Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Een onvergetelijke vakantie
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

De mooiste bezienswaardigheden in Genève

Heeft u de standaard stedentrip steden zoals Berlijn, Barcelona, Londen en Milaan al gezien? Geneve mag dan zeker niet ontbreken in dit rijtje. Geneve ligt in Zwitserland en is na Zurich de grootste stand van het land. Het heeft ruim 194.000 inwoners verspreid over 42.000 vierkante kilometer. Erg opvallend aan dit land is dat er vier verschillende talen worden gesproken namelijk: Duits, Frans, Italiaans en Reto-Romaans. Het overgrote deel van de bevolking praat Duits echter verschilt het “Zwitsersduits” op enkele grote punten met Hoogduits dat in Duitsland wordt gesproken.

De vlucht naar Geneve
Een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol naar Geneve Airport duurt ongeveer één uur en dertig minuten. Een enkele vlucht naar Geneve kost ongeveer €150,-. Wanneer u ruim van te voren weet dat u Geneve wilt bezoeken dan is het verstandig om zo vroeg mogelijk te boeken. Hoe vroeger u boekt, hoe goedkoper de vlucht daadwerkelijk wordt. Deze vlucht wordt onder andere verzorgd door KLM en Easyjet.

Verblijfplaats in Geneve
Wanneer u uw vlucht heeft geboekt wilt u natuurlijk ook uw verblijfplaats hebben geregeld. U kunt er voor kiezen om een hotel te boeken via een vergelijkingssite.. U kunt precies aangeven waaraan uw verblijfplaats moet voldoen of de hoeveelheid sterren dat het minimaal moet hebben. Wilt u liever niet te veel geld uitgeven aan uw verblijfplaats dan kunt u er ook voor kiezen om te filteren op de prijs per nacht. Wanneer u uw wensen en de prijs per nacht combineert komt u de beste hotels tegen de laatste prijs tegen. Het zal vast een hele opluchting zijn als u uw hotel en vlucht heeft geboekt. Nu is het tijd om uw koffer in te pakken. Hieronder vindt u een lijst met wat zeker niet mag ontbreken:

  • Paspoort of identiteitskaart: zonder identificatie kunt niet instappen in het vliegtuig. Daarnaast is het verplicht om uw identificatie te tonen wanneer dat wordt gevraagd door de autoriteiten.
  • Warme kleding: het is makkelijk om wat kleding uit te trekken als het warm is dan dat u geen warme kleding bij u heeft wanneer het te koud is. Zorg er daarom voor dat u bijvoorbeeld een vest of trui meeneemt die u makkelijk uit kunt doen.
  • Eten en drinken: neem wat eten en drinken mee in uw koffer zodat u bij aankomst of op uw verblijfplaats wat kunt eten en/of wat kan drinken. Dit is zeker aan te raden als u ’s nachts of ’ s avonds aankomt op uw bestemming.
  • Medicijnen: het zal niet de eerste keer zijn dat u uw belangrijkste medicijnen vergeet. Daarnaast mag een hoestdrank, aspirines en een medicijn tegen maagklachten zeker niet ontbreken.

Bezienswaardigheden Geneve

Nu u gesetteld bent op locatie is het tijd om te genieten van uw vakantie of stedentrip. Vooralsnog u het nog niet wist: Geneve ligt in het Frans talige gedeelte van Zwitserland. De vooroordelen over Geneve geven aan dat deze stad saai is en dat er weinig te doen valt. Maar integendeel, het is juist een stad dat prachtig is gelegen aan het meer van Geneve. Daarnaast is het centrum historisch gebouwd waardoor u er uren kunt wandelen zonder ook maar een ogenblik te vervelen. Naast het prachtige centrum is Geneve ook rijk aan verschillende parken die u kunt vinden bij het meer van Geneve. Eén van deze prachtige parken is het Parc des Bastions. Dit park is prachtig opgebouwd en u zult verschillende inwoners van Geneve ook zien genieten in dit park. Daarnaast is er ook een gigantisch schaakbord te vinden waarbij u uw schaakkunsten kunt vertonen.

In Geneve is een erg bijzonder museum dat bezocht kan worden. Dit museum staat erom bekend dat het zijn interieur om de drie jaar volledig wijzigt. Maar wat voor soort museum is het eigenlijk? Dit museum is gericht op de moderne kunst waarbij foto’s, schilderijen, video’s en sculpturen centraal staan. De toegangsprijs voor het bezoeken van dit museum kost 8 Zwitserse Frank. Voor personen onder de 18 jaar is toegang gratis.

Wanneer u door het centrum van Geneve loopt zult u de katedraal Saint-Pierre zeker hebben gezien. Saint-Pierre heeft indrukwekkende torens die boven de stad uitsteken. In 1160 is er begonnen met het bouwen van deze kathedraal. Het heeft erg lang geduurd voordat dit bouwwerk volledig af was. Het is namelijk verschillende keren getroffen door brand waardoor de ontwerpers continu een nieuw ontwerp moesten maken. Het resultaat mag er dan ook zijn. De top van de grootste toren is te bereiken echter moet u wel 157 treden bewandelen. Wanneer u echter aan de top staat zult u een prachtig panoramisch beeld hebben over Geneve. Naast deze torens is er ook een archeologisch museum gevestigd. Hierin vindt u resten van de kerk die eerder op de heuvel van Geneve hebben gestaan. De kathedraal is van 09.30 uur tot 18.30 uur gratis te bezoeken. Wanneer u echter naar de top van de toren wilt gaan betaalt u hiervoor 4 Zwitserse Frank.

Let op: het is niet goedkoop
Geneve is een rustige maar prachtige stad in Zwitserland. Deze Franstalige stad kent vele bezienswaardigheden waarbij stevige schoenen niet mogen ontbreken. U zult namelijk vrij veel moeten wandelen om alles te kunnen zien. Natuurlijk is het ook mogelijk om alles met een gehuurde auto of taxi te bezoeken. Hou er wel rekening mee dat alles wat duurder dan in Nederland is. Zo ook het parkeren van een auto op een parkeerplaats. Hiervoor kunt u beter gebruik maken van het openbaar vervoer zoals de bus, tram of boot. Een Geneve Transport Card kunt u verkrijgen bij uw hotel, hostel of camping. Hiermee kunt u gratis gebruik maken van het openbaar vervoer.

Al met al kunnen we concluderen dat Geneve niet zo’n toeristische stad is als Barcelona, Madrid of Milaan. Echter is het wel een hele mooie stad om te bezoeken maar hou er dan wel rekening mee dat de levensstandaard in Zwitserland wat hoger ligt dan in Nederland.