Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Maak kennis met de Zwitserse natuur

Een actieve vakantie in de natuur, een natuurvakantie, een natuurreis, het kan allemaal tijdens een vakantie in Zwitserland. Het natuurlijke landschap van is schitterend, de voorzieningen voor outdooractiviteiten zijn met zorg voor de omgeving getroffen, waardoor u optimaal kunt genieten van een vakantie in de natuur.

Watervallen en het meer van Geneve
Wist u bijvoorbeeld dat er meer dan 1000 watervallen in Zwitserland zijn en bijna 1600 meren? Zo vindt u bij Schaffhausen de grootste waterval van Europa. En wist u dat het Meer van Geneve een oppervlakte heeft van 582 km2? Dat een vakantie in de natuur indrukwekkend is, zult u ervaren tijdens een vakantie in de bergen, in de Zwitserse Alpen. Gedurende uw trip kunt u hier optimaal van genieten.

Botanische tuien in Zürich en strandjes
In Zürich vindt u een botanische tuin ooit gesticht door de universiteit, de Chinese tuin. Er is een dierentuin met een kleine twee duizend dieren, een prachtige wandelvakantie in een mooi aangelegd park, het park ligt op een hoogte van 675 meter. Knies Kinderzoo is een privé dierentuin van het bekende Circus Knie, de basisgedachte van de organisatie is het direct contact tussen mens en dier.  Het landschap van Zwitserland heeft heel veel gezichten, zo heeft Zwitserland dan wel geen zee, maar er zijn wel veel strandjes dankzij de vele meren.

De lager gelegen meren hebben volop mogelijkheden om te zwemmen en te zonnen dankzij het warmere water. Als u kiest voor een fantastische vakantie in de bergen, maak dan de keus voor de Zwitserse Alpen, het neusje van de zalm als het om een wintersportvakantie en actieve bergvakantie.

Wallis
Als u wilt genieten van de natuur met meer zon en minder regen dan is de regio Wallis een prachtige bestemming. De aanwezigheid van prachtige meren zoals het Meer van Geneve en de Vierwaldstättersee zorgen ervoor dat u kunt genieten van bootexcursies in karakteristieke passagiersschepen, een zeer plezierige en bijzondere ervaring. U kunt letterlijk de kracht van de natuur bewonderen bij de twee rivieren, de Rijn en de Rhône, deze vormen de Zwitserse gletsjers, deze worden in de winter ook benut voor gletsjerskiën. Het bergachtige landschap biedt beperkte mogelijkheden voor een normale fietsvakantie, maar extra veel mogelijkheden voor een avontuurlijke mountainbikevakantie met veel versnellingen.

De natuur is er overal

Natuur speelt een grote rol in Zwitserland. Al bezoekt u een grote stad, dan nog kijkt u uit op de bergen. Lugano is daar een mooi voorbeeld van, de stad ligt te midden van de bergen, waardoor u hier van romantiek, actie, natuur, tradities en schoonheid kunt genieten aan het meer van Lugano.

De beroemde Zwitserse Alpen
De Zwitserse Alpen zijn ook zeer zeer bijzonder. U vindt hier een zeer uitgebreid van een wintersportvakantie met gletsjers en skisport. Maar u kunt bijvoorbeeld bij Interlaken ook kiezen voor nieuwe wintersporten zoals kite-slee met vlieger, hybride fietsen op skilatten. Daarnaast vindt in de Alpen mooie dorpen met tradities zoals de Alpenhoorn en het streekbier. Een bezoek aan het Meer van Brienz is ook aan te raden, het meer heeft meerdere functies, het is van belang voor de visserij, recreatie en pleziervaart met behoud van de natuur. De combinatie van visserij en toerisme en pleziervaart maakt een verblijf aan het water mogelijk, u kunt hier mooie bootexcursies maken in combinatie met een visvakantie terwijl uw partner ligt te zonnen op het dek. Dit alles heeft de mens te danken aan het natuurlijke landschap van Zwitserland.