Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Een onvergetelijke vakantie
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Wat is er te doen op Madeira?

Madeira, het eiland dat door Eddy Christiani indertijd bezongen werd als “Land van liefde en zon” ligt in de Atlantische Oceaan ongeveer halverwege de Azoren en de Canarische Eilanden op ongeveer 1,5 uur vliegen van Lissabon. Madeira is een Portugees eiland in de Atlantische Oceaan, en maakt deel it van de gelijknamige archipel. Tot de archipel behoren ook Porto Santo, de Ilhas Desertas (‘verlaten eilanden’) en de Ilhas Selvagens (‘woeste eilanden’). Het meest oostelijk gelegen eilandje van de hele archipel is het Ilhéu de Fora. Madeira zelf is 57 km lang en 23 km breed en heeft een oppervlakte van 740 km². Madeira is daarmee ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht. Lissabon, de hoofdstad van het moederland Portugal ligt 900 km naar het oosten op het Europese continent.

De leukste bezienswaardigheden en activiteiten

Madeira heeft als vakantiebestemming veel, heel veel te bieden. Madeira heeft misschien bij veel mensen het imago van “bejaardeneiland”, een plek waar met name oudere Engelse dames vanwege het milde klimaat graag overwinteren onderwijl de tijd dodend met borduren, schilderen en het bezoeken van de wereldberoemde botanische tuinen. Maar niets is minder waar, heden ten dage is Madeira een plek waar je moeiteloos de dagen kan vullen met bijvoorbeeld wandelen langs de beroemde levadas (de irigatiekanalen in het binnenland), zwemmen en duiken in het onderwaterreservaat, heerlijk golfen op Palheiro Golf of op Santo da Serra (de baan van het Madeira Open), fietsen, klimmen, kajakken of een tocht rond het eiland met een catamaran, mogelijkheden te over om op een actieve manier de dagen door te brengen.

Ontdek het mooie Funchal
En als het ook wat rustiger mag dan zijn daar de pittoreske straten van Funchal, de verschillende botanische tuinen, het mondaine leven van de Funchal met de vele terrasjes in de binnenstad en de boulevard en de jachthaven, de wijngaarden waar de druiven voor de befaamde Maderawijn worden verbouwd, of gewoon heerlijk genieten van spa-behandelingen of aan het zwembad liggen. Ja, Madeira bezit alle ingrediënten om van een vakantie te genieten, alleen of met een gezin.