Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor een actieve vakantie in Zwitserland

Zwitserland is een uitstekende keuze voor een actieve vakantie. De gevarieerde outdooractiviteiten maken deze vakantie in Zwitserland nog aantrekkelijker.

Wandelen en fietsen
De wandelvakantie in Zwitserland is het vermelden waard, er liggen duizenden kilometers aan wandelpaden door een zeer afwisselend landschap. Daarnaast vindt u ook vele kilometers aan mooie fietspaden, echt uitdagend dankzij het bergachtige imago van Zwitserland. Beide vakanties zijn heerlijk ontspannend of juist uitdagend, u kunt vakantie net zo invullen als u zelf wilt. De voorzieningen zijn meer dan compleet, u huurt een fiets bij het station en dertig kilometer verderop levert u uw fiets weer in bij een ander station, een onbezorgde fietsvakantie voor jong en oud in uw eigen tempo.

Geniet van water
Een andere mogelijkheid zijn de meren van Genève, Lugano en Neuchatel. Hier vindt u een schitterende watersportvakantie met mogelijkheden voor een zeilvakantie, waterskiën, kano varen, roeien. De combinatie van bergen, meren en kleinere plaatsjes aan de voet van de berg zorgen voor een sfeer, die u niet snel zult vergeten. Het indrukwekkende landschap schept vele kansen en mogelijkheden, denkt u hierbij aan de Zwitserse Alpen met de zeer gevarieerde en unieke wintersport- en bergvakantie.

Niet te vergeten: Wintersport in Zwitserland

Een wintersportvakantie in Zwitserland is een favoriete. U vindt wintersportactiviteiten zoals skiën, ijshockey, langlaufen, rodelen, schansspringen, curling, snowboarden. De Zwitserse Alpen zijn de bekendste wintersportvakantie bestemming van Zwitserland met alles erop en eraan. Daarnaast vindt u vele andere gebieden, bij Graubünden en Davos vindt u zeer complete skigebieden. Als u meer uitdaging zoekt kunt u ook kiezen voor ijsklimmen, gletsjerskiën, wandelen op een gletsjer, alles is mogelijk.

Zo vindt u in Zwitserland bekende en ook zeer uitdagende skipistes en skiresorts. Sankt-Moritz is een beroemde wintersportlocatie, dankzij de Winterspelen, het ligt schitterend tussen de bergen en u vindt hier een prachtig uitkijkpunt bij Muottas Muraqi (2456 m), zowel in de zomer als in de winter te bereiken met de kabelbaan. Andere mooie uitkijkpunten zijn Signal en Corviglia. Het is een prachtig wintersportgebied met veel mogelijkheden.

Verder vindt u in het grote skigebied met de naam Les 4 Vallées bij Wallis 300 km aan skipistes, een gondelbaan, talloze snowboardmogelijkheden, vele bergtoppen die het skigebied omringen, gewoon een indrukwekkend skigebied waar jong en oud, de beginner en de professional optimaal kunnen genieten van een complete wintersportvakantie in Zwitserland.

Wat dacht u van een kuuroord?
Verder kunt u kiezen voor een klimaat kuuroord in Zwitserland. Een mooi voorbeeld hiervan zijn Interlaken, Graubünden met Davos (waar ook een bekend astmacentrum is), Klosters en St. Moritz, maar ook het Berner Oberland. Deze kuuroorden maken dankbaar gebruik van de natuur, in een prachtige omgeving, u vindt hier genezende en ontspannende behandelingen met waterbaden, natuurlijke balsems, zwembaden, sauna’s en therapieën in combinatie met beweging zoals tennisvelden, wandelpaden en fietstochten.

Ontdek ook bijzondere vakantieactiviteiten zoals: een ballonvaart maken, skywings, canyoning, hanggliden bij Interlaken, kite-sleeën met vlieger, abseilen, bergsporten, bergexcursies met gids, uitdagende wandeltochten dwars door de natuur. Dankzij de aanwezigheid van de meren kunt u prachtige cruises maken, al of niet luxe en mondain, net waar u voor kiest of wat bij u past.