Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

6 tips voor jouw vakantie naar Gambia

Ga je op vakantie naar Gambia? In deze blog vind je 6 tips voor prachtige activiteiten die je in dit mooie land kunt doen.

Makasutu Cultural Forest

Het Makasutu Cultural Forest is een natuurreservaat met vijf verschillende ecosystemen waaronder mangrove, savanne en wetlands. Leer over de geschiedenis van het park, wandel door de natuur en leer de inheemse bevolking kennen. Waag een poging tot het pottenbakken, houtbewerken of bijvoorbeeld weven. Bekijk de oestervangst die door vrouwen wordt binnengehaald of neem een kijkje bij de productie van Gambiaans palmwijn. Makasutu Cultural Forest is een leerrijke omgeving die je nog meer laat zien van Gambia.

Gambian Reptile Farm

De liefhebbers van reptielen zijn in Gambia op de juiste plek beland. De Gambian Reptile Farm is een opvang voor verschillende reptielen. Dieren als schildpadden, kameleons, slangen en varanen worden daar beschermd en verzorgd. Sommigen zijn zeer gevaarlijk, anderen mag je zomaar even aanraken. Voor een échte Gambia Experience voor waaghalzen kun je ook een twee meter lange python op je nek dragen. Een herpetoloog kan je alles vertellen over wat je zult tegenkomen in de Reptile Farm.

Kachikally Crocodile Pool

Op slechts 15 kilometer rijden van Banjul bevindt zich de Kachikally Crocodile Pool. Voor vele lokale bewoners is deze poel in het hart van Bakau een heilige plaats. In totaal leven er ongeveer zo’n 80 krokodillen in deze natuuromgeving, waarvan sommigen zo tam zijn dat je ze zelfs kunt aaien. Krokodillen staan voor de kracht van vruchtbaarheid in Gambia. Vandaar dat deze heilige plek wordt aanbevolen aan vrouwen die moeite hebben om zwanger worden. Breng ook een bezoek aan het kleine museum en leer meer over muziekinstrumenten en kleine culturele kunstvoorwerpen.

Serekunda Markt

Met een inwonersaantal van meer dan 200.000 inwoners is Serekunda één van de grootste steden in Gambia. Wat ooit begon met een paar groentekraampjes is uitgegroeid tot een drukbezochte en bruisende markt. Op de Serekunda Market bruist het van de Afrikaanse energie. Je kunt er vrijwel alles kopen: van tweedehands kleding, vlees en vis, sierraden, tapijten, houten snijwerken tot geweldige souvenirs. Dool door de verschillende kraampjes op de Serekunda markt en ervaar het leven als Gambiaan.

Abuko Nature Reserve

Abuko Nature Reserve is het eerste natuurgebied van Gambia dat officieel werd verklaard als beschermd natuurreservaat (1986). Loop over paden van droog savannelandschap die langzaam veranderen naar een afdaling naar de Bamboo pool: een plas die vol ligt met waterlelies en die omringd is door tropische palmbomen. Vogelspotters kunnen hier zeker 200 verschillende soorten vogels tellen. Ook vind je er wilde nijlpaarden en krokodillen, waardoor de plas in het park niet geschikt is om in te zwemmen. Abuko Nature Reserve is het dichtstbijzijnde stukje tropisch regenwoud voor Europeanen.

De Gambia River

De Gambia River stroomt dwars door het land en is dan ook de levensader van Gambia. De stroming van de rivier brengt je op de mooiste plekken. Vaar mee met een pirogue: een typisch en kleurrijke houten Gambiaanse boot. De oevers van de eerste 129 km van de rivier zijn bedekt met mangrovebossen en moerassen. Verderop maken de bossen met steile kliffen plaats voor graslandschappen en natuurparken. Nijlpaarden, krokodillen, roggen, schildpadden en zelfs dolfijnen leven in deze prachtige exotische rivier. Dit is slechts een kleine greep uit de verschillende diersoorten die je er kunt spotten. ’s Nachts kun je slapen op lodges, gelegen langs de rivier. Adem de natuur, val in slaap met het geluid van duizenden vogels en bezoek plekken waar je alleen met de boot kunt komen.