Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Top-5 dingen te doen tijdens een weekend Napels

Staat er een weekendje Napels op het programma? Deze derde stad van Italië is ideaal voor een korte stedentrip. In deze blog vind je meer informatie over de stad zelf. Daarna lees je meer informatie over de belangrijkste hotspots van deze stad. Geweldige attracties of bezienswaardigheden die beslist niet mogen ontbreken bij een bezoekje aan Napels.

Over Napels
Napels is na Rome en Milaan met net iets meer dan één miljoen inwoners qua inwoners de derde grootste stad van Italie. Napels, ook bekend als Napoli, is een van de meeste interessante plaatsen in Italie om te bezoeken. De stad Napoli kent een lange geschiedenis en is rijk aan kunst en cultuur, dit vertaalt zich o.a. in de vele musea die je kunt bezoeken en de prachtige architectonische gebouwen.

Naast alle cultuur en kunst heeft Napoli een ook schitterend ligging. Aan de kust heeft u een schitterend uitzicht op het helderblauwe water van de Golf van Napels en de vulkaan de Vesuvius. De combinatie van de kunst, cultuur en de prachtige omgeving van Napels zorgen ervoor dat deze stad inmiddels behoort tot een van de meest populaire steden om te bezoeken tijdens of met een stedenreis.

Bezienswaardigheden en andere interessante uitjes in Napels

Gaat u naar Napels? Dan moet u de volgende volgende bezienswaardigheden noteren en bezoeken op uw vakantiereis.

1. Uiteraard de stad Napels zelf
Napels is een leuke stad om daar heen te wandelen. Veel leuke winkeltjes en terrasjes, waar je kunt genieten van de lekkere Italiaanse gerechten. Ook kunt u heerlijk wandelen over de boulevards langs de kustjes of de nauwe steegjes tussen de huizen. Het is ook mogelijk om fietsen te huren, wanneer je maar enkele dagen in Napels verblijft is dat een zeer goede oplossing om zoveel mogelijk van de stad te kunnen zien.

2. Stadio San Paolo
Het Stadio San Paolo is het voetbalstadio van Napoli. Indien u een voetbalfan bent is het een must om dit stadion te bezoeken waar de legendarische Diego Maradonna zijn beste wedstrijden speelde van zijn carriere. Het stadion wordt nog steeds gebruikt en kan 60.000 supporters van een plek voorzien. Het stadion is ook bekend van het WK 1990 in Italie. Meer informatie over het stadion

3. De Vesuvius en Pompeii
Vanuit kun je binnen een uur de nog steeds actieve vulkaan de Vesuvius bereiken. De Vesuvius is de meest bekende Europese vulkaan. Deze kun je gedeeltelijk beklimmen per auto, het laatste deel ter voet. Vanaf de Vesuvius heb je een prachtig uitzicht. Mogelijk in combinatie met het bezoek aan de Vesuvius – is een bezoek aan Pompeii eigelijk verplicht. Pompei is de stad die 79 na Chr. werd vernietigd door een vulkaanuitbarsting van de Vesuvius. Vandaag de dag zijn de overblijfselen van deze stad te bezoeken. De lege straten in combinatie met de versteende lichamen van slachtoffers geven een bijzonder inzicht van het leven in de stad en de gevolgen van de uitbarsting. Zeer indrukwekkend!

4. Museums en kerken
In Napels staan veel mooie museums en kerken die je kunt bezoeken. We hebben de volgende voor u op een rijtje gezet.

Museums:

Kerken:

  • Dom S. Gennaro
  • S. Anna di Lombardi
  • S. Annunziata
  • De SS. Apostoli

5. Napels culinair
Uit de regio van Napels komen enkele bekende Italiaanse gerechten, zoals Lasagna en Pizza. In 1830 opende in Napels de 1e pizzeria. Indien je te weten wilt komen hoe echt Italiaans eten hoort te smaken, vraag dan één van de vele restaurants en laat je overweldigen door de smaak van de originele recepten. Wanneer je een stedenreis maakt is het leuk om als excursie – onder het toeziend oog van een echte Italiaanse kok – deze gerechten zelf te maken.