Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

In de zomer naar Mayrhofen

Mayrhofen – slenterend door de winkelstraat valt meteen op dat dit een waar paradijs is voor wintersporters. Een hoop apresskibars zijn gesloten en wachten vol ongeduld op het openen van de deuren. Ze wachten namelijk op het nieuwe winterseizoen, op verse sneeuw. Ook valt meteen op dat het zomerseizoen is aangebroken. Ijsjes gaan vlot over de toonbank en wandelaars laten zich massaal in hogere sferen brengen door middel van een kabellift, letterlijk dan. Indien je tijdens je zomervakantie ergens in Tirol in de buurt van Mayrhofen verblijft, dan kan het geen kwaad om eens af te zakken naar deze stad. De ideale uitstap om de zware bergwandeling van de dag voordien te verteren. We bekijken enkele bezienswaardigheden in en rondom Mayrhofen:

  • In Mayrhofen vindt men een hoop kleine toeristenwinkeltjes alwaar men plaatselijke lekkernijen en souvenirs kan kopen.
  • Kabelliften net buiten het centrum brengen je in geen tijd in de bergen. Daar kan men dan bergwandelingen aanvatten. De klim ondernemen naar de Ahornspitze is wat ons betreft een zeer leuke uitstap. Uiteraard kan men ook simpele rondwandelingen maken. Meer ervaren personen kunnen bijvoorbeeld aan alpinisme doen.
  • Na een rit van ongeveer 30 minuten bereikt men de Hintertux gletsjer. Daar kan men in de zomer de skilatten aantrekken. De gletsjer is namelijk gedurende gans het jaar open.
  • Tweemaal per dag kan men een rit van zo’n 32 kilometer (Jenbach -> Mayrhofen) per trein afleggen. Een ouderwetse stoomtrein laat je genieten van het uitzicht in het Zillertal.
  • De watervallen van Krimml kan men ook bereiken na een ritje van een klein uur.
  • De hoofdstad van Tirol – Innsbruck – is vlot bereikbaar. Zie ook de bezienswaardigheden van Innsbruck

In de directe omgeving valt een hoop te beleven. Een zomervakantie is er zo gevuld. Een vakantie in Oostenrijk met kinderen is ook geen enkel probleem. Zwembaden, dierenparken, rodelbanen en tal van andere activiteiten verwelkomen de kids met plezier. Aan de andere kant is het natuurlijk aan het reisgezelschap om de reisperiode te vullen. De één is nu eenmaal een fervent liefhebber van zware dagtochten in de bergen en de andere bezoekt liever wat stadjes en houdt van niet al te zware wandelingen. Hoe men het ook bekijkt: de vakantie in de zomer doorbrengen in Mayrhofen (en in het algemeen: in Tirol) is voor de natuurliefhebber een droomscenario.

Tip: spreekt rust je meer aan, dan rij je gewoon nog een kwartiertje verder. Het hoger gelegen Finkenberg kijkt uit op Mayrhofen. Ook daar is het zalig vertoeven.