer 15).

Punti Piku
U ontdekt tussen 9 en 18 meter een prachtig koraal met elandgeweikoraal, pilaarkoraal, vuurkoraal en nog veel meer bijzonder leven. Deze locatie ligt ten oosten van de Caracasbaai in de buurt van de monding van het Spaanse Water (parkboeinummer 10).

Tow Boat
Op amper vijf meter diepte ligt een sleepboot Tow Boat. Hij ligt ten oosten van de Caracasbaai en is prachtig begroeid met kleurrijke koralen. Naast duiken kunt u hier ook snorkelen. Naast het wrak vindt u een schitterend koraal dat tussen de 9 meter en 30 meter diepte ligt (parkboeinummer 8).

Piedra di Sombré
Dit is een van de mooiste snorkel en duikspots van Curacao. Op het ondiepe terras vindt u prachtige anenomen en grote gorgonen. Vanaf 10 meter diepte zult u opkijken van de draadkoraal, zwart koraal en al het andere prachtige koraal. Op 20 meter diepte vindt u zelfs eekhoornvisjes (parkboeinummer 5).

Vaersenbaai
Ongeveer 8 kilometer van Willemstad is de beschutte Vaersenbaai gelegen. Er heerst een rustige sfeer en u kunt zwemmend het rif bereiken. Op 10 meter diepte begint het rif en het loopt tot 30 meter diepte en u ontdekt het typische Westindisch koraal.

Andere aanbevolen duiklocaties in Curacao

Jan Thiel, S.S. Oranje Nassau, Car Pile, Superior Producer, Blauwbaai, San Juan, Lost Anchor, Santa Martha Baai, Hell’s Corner en Black Coral Gardens.