Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Ontdek het meer van Ohrid

Een van de oudste en tevens diepste meren in Europa is het meer van Ohrid. Het grootste deel van het meer behoort tot Macedonië en een kleiner gedeelte tot Albanië. Het diepste punt van het meer bedraagt 296 meter en een oppervlakte van 349 vierkante kilometer. Alleen het meer van Shkodër op het Balkanschiereiland is groter, maar geen meer in Europa is dieper.

Het meer van Ohrid en haar bezienswaardigheden

Voor het uiteenvallen van Joegoslavië was de stad Ohrid een belangrijke trekpleister aan de kant van Macedonië. Dit wordt inmiddels opnieuw ontdekt. De toerisme rond het meer is daarbij een belangrijke inkomstenbron naast de visserij. In het meer van Ohrid bevinden zich diersoorten die nergens anders voorkomen, zoals de Ohridforel (Salmo letnica). Een vissoort die gekweekt wordt en zeer intensief op wordt gevist.

Dat het meer van Ohrid een van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Macedonië is, heeft natuurlijk een reden. Naast dat het meer prachtig is met daarom omheen veel natuurschoon. Zijn er ook tal van bezienswaardigheden langs het meer te vinden. Ook kunt u op het meer genieten van de vele diersoorten zoals watervogels die naast het water leven, of snorkelen om de vele diersoorten onderwater te bezichtigen.

Bezienswaardigheden langs het meer van Ohrid zijn bijvoorbeeld:

  • Het klooster van Sveti Naum
  • Warmwaterbronnen
  • Bay of Bones
  • pittoreske dorpjes en standjes

Het meer van Ohrid staat niets voor niets op het Wereldergoedlijst van de UNESCO. Zijn kristalheldere water, de bijzondere vissen en omgeving maken het een bijzonder meer. van rustig varen tot spetterende avonturen op bijv. een banenboot, alles behoort hier tot de mogelijkheden. Lekker ontspannen op een van de kiezelstranden of een wandeling langs de kade van Ohrid? Het meer van Ohrid is absoluut een aanrader tijdens uw vakantie in Macedonië.