Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Mooiste eilanden van Kaapverdië

Ga jij binnenkort op vakantie naar Kaapverdië? Let dan even goed op. In deze blog praten we je bij over alle populaire eilanden van deze eilandengroep. De Kaapverdische eilanden staan bekend om hun mooie stranden, grote hotels / resorts en leuke waterexcursies.

Boa Vista

Boa Vista betekent mooi uitzicht. Die mooie uitzichten heb je genoeg op Boa Vista. Het Eiland is nog redelijk ongerept en dit betekent lange witte zandstranden waar u uren kunt wandelen zonder soms ook maar iemand tegen te komen, groene gebieden, woestijn voor een avontuurlijke jeep of quad tocht en golven om op te surfen. Boa Vista ligt het dichtste bij Afrika van alle Kaapverdische Eilanden en heeft de hoogste temperaturen. Ideaal dus voor een heerlijke strandvakantie of een actieve vakantie. De stranden zijn de mooiste van alle eilanden van Kaapverdië vooral het Santa Monica beach dit is een langgerekt bijna verlaten strand met azuurblauw water en hoge golven werkelijk een paradijsje om en kijkje te gaan nemen. Rond en op dit strand komen de meest luxueuze vakantie resorts dus als u van ongerepte natuur houdt moet u snel zijn. De hoofdstad van Boa Vista is Sal Rei een klein stadje met restaurantjes en winkeltjes verwacht hier niet te veel van de meeste activiteiten vinden plaats bij de hotels of strandtenten. Boa Vista is al toeristisch maar dit zal de komende jaren snel toenemen. De plannen voor nieuwe 5-sterren resorts liggen al klaar om uitgevoerd te worden. Bent u op zoek naar een totale rustvakantie dan is Boa Vista het perfecte eiland van Kaapverdië om deze vakantie te houden.

Sal

Sal is een vlak eiland dat Kaapverdië verbindt met de rest van de wereld hier ligt namelijk het internationale vliegveld. Wanneer u een vakantie geboekt heeft naar 1 van de andere eilanden zult u vaak of op de heenweg of terugweg hier een tussenlanding hebben. Ook vertrekken vanuit hier boten naar eilanden die geen vliegveld hebben. Sal heeft zijn naam gekregen door uiteraard zout! Dit was jarenlang de belangrijkste bron van inkomsten totdat het toerisme het eiland begon te vinden. Nog steeds liggen er zoutpannen die u kunt bezoeken. Bent u gek op windsurfen dan is Sal een perfecte bestemming door de wind die vrijwel altijd uit de richting komt en het warme water. Het Kaapverdische eiland Sal behoort hiermee tot de top 5 van bestemmingen perfect voor kiting en windsurfen. Zoekt u een rustvakantie dan kunt u verblijven in een luxe resort op het eiland. Er zijn er genoeg en liggen vaak direct aan de paradijselijke stranden met blauw water. Houdt u er niet van om de hele dag aan het strand te liggen dan kunt u altijd nog het charmante plaatsje Santa Maria bezoeken dit ligt in het zuiden van Sal waar zich ook de meeste hotels bevinden. Santa Maria is een leuk plaatsje met talloze restaurantjes, terrasjes en discotheken.

São Vicente

São Vicente is een echt cultureel eiland. De hoofdstad Mindelo is de culturele hoofdstad van de Kaapverdische eilanden. De stad heeft een koloniale geschiedenis en deze villa’s kunt u nog steeds terugzien in deze havenstad. Mindelo is de belangrijkste havenstad en mede hierdoor bruist het volop in deze stad. Erg heerst altijd bedrijvigheid en in het gezellige centrum is ook s’avonds nog erg druk vaak met gezellige live muziek vanuit de vele restaurantjes. Door het Portugese verleden viert men hier ook uitbundig carnaval gevierd al het het hier Mardi Grass. Men verkleed zich dan in de meest kleurrijke creaties en viert net Als in Brazilië groot feest. Toerisme is sterk aan het toenemen op dit eiland er zijn genoeg hotel en restaurants en er is genoeg cultuur terug te vinden. Mocht u willen bijkomen dan kan dit ook op 1 van de mooie stranden.

Santiago

Santiago is het grootste eiland met de hoofdstad Praia. Het eiland is door zijn bergachtige gebieden en bananenplantages ideaal voor flinke wandelingen door de prachtige natuur. De hoofdstad Praia heeft genoeg historische bezienswaardigheden en een gezellig nachtleven. Het eiland is niet erg populair onder toeristen. Het enige mooie strand is Tarrafel waar u kunt duiken en snorkelen. U zult hier geen paradijselijke stranden vinden zoals op Sal en Boa Vista.

Santa Antão

Santa Antão is een bergachtig eiland wat het prefect maakt voor de wandelaars onder ons. U kunt wandelen door de diepe kloven, over de bijna 200 meter hoge bergtoppen en prachtige groene valleien. Het landschap is het meest groene van alle Kaapverdische eilanden dit komt omdat hier de meeste regen valt. Het ligt ook het meest westelijke van de eilandengroep en is hiermee ook de meest westelijke plek van het Afrikaanse continent. Omdat toerisme hier nog niet echt is ontwikkeld draait de economie van dit eiland op landbouw en de visserij. Als je een hiking vakantie wilt op Kaapverdië en je houdt van een uitdaging dan is Santa Antão een eiland om te bezoeken.

São Nicolau

São Nicolau is een droog en bergachtig eiland. Toerisme is het nog niet ontwikkeld en het Kaapverdische eiland is bereikbaar met een binnenlandse vlucht of per boot. De toeristen die dit eiland bezoeken doen dit vooral om te wandelen door de ongerepte natuur. De bevolking verdient vooral zijn geld met landbouw en dan met namen bananen.

Fogo

Fogo is een vulkanisch eiland met als hoogste punt 2829 meter dit is eveneens het hoogste punt van Kaapverdië. In 1995 is de grootste vulkaan Pico nog actief geweest waarna er een kleinere vulkaan naast is ontstaan Novo Pico. Door deze vulkanen is de grond zeer vruchtbaar en je vind dus ook vele plantages op dit eiland. Van koffie tot pinda’s en tabak worden verbouwd op deze vruchtbare grond. Als vakantiebestemming is Fogo geschikt om mooie wandelingen te maken rond de vulkaan. Een echte strandvakantie is hier niet mogelijk.

Brava

Brava is het kleinste bewoonde eiland van Kaapverdië net als Fogo is het eiland vulkanisch maar hebben zich hier recent geen erupties meer voorgedaan. Wel zijn er af en toe aardbevingen. Brava heeft geen vliegveld door sterke zijwinden. Wil je dit eiland bezoeken dan zul je een boot moeten nemen vanaf de hoofdstad Praia op Santiago of vanaf het eiland Fogo. Brava is nog niet sterk toeristisch ontwikkeld maar als wandelaar kun je je lol niet op. De vele kleine dorpjes zijn middels wandelpaden met elkaar verbonden. Let wel op dat je een geoefende wandelaar bent de paden zijn vaak erg steil. Doordat het eiland moeilijk is te bereiken is het landschap nog nauwelijks aangetast. U kunt hier het echte Kaapverdië ervaren.