Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Afmetingen handbagage

Let op: kijk altijd op de website van de luchtvaartmaatschappij waarmee jij vliegt voor actuele en betrouwbare informatie voordat je vertrekt. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. De afmetingen van bagage die mee mag in het vliegtuig kan jaarlijks wisselen.

Welke afmetingen mag mijn handbagage hebben voor een vliegvakantie? Dat is een heel erg belangrijke vraag waar je natuurlijk graag een antwoord op wilt hebben. Stel je voor dat je handbagage te groot is en niet meegenomen mag worden. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom hebben we bij vakanty.nl alles uitgezocht zodat je kunt zien welke afmetingen je handbagage mag hebben. Wij hebben de mogelijkheden per luchtvaartmaatschappij op een rijtje gezet. Het kan namelijk per vliegtuigmaatschappij verschillen wat je mag meenemen aan handbagage. Daarom is het handig om uit te zoeken hoe het precies zit bij de maatschappij waar je mee wilt gaan vliegen. Zo hebben wij de belangrijke aanbieders voor je op een rij gezet. Je kan eenvoudig nagaan wat de afmetingen mogen zijn bij KLM en Transavia of bij een low cost maatschappij zoals Easyjet of Ryanair. Zo kom je niet voor vervelende verassingen te staan als je al eenmaal op het vliegveld bent om aan je reis te beginnen.

Eisen verschillen per luchthaven
Het kan ook zijn dat luchthaven specifieke eisen stellen aan de spullen die je wel op niet mee mag nemen (los van de afmetingen). Hieronder hebben we daarom enkele details voor je op een rij gezet voor Amsterdam Schiphol. Op de website van een vliegveld kun je altijd alle info vinden. Wees goed voorbereid als je gaat vliegen en zoek dus uit hoeveel centimeter breed, lang en diep je handbagage mag zijn bij de luchtvaartmaatschappij waarmee je wilt gaan vliegen. Alvast een goede reis toegewenst.

Vliegen vanaf Schiphol met handbagage
Als je gaat vliegen vanaf Schiphol dan wordt je handbagage goed gecontroleerd. Dit is nodig omdat er mensen zijn die verboden voorwerpen of stoffen proberen mee te nemen in het vliegtuig. Zo wordt er gekeken of je handbagage geen scherpe voorwerpen bevat, bijvoorbeeld scharen of messen. Deze zijn namelijk verboden. Vloeistoffen moeten in verpakkingen van maximaal 100 ml zitten. Tevens moeten vloeistoffen in een doorzichtige zak zitten. Als er medicijnen of babyvoeding moet worden meegenomen dan kunnen deze meegenomen worden indien aantoonbaar is dat het om ‘normale’ producten gaat. Zaken die gekocht zijn na de paspoortcontrole op Schiphol mogen ook meegenomen worden het vliegtuig in. Vloeistoffen in grotere hoeveelheden kunnen natuurlijk gewoon meegenomen worden, maar dan in de incheckte bagage. Deze bagage kun je inchecken en krijg je pas weer als je vliegtuig is geland op de plaats van bestemming.


Transavia

Transavia staat bekend als een maatschappij die tussen de lowcost maatschappijen en de grote maatschappijen in zit. Een redelijk scherpe prijs, maar ook weer geen stunter waarmee je voor één euro kunt vliegen. Als je van plan bent om te gaan vliegen met Transavia kijk dan goed naar de regels. In dit artikel bekijken we de regels die gelden tot betrekking tot de handbagage. De volgende regels gelden bij Transavia: Maximaal 1 stuks handbagage met de maximale afmetingen (L x B x H) 55 cm x 35 cm x 25 cm. Het gewicht mag niet meer dan 10 kilogram zijn. Let op een handtas of laptoptas valt hier bijvoorbeeld ook onder. Alle handbagage moet bij de controle in 1 tas passen. Dit dient ook in 1 tas te worden aangeboden. Uitzonderingen zijn: babyvoeding, medicijnen voor gebruik tijdens de vlucht en koelelementen voor medicijnen. Deze uitzonderingen hoeven niet in een doorzichtige tas te worden aangeboden. Wel dient u deze appart bij de bagagecontrole aan te bieden.

