Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor een vakantie naar Noord Ierland

Noord-Ierland is een ontdekkingstocht. Er is een rijk cultureel erfgoed met een prachtige kust, prachtige forten en oeroude kastelen. Men kan wandelen in de natuur of kiezen voor een stedentrip. Er zijn dagelijks vluchten vanaf Nederland om alle zes counties te bezichtigen. Dublin, Cork en Belfast zijn binnen negentig minuten te bereiken vanaf Amsterdam. In Noord-Ierland zelf kunt u kiezen voor een verblijf in een vakantiehuis of in een designhotel.

Belfast

Belfast heeft een unieke sfeer. Men vindt culinaire hoogstandjes in de vele restaurants en pubs waarbij heerlijk genoten kan worden van een stevige pint en Ierse folkmuziek. De Victoriaanse stad ligt in het pittoreske Noord-Ierse graafschap Antrim. In de scheepswerf is de beroemde Titanic gebouwd. Verder zijn de City Hall en de Queen’s University een bezoek waard. Voor shopliefhebbers zijn er chique boetiekjes in de stad.

Geschiedenis
Meath is de Royal County van Ierland. De zetel Hill of Tara werd vroeger bezet door de hoogkoningen van Ierland. De rijke historische monumenten van Newgrange behoren tot het Unesco Werelderfgoed in Meath. Hier kunt u genieten van de natuur en actief bezig zijn in de hengelsport of golf. De beroemde legende is bij Giant’s Causeway. Aardrijkskundig gezien zijn deze ruim 40.000 hexagonale zuilen gesmolten lava die in de oertijd zijn afgekoeld tot een trap. De legende vertelt dat Finn MacCool deze trap naar Schotland had gebouwd om de Schotse reus Benandonner te bevechten. Finn vluchtte echter naar zijn vrouw Oonagh bij het zien van de reus. Oonagh joeg de reus weg door Finn te vermommen als baby. Op zijn vlucht vernielde de reus de basaltzuilen.

Kastelen en Forten
Het Carrickfergus Castle ligt in de County Antrim vlakbij Belfast en bestaat sinds 2010. De beruchte King John heeft het jarenlang belegerd. Voor de Graven van Belmore is Castle Coole in County Fermanagh ontworpen door James Wyatt. Dit kasteel heeft een fraaie Hellenistiche architectuur. Het groot aarden Navan Fort in County Armagh staat bekend als de legendarische ceremoniële spirituele hoofdstad van Ulster. De historie in Noord-Ierland blijft levendig in het Ulster History Park door de opgevoerde reconstructies.


Wat moet ik meenemen voor mijn vakantie naar Noord-Ierland?

De vakantieperiode staat weer voor de deur. Misschien dat u binnenkort ook op reis gaat, naar een verre zonnige bestemming wellicht? Waar u ook naartoe gaat, het is altijd belangrijk om vooraf goed na te denken over wat u mee gaat nemen op vakantie. U wilt immers niets vergeten, terwijl u in een koffer slechts beperkt de ruimte heeft. Hieronder vindt u daarom een aantal nuttige tips met zaken die u zeker niet mag vergeten.

Bereidt je Ierse vakantie goed voor

Het lijkt misschien vanzelfsprekend om goed voorbereid op vakantie te gaan. Toch komt het regelmatig voor dat mensen belangrijke zaken vergeten. Wat u in ieder geval niet mag vergeten zijn uw identiteitspapieren, zoals uw paspoort en rijbewijs. Daarnaast is het verstandig om altijd een kleine hoeveelheid contant geld bij u te hebben en een creditcard van American Express. Hiermee kunt u namelijk bijna overal ter wereld eenvoudig betalen. Vergeet ook zeker uw reis- en verzekeringspapieren niet mee te nemen. Van belangrijke documenten kunt u vooraf een kopie maken, en deze apart bij u dragen. Mocht u deze documenten verliezen, dan heeft u altijd nog een kopie op zak.

Alle benodigdheden voor op de bestemming
Naast belangrijke documenten heeft u natuurlijk ook diverse voorwerpen nodig die u ter plekke zult gaan gebruiken. Kleding gaat u zeer waarschijnlijk niet vergeten. Wel is het belangrijk om vooraf goed na te denken welke soorten kleding u op uw bestemming zult gaan dragen. Gaat u naar een zonnig oord? Vergeet dan niet uw korte broek, t-shirts en zwemkleding in te pakken. Denk er echter ook aan dat het ‘s avonds op veel plaatsen flink af kan koelen. Kleding met lange mouwen zal dan waarschijnlijk geen overbodige luxe zijn. Met deze gedachte in uw achterhoofd zult u zich niet snel laten verrassen.

Gezondheidsproducten
Minstens zo belangrijk zijn producten die u nodig heeft voor uw gezondheid. Zorg er daarom altijd voor dat u al uw medicijnen meeneemt. Bedenk bovendien vooraf wat u moet doen wanneer u deze kwijt zou raken. Vergeet daarnaast niet om zonnebrandcrème mee te nemen. Een verbrande huid kan uw vakantie namelijk flink verpesten. Ook producten als muggenspray en een EHBO-doos zijn altijd verstandig om mee te nemen. Een goede voorbereiding staat namelijk, net als een creditcard van American Express, garant voor een zorgeloze vakantie.