Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Luchthavens

Als je een vliegvakantie gaat boeken moet je rekening houden met heel veel verschillende dingen. Een van de opties waaruit je moet kiezen is; vanaf welke luchthaven zal ik vliegen? Hierin is gelukkig heel veel keuze. Zo kun je kiezen voor vliegvelden in Nederland, België of Duitsland. Kies jij voor het gemak van Schiphol? Of wil je geld besparen en vliegen van een buitenlandse luchthaven? Veel mensen denken dat het ingewikkeld is om te vliegen vanaf kleinere of onbekende vliegvelden, echter is dat helemaal niet zo. De informatie is tegenwoordig er goed. Zo zijn er apps beschikbaar die de routers richting de terminal / vertrekhallen weergeven. En overal zijn de parkeerfaciliteiten prima.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.
Op deze pagina richten we ons vooral op vliegvelden die interessant zijn voor de Nederlandse reiziger. Naast belangrijke informatie over de bestemmingen, vliegtickets en parkeermogelijkheden bespreken we ook onderwerpen als:

  1. Prijs: De prijs van een vliegticket is een belangrijke factor. We kijken niet alleen naar de prijs, maar ook naar de prijs-kwaliteit verhouding. Ook extra kosten voor bijvoorbeeld parkeren of extra bagage worden meegenomen in de score.
  2. Bestemmingen: Het aantal bestemmingen dat je vanaf een vliegveld kunt bereiken hebben we ook meegenomen in de score. Hierbij wordt vooral naar de populaire bestemmingen (Londen, Barcelona en New York) gekeken en wordt er gekeken naar directe vluchten. Dit geeft vaak een goede indicatie voor het aantal bestemmingen dat in combinatie met bijvoorbeeld binnenlandse vluchten te bereiken is.
  3. Service: Voordat je in het vliegtuig stapt moet er van alles gebeuren. Hoe is de service als er iets niet helemaal goed gaat of als je vragen hebt? Is er rekening gehouden met minder validen en welke mogelijkheden zijn er wat betreft het parkeren? Dit zijn punten die in de score voor service worden meegenomen.
  4. Bereikbaarheid & Parkeren: Ook de bereikbaarheid is een belangrijk punt. We kijken hierbij zowel naar de bereikbaarheid met de auto als met het openbaar vervoer. De parkeermogelijkheden en de prijs van het parkeren wordt ook in deze beoordeling meegenomen.

Vliegen vanaf Nederland

Nederland heeft veel mogelijkheden als het gaat om vertreklocaties. Of je nu in Noord-Nederland of Zuid-Nederland woont, binnen een uur ben je op een luchthaven. De kleinere vliegvelden bieden vaak minder vluchten aan voor de bestemmingen waar jij wellicht naar zoekt. Daarom moet je tijdens het vergelijken van vakantie direct een keuze maken uit de vliegvelden. All-inclusive vakanties bijvoorbeeld zijn voldoende aanwezig vanaf regionale luchthavens, echter voor verre reizen ben je aangewezen op Amsterdam. Voor meer informatie kun je terecht op de speciale pagina’s die gaan over luchthaven Schiphol, Eindhoven, Rotterdam, Eelde Groningen, Teuge, Lelystad, Maastricht Aachen en Hilversum.

Vliegen vanaf België

Voor Nederlanders die wonen in Limburg, Zeeland of Noord-Brabant kan ook België of Luxemburg een leuke oplossing zijn. Onze zuiderburen hebben een aantal grote vliegvelden waarvandaan veel grote reis-aanbieders hun vluchten laten vertrekken. Met name Antwerpen en Brussel hebben natuurlijk de bekende terminals. Het is een prima alternatief voor zonnige bestemmingen (het hele jaar door). Ook voor de wintersport kan men hier goed terecht. Populaire locaties zijn Brussels Zaventem Airport, Charleroi Brussels South Airport, Oostende-Brugge Airport, Antwerpen Airport en Luik Airport.

Vliegen vanaf Duitsland

Vliegen vanaf ons buurland is onder de Nederlandse reiziger zeer gewild, maar waarom is dat zo? De reden daarvoor is op verschillende manieren te verklaren. Vakanty.nl geeft daarom een kleine opsomming voor u. Vanaf Duitsland vliegen is in verhouding met Nederland stukken goedkoper. De vliegtickets zijn minder zwaar belast dan in Nederland en daarom is het voor de Nederlandse reiziger aantrekkelijk om vanaf Duitsland te vliegen. Naast de goedkopere tickets, zijn er ook goedkopere vliegmaatschappijen. De zogenaamde low-costs maatschappijen zijn zeer actief in Duitsland. De vliegmaatschappijen Lufthansa en Ryanair zijn onder de Nederlanders populair te noemen.

Veel keuze uit goedkope vliegreizen
Duitsland beschikt over veel vliegvelden zoals je misschien in het menu hier naast kan zien. Onder die vliegvelden zitten een paar hele grote vliegvelden die net over de grens liggen. Weeze airport en vliegveld Düsseldorf zijn onder de Nederlanders erg geliefd. Beide liggen de vliegvelden kort over de Nederlandse grens. Weeze airport ligt op zo’n 5 á 10 kilometer van de Nederlandse grens. Jaarlijks bezoeken vele mensen dit vliegveld, maar liefst 40% van de reizigers op dit vliegveld zijn Nederlanders. Vaak wordt dit vliegveld met vliegveld Düsseldorf door de war gehaald. Vliegveld Düsseldorf is een vliegveld dat iets noordelijker ligt. De luchthaven behoort tot een van de grootste van Duitsland, en ook van Europa. Het is een enorm groot vliegveld waar ook vele Nederlanders heen gaan. Vliegen vanaf Duitsland is zo populair, omdat de tickets goedkoop zijn. Ook heeft het vliegveld van Weeze een zeer snelle doorstroming, net zoals vele andere Duitse luchthavens. Bij vele luchthavens kun je de dag van te voren al inchecken, zo hoef je alleen nog maar een melding te doen dat je op het vliegveld aanwezig bent.

Low-costs vliegmaatschappijen
Vanaf Duitsland vliegen is niet alleen aantrekkelijk om de goedkope vliegtickets. Ook zijn de vliegmaatschappijen die vanaf Duitsland vliegen relatief goedkoper dan vanaf Nederland. Maatschappijen zoals Lufthansa en Ryanair bieden vaak goedkope vluchten aan.Het komt er dus op neer dat het vliegen vanaf Duitsland dubbel zo goedkoop is. De Duitse luchthavens vliegen vaak met middel grote vliegtuigen zoals de Boeing 737 naar bestemmingen die de Nederlanders trekken. Bijna alle grote Europese steden zijn via de grens vliegvelden wel te bereiken. Ook alle eilanden onder Spanje zijn te bereiken en ook Enfida en Djerba in Tunesië. Vanaf vliegveld Düsseldorf kan gevlogen worden naar alle grote wereldsteden, ook naar China, Amerika en alle andere landen ver weg. Bekijk direct meer info over vliegveld Berlijn, Bremen, Dortmund, Dresden, Düsseldorf, Erfurt, Frankfurt, Friedrichshafen, Hamburg, Hannover, Karlsruhe, Keulen, Leipzig, Memmingen, München, Munster, Neurenberg, Paderborn, Rostock, Saarbrücken, Stuttgart en Weeze.