Als u een pakketreis heeft geboekt bij een reisbureau of een touroperator gelden de volgende regels: Een volwassene of kind mag 1 stuks handbagage meenemen met de maximale afmetingen van (L x B x H) 55 cm x 35 cm x 25 cm. Het gewicht mag niet meer dan 5 kilogram zijn. Een baby mag 1 stuks handbagage meenemen met de maximale afmetingen van (L x B x H) 55 cm x 35 cm x 25 cm. Het gewicht mag niet meer dan 5 kilogram zijn. Tevens mag er een (auto) kinderzitje worden meegenomen. Als de handbagage niet aan de volgende regels voldoet dan moet deze ingecheckt worden als gewone bagage. Wij wensen je een goede vlucht met Transavia!


Ryanair

Ryanair is een echte prijsvechter binnen Europa. Veel mensen weten gelijk waar je over praat als je het over Ryanair hebt. Ze zijn bekend om het stunten. Soms zijn er aanbiedingen waardoor je voor één euro al kunt vliegen. Dit zijn natuurlijk prachtige aanbiedingen waar iedereen gebruik van wil maken. Maar welke regels krijg je mee te maken als je handbagage bij je hebt? In dit artikel bekijken we de afmetingen die je handbagage mag hebben als je vliegt met Ryanair. Elke reiziger mag 1 tas meenemen als handbagage. Deze tas moet alles bevatten, dus ook een laptop bijvoorbeeld. De maximale afmeting van de handbagage mag 55 cm x 40 cm x 20 cm zijn. Ook is er een beperking als het gaat om het aantal kilo’s. De tas mag niet meer dan 10 kilogram wegen. Deze regels zijn opgesteld omdat het stuk handbagage onder je stoel moet passen in het vliegtuig. Kom je toch met meerdere tassen als handbagage aanzetten dan kan de toegang tot het vliegtuig geweigerd worden. Lees de regels dus goed voordat je gaat vliegen, op die manier voorkom je vervelende verrassingen.


Air France

Air France is een bekende maatschappij, vooral in Europa. In dit artikel bekijken we welke afmetingen de handbagage mag hebben als je gaat vliegen met Air France. Als je gaat vliegen met Air France dan kan het verschil maken waar je naar toe gaat vliegen. Er zijn in het kort drie mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is dat je een binnenlands vlucht gaat maken (binnen Frankrijk). Je mag dan 1 tas meenemen met de volgende afmetingen: 55 cm (l) x 35 cm (w) x 25 cm (h). Je mag ook nog een extra tas meenemen voor je camera of laptop. Dit mag ook een handtasje zijn. Het totale gewicht van beide handtassen mag niet meer dan 12 kilogram bedragen.

Als je binnen Europa gaat vliegen kun je kiezen voor drie klassen. De eerste klas is de Economy klas. Je mag dan 1 tas meenemen met de volgende afmetingen: 55 cm (l) x 35 cm (b) x 25 cm (h). Je mag ook nog een extra tas meenemen voor je camera of laptop. Dit mag ook een handtasje zijn. Het totale gewicht van beide handtassen mag niet meer dan 12 kilogram bedragen. Ook kun je kiezen voor de Premium Business klas. Het verschil met de Economy klas is dat je een extra handtas mag meenemen met de volgende afmetingen: 55 cm (l) x 35 cm (b) x 35 cm (h). Ook mag het totale gewicht van de drie tassen 18 kilogram zijn. De laatste klas Premium Eco heeft de zelfde voorwaarden als de Economy klas. Vlieg je intercontinentaal dan krijg je te maken met vier verschillende klassen. De Economy, Premium Economy, Business Class en First. Bij de Economy zijn de voorwaarden gelijk aan de voorwaarden die binnen Europa gelden. Bij de premium mag weer de extra kleine tas worden meegenomen zoals bij Premium Business klas binnen Europa. Ook mogen alle tassen bij elkaar 18 kilogram zijn. Ook de Business class en Firest zijn gelijk aan de Premium Economy klasse.


