Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Bezienswaardigheden in Innsbruck

Tijdens een zomervakantie in Tirol staan actieve uitstappen vaak op de dagplanning. De regio nodigt ook uit tot het maken van fikse wandelingen. Natuurpracht is namelijk het kernwoord van de regio. Uiteraard dient men ook te ontspannen tijdens een vakantie. Een cultureel uitstapje richting Innsbruck brengt dan redding. Deze stad ligt centraal in Tirol en is vlot bereikbaar via bekendere invalswegen. Mayrhofen en Finkenberg – waar het heerlijke vertoeven is gedurende een vakantie – liggen op zo’n uur rijden van deze grootstad. We bekijken enkel wat men zoal kan beleven in de buurt van de hoofdstad van Tirol.

Wat moet ik zien in Innsbruck?

In de buurt van Innsbruck kan men enkele hoge bergpieken opmerken. Gedurende de koude maanden is dit dan ook een belangrijke plaats voor een hoop toeristen. Men kan er namelijk naar hartenlust aan wintersport doen. In de zomer ontdekken de toeristen dan weer het middeleeuwse centrum en de bezienswaardigheden. Men kan er heerlijk kuieren in de straten. Ook shoppen behoort tot de mogelijkheden. In een Primark kunnen vrouwen zich laten gaan. Meerdere shoppingcentra en straten vol winkels kunnen menig toeristen bekoren tijdens een rustdagje. Uiteraard valt er cultureel gezien ook het één en ander te beleven. Enkele foto’s demonstreren dit.

Verder is het sportieve nooit veraf. De stad is omgeven door hoge pieken en middels de Nordkettenbahn is het mogelijk om af te zakken richting deze bergen. De kabellift bevindt zich gewoon in het centrum van Innsbruck. Eenmaal boven geniet men van mooi zicht op de stad en verder kan men er uiteraard naar hartenlust wandelen.

Hotel in Innsbruck
De hoofdstad van Tirol is toeristische stad met een uitstekende infrastructuur. Voor alle doelgroepen zijn er hotels te vinden. We raden je aan om de aanbiedingen van onze partners eens te bekijken. Een auto- of vliegvakantie naar Oostenrijk is namelijk zo geboekt. Innsbruck is zeker en vast niet de enigste bezienswaardigheid van de regio. Sommige personen genieten nu eenmaal meer van rust en dan is het beter om een hotel te boeken in een kleinere stad. Hoe men het ook bekijkt: Innsbruck is absoluut een stedenbezoek waard