Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Reisverzekering

Goed en goedkoop verzekerd op vakantie gaan, geeft een veilig gevoel, sluit nu een goedkope reisverzekering voor uzelf af, want dan komt u tijdens of na uw korte of lange vakantie niet voor onverwachte onkosten te staan. Voordat u een goede en goedkope reisverzekering gaat afsluiten is het van belang om goed de premies en de polisvoorwaarden te vergelijken van verschillende reisverzekeringen. Dit kunt u doen op deze website want u kunt hier de goedkoopste reisverzekering voor uzelf afsluiten. We onderscheiden 2 verschillende type polissen:

Soorten reisverzekeringen

  1. Kortlopende reisverzekering: Een kortlopende reisverzekering kunt u per reis afsluiten, deze reisverzekering is ideaal als u 1 of 2 keer per jaar op reis gaat. Een kortlopende reisverzekering kunt u meestal zelf indelen en op maat maken. U zorgt er zo zelf voor dat uw verzekering naadloos aansluit bij uw vakantieplannen en dat u geen premie betaalt voor dingen die u helemaal niet wilt verzekeren.
  2. Doorlopende reisverzekering: Een doorlopende reisverzekering sluit u af als u meerdere keren per jaar op reis gaat. Met een doorlopende reisverzekering bent u dus 365 dagen per jaar verzekerd. Zo kun je altijd onbezorgd reizen zonder na te hoeven denken over de risico’s. Ideaal als u ieder jaar bijvoorbeeld een zonvakantie, wintersport en een stedentrip plant.

Dekking van de polis

Met een reisverzekering kan je je verzekeren tegen schade die je tijdens een reis oploopt. Een standaard reisverzekering vergoedt meestal kosten die je maakt in verband met overlijden, een ongeval of ziekte van jou of een meeverzekerde. Ook wordt de terugkeer naar Nederland vergoed wanneer dit noodzakelijk is in verband met ernstige omstandigheden van familie die niet meereist. Daarnaast ben je verzekerd tegen kosten die worden gemaakt wanneer je moet worden opgespoord, geborgen of gered.

Aanvullende dekkingen

Je kan er voor kiezen om aanvullingen om je reisverzekering te nemen. Je kan jezelf bijvoorbeeld een extra dekking geven voor medische kosten, wintersport of bagage. Er bestaan twee soorten reisverzekeringen, namelijk een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering. Een reisverzekering wordt vaak afgesloten in combinatie met een annuleringsverzekering. Iedere reisverzekering heeft weer andere polisvoorwaarden en een andere premie.

Heb ik een reisverzekering nodig?
Uiteraard weet je zelf het beste of je een reisverzekering nodig hebt of niet. Op de eerste plaats heeft dit uiteraard alles te maken met het feit of je weleens naar het buitenland gaat. Wanneer dit niet het geval is, dan is een reisverzekering waarschijnlijk niet nodig. Het onderdeel Automobilistenhulp is wellicht niet noodzakelijk wanneer je niet zelf naar of in het buitenland rijdt. Als je wel eens naar het buitenland gaat, dan is het in alle gevallen misschien handig om voor je reizen een verzekering voor bijvoorbeeld zorgkosten af te sluiten, of ongevallen. Iedereen kan hiermee te maken krijgen in het buitenland.

Wat houdt de reisverzekering precies in?
Een reisverzekering kan worden afgesloten als goede aanvulling op uw reguliere verzekering die in Nederland gelden. Deze verzekeringen zijn namelijk in de meeste gevallen in het buitenland niet geldig, of slechts maar voor een deel actief. Met de reisverzekering bent u ook in het buitenland goed verzekerd. Er bestaan diverse onderdelen van deze verzekering, waaronder de onderdelen Ongevallen, Bagage, Annulering, Buitengewone kosten, Geneeskundige kosten en Automobilistenhulp.

Is een duurdere reisverzekering ook beter?
Het is goed te weten dat de premies van reisverzekeringen niet vastgesteld zijn, maar voor iedere aanbieder vrij in te vullen zijn. De hoogte van de premie wordt dus bepaald door de aanbieder, en deze zal de eigen reisverzekering altijd als de beste zien. Het is goed niet te kijken naar de prijzen, maar vooral naar de dekkingen. Heeft u de juiste dekking gevonden, met de best passende modules voor u persoonlijk? Dan kunt u kijken welke verzekeringsmaatschappij deze dekking het voordeligst aanbiedt.

Zijn kinderen ook verzekerd via de reisverzekering?
Uw kinderen kunnen worden opgenomen in de polis van uw reisverzekering, waarna ook zij goed verzekerd zijn in het buitenland. Als er gezinsuitbreiding plaatsvindt, dan is het wel belangrijk dit direct door te geven aan de verzekeringsmaatschappij, zodat het kind direct kan worden bijgeschreven op de polis. Het kan zijn dat hierdoor uw premiebedrag iets hoger wordt.

Wanneer start de reisverzekering?
De reisverzekering gaat in vanaf het moment dat uw bagage de woning verlaat. Uw garage hoort nog bij uw woning. Dit betekent dat de reisverzekering nog geen kosten dekt wanneer uw bagage al in de auto in de garage staat, maar pas vanaf het moment dat u de garage verlaat met uw bagage.