Easyjet

Easyjet staat bekend om de scherpe prijzen. Binnen Europa kun je vaak een stuk goedkoper vliegen met Easyjet dan met een reguliere vliegmaatschappij. Natuurlijk heeft Easyjet ook bepaalde regels wat betreft de handbagage. In dit artikel bekijken we de mogelijkheden van handbagage bij Easyjet. Bij Easyjet mag je maximaal 56 x 45 x 25 cm mee aan boord nemen als handbagage. Een laptop bijvoorbeeld wordt als één stuk gerekend. Dus als deze mee wilt nemen zul je deze moeten inchecken. Easyjet geeft aan dat het toestaan van slechts één stuk handbagage voordelen heeft. Zo ben je met minder tassen sneller door de beveiliging, ben je sneller in en uit het vliegtuig. Dit laatste heeft weer als voordeel dat je sneller op je bestemming bent. Over een maximum aan toegestane handbagage wordt op de website van Easyjet niet gesproken. Het maximum is dus niet bepaald.


KLM Royal Dutch Airlines
KLM is misschien wel de meest bekende vliegtuigmaatschappij in Nederland. Een echte Nederlandse maatschappij tot enkele jaren terug toen ze met Air France in zee gingen. In dit artikel bekijken we welke afmetingen je handbagage mag hebben als je gaat vliegen met KLM. KLM heeft twee reisklassen. Er is per reisklasse een verschil in het toegestane handbagage. De eerste klasse heeft de Economy Class en de tweede World Business Class/Europe Select. Als je gaat vliegen met de Economy Class mag je 1 stuk handbagage meenemen aan boord van 55 x 25 x 35 cm (l x b x h). inclusief accessoires mag de handbagage maximaal 12 kilogram wegen als je gaat vliegen met KLM Economy class. Het voordeel van de World Business Class/Europe Select is dat je een extra stuk handbagage mag meenemen aan boord van 45 x 20 x 35 cm (l x b x h). Ook is het toegestane totale maximale gewicht bij World Business Class/Europe Select 18 kilogram. De handbagage mag dus 6 kilogram meer wegen dan bij de Economy class. Er is één uitzondering voor World Business Class-passagiers: op vluchten vanaf India mag u slechts 1 stuk handbagage meenemen. Een tweede stuk handbagage kunt u gratis inchecken.


Lufthansa German Airlines

Een echte Duitse vliegtuigmaatschappij, dat is LuftHansa German Airlines. Ook bij deze maatschappij zijn er natuurlijk bepaalde regels. Zo zijn er ook strikte regels verbonden aan de afmetingen en het gewicht van de handbagage. In dit artikel bekijken we de regels die gelden bij Lufthansa. Een handtas mag niet meer dan 8 kilogram wegen bij Lufthansa en mag maximaal de volgende afmetingen hebben: 55 cm x 40 cm x 20 cm. Een uitzondering zijn opvouwbare kledinghoezen. De afmetingen van zijn tas mag maximaal 57 cm x 54 cm x 15 cm zijn. Als je een tas hebt die deze afmetingen overschrijd dan moet je de bagage inchecken. Dit komt omdat de ruimte in het vliegtuig niet groot genoeg is om grotere tassen in op te slaan. De ruimte waar we het hier over hebben is de bagage ruimte boven de zitplaatsen.


Delta Airlines

Delta Airlines is een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Als je gaat vliegen richting de Verenigde staten of je gaat een binnenlandse vlucht maken in de Verenigde Staten dan kan je met deze maatschappij te maken krijgen. In dit artikel bekijken we welke afmetingen je handbagage mag hebben bij Delta Airlines. De volgende zaken zijn toegestaan om mee te nemen aan boord: een tas met camera, een tas met laptop of een tas met vergelijkbaar formaat of kleiner formaat De volgende zaken mag je ook meenemen maar worden niet onder persoonlijke spullen geschaard: je jas, eten of drinken gekocht na het controlepunt op het vliegveld en speciale spullen zoals een rolstoel of speciale stoel voor kinderen. De handtas heeft een maximale afmeting. De afmeting van de handbagage mag maximaal 56 x 35 x 23 centimeter zijn.


Tui / Tui Fly

Als je gaat vliegen met Tui dan wil je graag weten wat de afmetingen maximaal mogen zijn van je handbagage. De maximale afmeting bedraagt 50x35x30 centimeter. Daarnaast is het maximaal toegestane gewicht van de handbagage 7 kilogram. Tui is een populaire aanbieder van reizen via onder andere Schiphol. Wanneer je reist met hun Dreamliner heb je voldoende ruimte om je spullen in het vliegtuig op te bergen in de bagagerekken.