Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Herfstvakantie

De herfstvakantie is een heerlijke periode om nog even van een welverdiende vakantie te genieten. Net nog even voor de drukte van de feestdagen opladen. Vakanties in eigen land zijn populair, maar ook nog heerlijk de zon opzoeken behoort tot de mogelijkheden. De adviesdata voor de herfstvakantie van 2024 staan hieronder. Het zijn adviesdata omdat scholen in principe mogen afwijken van deze door de overheid voorgestelde vakantieperiode. Het is echter zeer ongebruikelijk dat dit ook gebeurt. Je kan er dus vanuit gaan dat alle scholen (zowel basisscholen als middelbare scholen) in het jaar 2024 in week 43 (voor noord en midden Nederland) of week 42 (voor zuid Nederland) gesloten zullen zijn. Bekijk ook de opties in de meivakantie en kerstvakantie.

Vakantie Regio Week Reisperiode
Noord Nederland 43
Midden Nederland 43
19 oktober t/m 27 oktober 2024
Zuid Nederland 42
vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

Barcelona

Barcelona is een van de beroemdste steden ter wereld. Een prachtige stad om eens een paar dagen in door te brengen. De herfstvakantie is daarvoor een prima periode. De temperatuur is dan nog aangenaam. In deze Spaanse stad kan uitstekend gewinkeld worden, maar ook de Spaanse keuken, met natuurlijk Paella op nummer één, is voortreffelijk. Vergeet ook niet het strand aan te doen. De voetballiefhebber zal uiteraard ook het stadion van FC Barcelona moeten bezoeken.

Egypte

Egypte is een bijzonder mooi land. De maand november is dé maand om in dit land op vakantie te gaan. De temperaturen liggen dan tussen de 20 en 30 graden en de ergste hitte is voorbij. Egypte staat bekend om de duikvakanties en de all-inclusive resorts. Ook voor een culturele vakantie, is Egypte the place to be. Denk hierbij aan oude graven van farao’s en de piramides van Gizeh, een van de wereldwonderen. Sharm el Sheikh en Hurghada zijn de bekendste vakantiebestemmingen in Egypte.

Terschelling

Ons eigen kikkerlandje leent zich uitstekend voor een (korte) vakantie. Het weer in de herfst kan grillig zijn en wat is er dan lekkerder om tijdens de herfstvakantie even uit te waaien op het strand van Terschelling. Mocht het strand uiteindelijk gaan vervelen, dan bieden de dorpen op Terschelling nog voldoende vertier, denk bijvoorbeeld aan lekker winkelen in Midsland en West-Terschelling. Op dit eiland zijn er tevens een aantal uitstekende restaurants te vinden waar heerlijk gegeten kan worden.

Herfstvakantie in eigen land

De herfstvakantie wordt vaak gebruikt om nog even kort op vakantie te gaan.Ook de mensen die er niet nog een paar dagen tussenuit gaan, hoeven niet de hele dag thuis te zitten. Ons land biedt voldoende mogelijkheden om er een dagje op uit te trekken.

Een dagje strand
Bij strand denkt men voornamelijk aan mooi weer. Toch is het heerlijk om ook in de herfst lekker uit te waaien aan een van de vele Nederlandse stranden. Ga bijvoorbeeld eens een dagje naar Noordwijk aan Zee. Hier kan een heerlijke strandwandeling gemaakt worden, vliegeren, schelpen zoeken of genieten van een lange wandeling langs de kustlijn. Genoeg zee gezien? Ga dan een lekker drankje drinken in een van de vele restaurantjes of eindig de dag met wat winkelen. Deze dagtrip kan zo duur gemaakt worden als je zelf wilt.

Indoor activiteiten
Ook als het weer wat slechter is, hoeft de herfstvakantie niet thuis in huis doorgebracht te worden. Kinderen kunnen bijna niet blijer gemaakt worden dan door ze mee te nemen naar een indoor speelparadijs. Klimmen en klauteren dat het een lieve lust is. Papa en mama mogen ook weer geoorloofd kind zijn en als de ouders moe geworden zijn, kan er prima een boekje gelezen worden, terwijl de kinderen in alle veiligheid verder spelen. De bekendste indoor speelparadijzen zijn Balorig en Monkeytown. Vestigingen zijn over heel het land verspreid en over het algemeen moet er alleen voor kinderen betaald worden. Prijzen liggen vaak rond de 6 à 7 euro.