Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Cruises

Als u op zoek bent naar een originele wijze om te reizen door Europa of zelfs verder, dan kunt u overwegen een cruise te maken. Een cruise is niet alleen een speciale manier om veel steden en landen te zien in korte tijd, maar het is tevens een zeer handige manier van reizen. Vergeet licht reizen, of backpacken, wanneer uw hotel in de vorm van een boot u overal kan brengen. Een vliegticket is niet nodig.  Geen stress meer over in- en uitpakken tussen verschillende hostels en/of hotels: u hoeft uw koffers maar twee keer te pakken. Gewoon in uw eigen huis voor vertrek en bij terugkomst.

vakantiediscounter-logoBeste last minutesBekijk aanbiedingen
corendon-logoEuropese toppersBekijk aanbiedingen
d-reizen-logoLuxe resortsBekijk aanbiedingen
sunweb-logoAll inclusive specialistBekijk aanbiedingen
prijsvrij-logoKindvriendelijkBekijk aanbiedingen
beachcheck-logoGemakkelijk vergelijkenBekijk aanbiedingen
Bekijk direct verschillende vakantie's bij bovengenoemde aanbieders of vergelijk hier alle reisorganisaties en boek online.

U kunt kiezen voor korte cruises, een aantal dagen of lange cruises, tot wel weken lang! Een cruise biedt u een blik op delen van de wereld vanuit een andere invalshoek, waardoor u landen en/of steden vanuit een nieuw perspectief kan zien. Je kunt het dus ook prima combineren met een heel actieve vakantie. We bespreken hieronder twee vaak geboekte Europese cruise. Verder op Vakanty.nl vind je ook informatie over reizen naar Marokko, Mauritius of Mexico.

1. Cruises door de Baltische Zee

Deze cruises zal u brengen naar noordelijke of Oost-Europese landen, zoals Ijsland en Zweden en via een mooie route naar de schitterende stad St. Petersburg in Rusland vervoeren. Andere bezoekwaardige steden die deel uitmaken van uw cruise kunnen zijn Hamburg in Duitsland en Kopenhagen in Denemarken.

2. Middellandse Zee cruises

Een van de meeste geboekte cruiseroute in Europa is veruit de Middellandse Zee route, waar toeristen de kans krijgen om steden en havens vol romantiek, geschiedenis en natuurlijk lekker eten te verkennen! Verken en ontdek de romantische regio’s van Italië, de grote wijngaarden van Frankrijk en de fijne sfeer van de Spaanse kustlijn. Europa heeft veel te bieden. Een cruise is simpelweg een relaxte manier van reizen en een fijne manier om diverse havens en steden van dit oude werelddeel, vol historie te bezoeken. Het boeken van een cruisevakantie gaat over het beslissen over de goede begroting, de beste bestemming, de juiste locatie van uw kamer aan boord, et cetera. Om een voorbeeld te noemen, als u een pakketcruise naar Groenland wilt boeken, zou een cabine met uitzicht over de oceaan de perfecte optie zijn zodat u uw blik kunt richten op walvissen en orka’s die langs zwemmen. Vergeet niet om te kiezen voor een touroperator die goed gevestigd is en aangesloten bij een garantiefonds.

Luxe cruisevakanties boeken

Het is altijd weer een hele klus om uit te zoeken waar je misschien dit jaar weer op vakantie wil. Wordt het een zonnige bestemming in een ver land? Of kies je liever voor een actieve vakantie bijvoorbeeld in de Alpen? Misschien is het een keer tijd voor wat nieuws en moet je je laten verrassen door de vele voordelen van een luxe cruisevakantie. Je zult merken dat er een heleboel aanbieders zijn van luxe cruisevakanties, maar wat zijn nou zaken voor jou om op te letten bij het maken van je keuze en het boeken van je droomvakantie?

Voorbereidingen
Bedenk vóór dat je gaat boeken wat voor jou belangrijke dingen zijn en neem deze mee in de overweging waar je luxe cruise naar toe moet gaan. Dit kunnen zaken zijn als het klimaat, de luxe, het eten maar ook bijvoorbeeld of er kinderen mee zullen gaan en of er aan boord activiteiten worden georganiseerd die voldoen aan jouw wensen. Het is handig om per seizoen te gaan bekijken wat de beste bestemmingen kunnen zijn, want soms hangt de route van een cruise af van de weersomstandigheden. Laat je hierover goed informeren en doe zelf ook wat onderzoek vóórdat je je luxe cruisevakantie boekt.

Aanmeren en excursies
Verder is het ook belangrijk om te bekijken hoe vaak je ergens zult aanmeren met het cruiseschip en wat de gemiddelde tijd is die je op een bestemming zult verblijven. Als je een land aandoet waar je veel interesse in hebt en je hebt de gelegenheid om bijvoorbeeld een tochtje te maken, dan moet je die kans zeker pakken want wie weet of je ooit nog eens terug zult komen op de bestemming. Om niet voor onaangename verrassingen te komen staan is het echt zaak dat je goed uitzoekt wat het budget is dat je voor je luxe cruisevakantie te besteden hebt. Je zult cruises vinden in verschillende prijsklassen en het hoeft zeker niet altijd het geval te zijn dat de duurste ook meteen de beste is. Vraag of je luxe cruisevakantie bijvoorbeeld inclusief haven- en fooiengeld is of dat dit nog eens boven op de som van de reis zal komen. Natuurlijk kosten je excursies en dagtochtjes aan land, als je ergens aanmeert, ook geld dus neem dit wel mee in je budget.

Goedkope All-inclusive Cruise

Soms kan het voordeliger zijn om te kiezen voor een all-inclusive cruise. Om te zorgen dat je van alle gemakken bent voorzien op je luxe cruisevakantie en om te voorkomen dat je zelf nog een hele hoop extra zaken moet regelen is het handig om te kijken of je cruise wordt aangeboden inclusief de vlucht én de eerste hotelovernachting voordat je aan boord gaat en je luxe cruisevakantie kan beginnen. Als je er voor wilt zorgen dat je op een lekker rustig plekje zit aan boord, kijk dan of je een hut kunt krijgen ergens laag op het schip waar je het minste overlast zult hebben van geluid en van de golven. Je kunt ook aangeven of je op je luxe cruisevakantie een hut met of zonder raam wilt, want beiden hebben zo hun eigen voordelen.