Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

4 populaire plaatsen in de Dominicaanse Republiek

Ga jij op vakantie naar de Dominicaanse Republiek? Dan moet je beslist deze blog even doornemen. We spreken kort de 4 leukste en gezelligste plaatsen van de Dominicaanse Republiek die echt het bezoeken waard zijn. Los van de hoofdstad zijn er enkele grote badplaatsen die je kunt overwegen voor een excursie of het boeken van een hotel.

Santo Domingo

Kiest U voor een vakantie in Santo Domingo, dan kiest U voor een vakantie in de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek en voor een vakantie waar verveling totaal niet aan de orde kan zijn. De meeste toeristen die hier verblijven kiezen doelbewust voor een vakantie waar kennismaking met de plaatselijke cultuur en geschiedenis een belangrijk onderdeel van uitmaken. Tal van musea sieren de Plaza Cultura terwijl de bekende boulevard van Santo Domingo een leuke afwisseling kan bieden, vooral in de avonduren. Doorheen de jaren is Santo Domingo wereldwijd een belangrijke reisbestemming geworden, al kiezen jaarlijks tal van toeristen er bewust voor om te verblijven in één van de toeristische centra en een daguitstap te maken naar de bekende hoofdstad. Toch lokt dit een grote groep mensen en dat valt niet alleen terug te zien aan de drukke stranden, maar ook aan de vele bars, nachtclubs en restaurants. Voor de winkelliefhebbers zijn er zeer moderne winkelcentra terug te vinden, al zijn er in open lucht, bijvoorbeeld op het strand ook meer dan voldoende verkopers te vinden die je graag wat verkopen. In de zogenaamde Zona Colonial, de oude binnenstad van Santo Domingo kunt U de sfeer nog proeven van de 16de eeuw. Die sfeer is onder andere terug te vinden in de vele kerken en gebouwen die afstammen uit die periode waaronder ook het woonhuis van de zoon van Christoffel Columbus. Natuurlijk moet u ook het nationaal aquarium een bezoekje brengen en niet te vergeten Los Tres Ojos, een prachtige grot met lagunes. Verder is hier ook nog eens de grootste botanische tuin in het Caribische gebied terug te vinden. Wilt U ’s avonds niet binnen blijven, maar zijn bars en nachtclubs niet Uw ding? Dan heeft U nog steeds de keuze uit tal van concertgebouwen en theaters en wie een gokje wil wagen kan dit doen in één van de plaatselijke casino’s.

Bezienswaardigheden

  • De oudste universiteit in de “Nieuwe Wereld” die gelegen is in het koloniale oude deel van de stad.
  • De oudste kathedraal in het Spaanse rijk die gelegen is in het koloniale oude deel van de stad.
  • Het huis van Diego Columbus, de zoon van Christoffel Columbus die gelegen is in het koloniale oude deel van de stad.
  • Een Spaans fort die gelegen is in het koloniale oude deel van de stad.

Punta Cana

Eén van de bekendste en meeste bezochte toeristische dorpen van de Dominicaanse Republiek is zonder enige twijfel Punta Cana. Punta Cana is daarnaast het meest oostelijk gelegen dorp van de Dominicaanse Republiek. De bekendheid van het dorp en het omliggende gebied is onder meer te danken aan de zeer goede bereikbaarheid. De luchthaven is vlakbij en de transfer naar het hotel zeer kort. Toch zult U tijdens deze zeer korte rit reeds kennis kunnen maken met de prachtige natuur van het gebied. U wordt meteen ondergedompeld in de rijkdom van de Dominicaanse Republiek. Kiezen voor een vakantie in Punta Cana is kiezen voor een vakantie vol mogelijkheden. Wat dacht U van een dagje zonnen op de parelwitte stranden met zijn prachtige azuurblauwe zee? Of heeft U het meer begrepen op watersporten? Informeer dan zeker bij de receptie van Uw hotel. Surfplanken zijn bijvoorbeeld vaak in de prijs inbegrepen.

Wie zich echt wil inleven in de cultuur van het land en de lokale bevolking heeft in Punta Cana minder te zoeken. Hou er rekening mee dat dit dorp en het omliggende gebied echte toeristische trekpleisters zijn. Eén punt van kritiek is misschien het nachtleven. Wie stevig wil uitgaan en daarvoor een zeer uitgebreid aanbod verwacht kan wel eens van een koude kermis thuiskomen. Er zijn uitgaansmogelijkheden, maar die zijn voor internationale maatstaven vrij beperkt te noemen. Daaraan dient nog te worden toegevoegd dat veel hotels zelf ook voor animatie zorgen. U hoeft het dus niet altijd buitenshuis te gaan zoeken.


Puerto Plata

Puerto Plata is de derde stad van de Dominicaanse Republiek. Op de eerste en tweede plaats staan zoals bekend Santo Domingo en Santiago de los Caballeros. De stad is gelegen aan de noordkust en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad telt zo’n 200000 inwoners en werd gesticht in 1496. De resorts in de directe omgeving van de stad kunnen bij tal van Europese toeristen op een grote bekendheid rekenen. Puerto Plata heeft de dag van vandaag een eigen vliegveld wat het transport van toeristen naar de tal van beschikbare hotels een stuk éénvoudiger maakt. De hotels zijn grotendeels gelegen op zo’n half uur rijden van het vliegveld. In het oosten van Puerto Plata is het bekende vakantiedorp Playa Dorada gelegen.


Bayahibe

Bayahibe is van origine een klein vissersdorpje. Anno 2020 is het dorp, mede door zijn prachtige omgeving en zijn vier- en vijfsterren resorts een populaire vakantiebestemming geworden. De stijgende populariteit van het dorp heeft als vanzelfsprekend voor meer werkgelegenheid gezorgd voor de inwoners. Veel vissers zijn anno 2020 dan ook druk in de weer met het vervoeren van toeristen naar bijvoorbeeld het bekende Isla Saona. Isla Saona staat vooral bekend omwille van zijn, jawel prachtige natuur en de talrijke uitzonderlijke snorkel-mogelijkheden. Heeft U al altijd willen weten hoe het leven er diep in het water aan toegaat? Nergens kan het beter dan hier. Toch valt er ook in Bayahibe zelf veel te beleven. Heeft U altijd al aan duiken willen doen? Geen probleem, hier kan het! Daarnaast organiseren de resorts meestal tal van activiteiten. Een safari of ecologische tour in de jungle, varen met een catamaran, zeevissen en zwemmen met dolfijnen zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden.