Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor je vakantie naar Albufeira

Albufeira is een prachtige streek in de Algarve. De Algarve is de bekendste kustprovincie van Portugal. De stad is de laatste jaren uitgegroeid tot een zeer geliefde vakantiebestemming voor jong en oud. Van vroeger uit is Albufeira een vissersdorp, het ligt dan ook direct aan zee. Inmiddels is het een bruisende badplaats met een perfecte mix tussen ontspanning, prachtige omgevingen en een bruisend nachtleven. Deze plaats is in opkomst en groeit nog altijd. Zowel in populariteit onder vakantiegangers als in omvang. Elk jaar worden er weer nieuwe gezellig terrasjes en restaurants geopend. Het gebied bestaat eigenlijk uit 2 gedeeltes. Oud Albufeira is een gezellige en knus centrum vol met kroegjes, terrassen en restaurants. Het oude centrum van Albufeira ligt op loopafstand van het prachtige strand. De hotels en appartementen liggen midden in het gezellige centrum van Albufeira.

Bezienswaardigheden Albufeira

Naast het oude gedeelte is er ook het nieuwe Albufeira. Dit staat bekend om haar prachtige strand en natuurlijk De Strip. Deze straat zit vol met hippe kroegen en discotheken. Vooral de feestgangers kunnen hier hun lol op. De ene grote discotheek is nog groter en mooier dan de andere. Om de strip zijn een groot aantal hotels en appartementen te vinden. U bevindt zich dan midden in het bruisende nachtleven van Albufeira. Je kan met de taxi van de oude stad naar de nieuwe stad gaan, maar als je meer van Albufeira en Portugal wilt zien kun je ook goedkoop een auto huren. Tussen het oude en nieuwe gedeelte  zit een groot verschil. Het oude gedeelte wordt vaak bestempeld als gezelliger en knusser. Dit komt door de vele pleinen en gezellige straten. Er hangt een gemoedelijke sfeer. Het nieuwe gedeelte wordt veelal door feestgangers bezocht, is erg gezellig en is ideaal voor een vakantie vol feesten en zonnen. Voor enkele euro’s (+- 4 euro) rij je in een taxi binnen 10 minuten van het oude gedeelte naar het nieuwe gedeelte.

Goedkoopste hotels & appartementen in Albufeira

Portugal is een steeds populairdere bestemming voor veel vakantiegangers die op zoek zijn naar de perfecte combinatie tussen zon, zee, strand en genieten van heerlijke kroegen, terrassen en discotheken. Albufeira heeft het allemaal in de juiste proporties. Geniet van de mooiste stranden, het heerlijke weer en vooral de fantastische sfeer die over de stad heerst in de mooiste hotels van Albufeira. Behalve de beste en goedkoopste hotels hebben wij ook de beste appartementen in Albufeira voor u geselecteerd. Ook hostels en campings zijn er voldoende. Veel van deze accomodaties liggen direct aan zee of liggen binnen een straal van 2 kilometer aan zee.

De goedkoopste vluchten naar Faro

Ook laten we u zien hoe u het goedkoopste naar Albufeira vliegt. De stad zelf heeft geen vliegveld maar de stad Faro, op ongeveer 45 minuten rijden van Albufeira, heeft wel een vliegveld waar vliegtuigen rechtstreeks vanuit Amsterdam, Eindhoven en Groningen landen. Mocht je de reis willen volgen van een vriend of vriendin, dan kun je live het vliegtuig volgen via internet. Vliegt je vriend of vriendin vanaf Keulen of Frankfurt? Ook dan kun je dat met een vluchtradar in de gaten houden. Wilt u direct checken wat de goedkoopste vlucht naar Faro is? Ga deze dan online vergelijken. Als je al een plek hebt om te overnachten in Albufeira dan is enkel een vlucht genoeg. Het kan natuurlijk ook zijn dat je op zoek bent naar een volledige vakantie. Een vlucht, verblijf en 1 groot feest mede mogelijk gemaakt door 1 van de vele reis-aanbieders.

Eten in Albufeira

Albufeira zit vol met gezellige goede restaurants! Vooral in het oude gedeelte kun je heerlijk eten. Er zijn verschillende restaurants direct aan zee gelegen waar je heerlijk kunt genieten van lekker eten en een prachtig uitzicht maar ook de perfecte sfeer die over oud Albufeira heerst! Qua variatie is er voldoende elke dag iets anders te eten. Het streekgerecht van Albufeira is de Piri Piri kip en natuurlijk de heerlijke visgerechten die je in vrijwel alle restaurants wel terug ziet. Aan de boulevard zitten 3 restaurants op een rij waar je heerlijk kunt eten aan zee. In nieuw Albufeira zal je iets harder moeten zoeken naar een rustig plekje om te eten. De restaurants midden in de drukke stap-straat zal je niet al te veel rustige eetgelegenheden bieden. Toch zijn ze er wel! Voldoende zelfs, en mocht het er niet tussen zitten kun je altijd nog met de taxi naar het oude gedeelte.

