Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Culturele wandelvakantie door Ierland

Tijdens een wandeling door Ierland kunt u gaan genieten van een groot aantal verschillende voordelen. U kunt wandelen door Ierland en Noord-Ierland, aangezien dat de gebieden zijn waar u helemaal tot rust kunt komen. Denk aan de mooie landschappen die er te vinden zijn, maar daarnaast ook aan de verschillende historische monumenten die u er tegen zijn komen tijdens het maken van de verschillende wandelingen. Verder kunt u er natuurlijk voor kiezen om te overnachten in een stad als Carlingford,  Attical of Newcastle (de stad die in Noord-Ierland ligt).

Prachtige landschappen
Het zijn allereerst de prachtige landschappen in Ierland die ervoor zorgen dat veel mensen het heerlijk vinden om er een wandeling te gaan maken en te genieten van de natuur. Het mooie van het wandelen door Ierland is dat u aan de ene kant kunt genieten van een hoop groen, terwijl u daarnaast vaak zicht op de zee zal hebben. Uiteraard komen daar de verschillende schilderachtige dorpjes nog bij en heeft u altijd de mogelijkheid om een Ierse pub in te duiken. Zo kunt u er heerlijk gaan wandelen en kunt u de wandelvakantie door Ierland indelen op de manier die u zelf wenst, afhankelijk van uw voorkeuren.

Rijke geschiedenis van Ierland

Tijdens de wandelvakantie door Ierland zal u erachter komen dat het land beschikt over een zeer rijke historie. U kunt daarbij denken aan de hunebedden die er staan, maar ook aan de cairns die u er kunt vinden. Het is zeer interessant om op ontdekkingstocht te gaan, of u verder te verdiepen in de historie. Met name de mythologie is zeer de moeite waard, aangezien men er daar van houdt om zich hier mee bezig te houden. Tijdens een wandelvakantie in Ierland heeft u alle tijd om er over na te denken en op die manier heerlijk tot rust te komen.

Overnachten in oude steden na je wandeling
Tijdens de wandelvakantie in Ierland kunt u genieten van de prachtige natuur, maar heeft u daarnaast de mogelijkheid om te verblijven in een aantal van de oude steden die er te vinden zijn. Denk hierbij onder andere aan een verblijf in Newrange, Carlingford, Rostervor of Newcastle. Deze laatste stad bestaat ook in Engeland, maar het gaat in dit geval om de stad die te vinden is in Noord-Ierland. Het zijn stuk voor stuk prachtige steden die uw wandelvakantie meer kracht bij zullen zetten, waardoor u er optimaal van kunt gaan genieten en u niets tekort zal komen.


Culture excursies tijdens de wandeltocht in Ierland

Ierland staat vooral bekend om de prachtige natuur. Daarnaast kunt u er echter ook genieten van een groot aantal Keltische monumenten, die u de mogelijkheid bieden om terug in de tijd te duiken. Het unieke van deze culturele reis is daarnaast dat men u er graag meer over verteld, op de manier die bekend staat als typisch Iers. Men kan er prachtige verhalen vertellen. Laat u dus onderdompelen in de historie, door mee te gaan op een culturele reis langs de verschillende oude Keltische monumenten die er in Ierland te vinden zijn.

Breng een bezoek aan de Burren
Allereerst is het een uitstekend idee om een bezoek te brengen aan de Burren. Dit betekent ‘grote stenen’ en daar is niets aan gelogen. Ze zijn een beetje te vergelijken met de hunebedden zoals we die ook in Nederland kennen, of Stonehedge. Er groeien geen bomen op deze locatie, waardoor het geheel er alleen maar indrukwekkender uitziet. Het landschap is er ontzettend rijk aan historie en prachtige verhalen. Het is alleen al daarom een uitstekend idee om een bezoek te brengen aan de Burren en op die manier te starten met een culturele reis door dit prachtige land.

Cliffs of Moher
Daarnaast zijn de Cliffs of Moher zeer de moeite waard. Zoals de naam al aangeeft gaat het hier om kliffen, waar Ierland bovendien goed bekend om staat. Deze kliffen zijn tot wel 215 meter hoog, waardoor u de mogelijkheid heeft om een geweldig eind naar beneden te kijken. Ze strekken zich uit over een lengte van meer dan zeven kilometer, waardoor u uitgebreid de mogelijkheid heeft om er van te gaan genieten. In de buurt van de Cliffs of Moher kunt u uitstekend overnachten in een plaats als Limerick, om vervolgens door te trekken naar de echt oude Keltische monumenten in Peninsula.

Monumenten in Peninsula
In Peninsula beschikt men over een werkelijk prachtige kustlijn, waar u uitgebreid van kunt gaan genieten. U kunt daar heerlijk uitwaaien, maar ook al direct kiezen voor de oude Keltische monumenten, of de kerken die u er kunt vinden. Het is de pure historie die hier te vinden is. U kunt er genieten van de manier waarop de Kelten leefden, of alles wat ze hebben achtergelaten. Peninsula staat bekend als een plaats vol oude Keltische monumenten, waardoor het een goed idee is om hier in ieder geval een bezoek aan te brengen tijdens een reis naar Ierland.