Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Nijlcruise en Rondreis door Egypte

Met een Nijlcruise leer je Egypte fantastisch kennen. Doordat je tijdens de Nijlcruise telkens aanmeert bij verschillende stadjes, is er ook gelegenheid om de verschillende bezienswaardigheden van het land van dichtbij te bewonderen. Uiteraard kan een Nijlcruise naar Egypte ook gecombineerd worden met een strandvakantie aan de Rode Zee, waardoor er gelegenheid is om te snorkelen bij één van de mooiste koraalriffen ter de wereld. De duur van een Nijlcruise langs Egypte kun je zelf bepalen. De 8-daagse, 10-daagse en 15-daagse Nijlcruise zijn de meest gangbare.

Bezienswaardigheden tijdens de nijlcruise

Egypte heeft een groot cultureel erfgoed dat goed met een Nijlcruise bewonderd kan worden. Behalve een prachtige natuur met mangrovebossen aan de oevers is er ook de Rode Zee met prachtige stranden en mooie koraalriffen met kleurrijke vissen. Egypte is ook beroemd om de piramides, het oude Thebe, de Sfinx en de Vallei der Koningen, ooit het rijk van de grote farao’s.

Egyptische rondreis maken

Vooral door de fascinerende bezienswaardigheden is Egypte een geliefd vakantieland. Met een rondreis Egypte aanbieding ontdek je al deze prachtige plekken uit de oudste beschaving ter wereld. Een rondreis door Egypte wordt meestal als aanbieding aangeboden. Met name buiten het hoogseizoen heb je sneller kans op een aanbieding voor een rondreis Egypte. De meeste reisbureaus hebben een aanbieding voor een rondreis door Egypte op de plank liggen. Een rondreis Egypte kan per bus of per boot worden afgelegd. Per bus gaat een rondreis Egypte over land en door de woestijn van stad tot stad. Per boot gaat de rondreis veelal per cruise over de Nijl. Vanaf deze Egyptische levensader wordt er telkens bij steden aangemeerd en van hieruit is het dan mogelijk om de highlights van het land te bezichtigen.

8 daagse cruise door Egypte over de rivier de Nijl
Veel Nijlcruises worden als rondreis van 8 dagen door Egypte aangeboden. In zo’n korte tijd is het beslist mogelijk om het land beter te leren kennen. Vaak wordt er met een rondreis door Egypte in 8 dagen een combinatie van strand en cultuur gemaakt. Behalve dat Egypte bekend is om een oude historie, is het door het aangename klimaat ook een heerlijk zonvakantieland. Egypte heeft een prachtige natuur met fascinerende mangrovebossen en één van de grootste en mooiste koraalriffen ter wereld.

Cultuur, natuur en geschiedenis
Rondreizen voeren vaak langs de Bedoeïenen in de Sinaï-woestijn. Van hieruit gaat een rondreis verder naar de hoofdstad van Egypte, Cairo. Deze levendige stad staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is beslist de moeite van een bezoekje waard evenals het beroemde Egyptische museum. Ook Gizeh, de voorstad van Cairo, mag beslist niet in een rondreis ontbreken. Gizeh staat bekend om de wereldberoemde piramides Cheops, Chefren en Mycerinus en de imposante Sfinx is hier ook te vinden. Een rondreis staat vaak bol van nog meer cultuur. Zo mag de prachtige havenstad Luxor niet ontbreken, waar in de Vallei der Koningen de graven van de bekende farao’s te bezichtigen zijn. En in het zuiden van de hoofdstad van Egypte is de klassieke stad Memphis te vinden waar naast een beeld van de Sfinx het reusachtige beeld van Ramses II staat. Lees hier meer tips voor een vakantie naar Egypte.