Restaurantjes en cafe’s

In Albufeira kun je heerlijk eten aan zee. Zelfs op een grote berg direct aan zee zit een heerlijk restaurant waar je met een prachtig uitzicht geniet van allerlei heerlijke gerechten. Dit restaurant heet Restaurante A Ruina. Je moet daar zeker even geweest zijn. Maar ook aan het grote plein, in het centrum van Albufeira kun je heerlijk eten bij verschillende restaurants die vaak een heerlijk terras hebben buiten. Kortom eten is hier heel gezellig, sfeervol en lekker. Veel typisch Portugese restaurants hoef je echter niet te verwachten. De meeste restaurants zijn goed maar wel aangepast aan de toeristen die er komen. Loop je vanuit het centrum naar zee? Ga dan voor restaurant A Ruina ook nog even langs bij de Italiaan die er enkele meters voor zit. Deze is zeker de moeite waard!

Stappen in Albufeira

Stappen in Albufeira kun je het best omschrijven als gezellig en afwisselend. Je kan namelijk kiezen voor het betere house en feest werk in het nieuwe gedeelte van Albufeira. Daar vind je namelijk grote clubs en discotheken. Maar je kan ook kiezen voor de kleine maar zeer gezellige kroegjes en en terrasjes in het oude gedeelte. Hieronder bespreken we graag een aantal populaire kroegen en discotheken van Albufeira.

  • Club Kadoc: Club Kadoc is een prachtige en grote discotheek net buiten Albufeira. Veel vakantiegangers sluiten hier de avond af omdat Club Kadoc lang open is, tot 7 uur ‘s morgens kun je hier terecht. De club kent meerdere zalen en een mooi loungeterras op het dak! Er wordt vooral house en club gedraaid maar ook de nodige danceplaten klinken door de speakers. Met een taxi(die overigens erg goedkoop zijn in Portugal) ben je binnen 15 minuten in Club Kadoc. Ben je dus in Albufeira, hou je van een avondje helemaal losgaan in grote clubs? Dan is Club kadoc de place to be. Vraag het aan mensen die hier zijn geweest. Ze kunnen je dit enkel bevestigen.
  • Cafe Bloopers: Heb je last van heimwee? Ga dan naar Cafe bloopers. Veel Hollandser dan dit gaat het niet worden. Nederlandstalige feestmuziek, Heineken uit de tap, Nederlands personeel en natuurlijk Nederlandse gezelligheid. In oud Albufeira ligt dit schitterende cafe waar het iedere avond weer helemaal los gaat. Iedereen kent cafe Bloopers. Hits van Starkoo en de betere apres ski dj’s knallen je om je oren. De kroeg ligt midden in het Albufeira centrum. Hij is vroeg geopend en sluit ongeveer om 4 uur ‘s nachts. Het is dan ook niet voor niks dat alle kroegentochten in Albufeira ruim de tijd nemen of even te feesten in feestcafe bloopers. Het cafe laat je even teruggaan naar je afkomst, even waan je je weer in het mooie Nederland.
  • Vergas Bar: De Vegas bar is een combinatie van een heerlijk groot terras midden in de gezelligste straat van Albufeira, gemixt met een hippe club waar je volledig uit je dak kunt gaan op beste hist. Tot ongeveer middernacht kun je heerlijk buiten op het terras genieten van cocktails en andere drankjes. Daarna verplaats je jezelf naar de dansvloer om daar nog even een dansje te wagen. De Vegas Bar is niet alleen een bar maar je kan er zelfs overnachten. Residence Vegas heeft een aantal eenvoudige maar prima kamers zodat u op 200 meter van het strand en midden in het centrum kunt overnachten.
  • Club Kiss: Van de Vegas Bar in oud Albufeira gaan we naar de Club Kiss in het nieuwe gedeelte. Club Kiss is waarschijnlijk 1 van de populairste clubs in Albufeira. Hij bestaat dan ook al wat langer dan andere clubs. De club heeft 3 zalen waar verschillende muziekstijlen worden gedraaid. Er is dus voor ieder wat wils. Club Kiss ziet er verder hip uit en is fantastisch aangekleed. Ben je dus op zoek naar een avondje op de dansvloer in een hippe club dichtbij je hotel? Dan is club Kiss het helemaal voor jou! Verschillende DJ’s vanuit de hele wereld vertonen hier graag hun kunsten, zorg dat je erbij bent!