Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor je vakantie naar het Gardameer

Voor duizenden Nederlanders en nog meer Europeanen is het overnachten en doorbrengen van hun vakantie aan het Italiaanse Gardameer een droom. Een droom die ze vaak weer terugbrengt naar die prachtige omgeving en prachtige zonsondergangen. U kunt natuurlijk een vakantiehuisje boeken of een hotel. Echter wat heeft er nu nog meer charme als te overnachten in uw eigen tent of caravan onder de Italiaanse zon en de sterrenhemel die ook het Gardameer laten vonkelen. U kunt de tent of de caravan zelf meenemen vanuit Nederland achter uw auto of in uw bus. Ook kunt u ervoor kiezen om een bungalowtent te huren of een stacaravan die er is. Dat is natuurlijk een stuk makkelijker met het vervoer en ook zijn er alle zaken al aanwezig. Ideaal dus. Geen gekke situaties als u naar uw bestemming gaat.

Een reis naar het Gardameer maken

En er zijn heel veel campings rond het Gardameer. Van heel erg basis tot heel erg luxe. Voor ieder wat wils om het maar kort en bondig te omschrijven. Daar horen natuurlijk ook de verschillende prijzen bij. U kunt het zo duur maken als u zelf wilt. Sommige mensen kiezen er bewust voor om een goedkope en een wat minder luxe camping te boeken om zo geld uit te sparen voor een heerlijk Italiaans wijntje iedere avond. Of wat dacht u van de Italiaanse keuken. Er zijn wel honderden eettentjes en restaurants te bekennen om en rond het Gardameer.

Enkele zaken die belangrijk zijn als u naar het Gardameer gaat in Italië. Het is belangrijk dat u een geldig legitimatiebewijs heeft als ingezetene van de Europese Unie. Mensen van daarbuiten dienen een geldig paspoort mee te nemen. Het is een makkelijk land qua betalingen. Aangezien Italië onderdeel is van de Europese Unie kunt u bij het Gardameer gewoon met de euro betalen. Lekker makkelijk dus. Of u nu naar een hotel, restaurant of de winkel gaat u kunt gewoon met de bekende euro betalen. De creditcard biedt ook vaak uitkomst!

De geheimen van dit Italiaanse meer

Naast Italiaans kunt u bij veel zaken en winkels in het Duits of het Engels praten. Soms ook wat Frans. Dus een basiscursus Italiaans volgen is niet per se nodig. Wel makkelijk natuurlijk. En leuk. Als u op vakantie gaat of in Nederland of naar het Gardameer dan is het belangrijk dat u weet dat u kunt rekenen op goed medische zorg. Er kan immers altijd wat gebeuren. Hoe graag u dat ook niet wilt. Neem wel uw verzekeringspas mee en eventueel ook de Europese gezondheidspas EHIC genaamd. Deze kunt u aanvragen bij uw verzekeraar. U kunt vanaf Nederland naar het Gardameer bellen door er 0039 (+39) te plaatsen en dan het nummer natuurlijk.

Klimaat
Wat van groter belang is is het weer! Het Gardameer kent een middellandse zee klimaat en het is er gemiddeld 26 graden. Super dus! Al met al kunnen we concluderen dat een vakantie aan het Gardameer op een goede camping een uitstekende keuze is! U kunt veel genieten van het weer en van de mooi natuur. En daarbij kunt u ook nog een lekker kleurtje krijgen van de zon!


Omgeving van het Gardameer

Tignale: Een verzameling van dorpjes op een hoogte tussen de 500 en 600 meter boven het Gardameer. Voor wandelaars is de hoogvlakte van Tignale en het nabijgelegen natuurpark Parco Alto Garda Bresciano een prachtig gebied. Je wandelt over soms eeuwenoude paden, die steeds weer afwisselende en mooie vergezichten opleveren. Automobilisten komen soms hellingen van 25% tegen.

Populairste bezienswaardigheid van het Gardameer
Bekendste bezienswaardigheid is de Santuario di montecastello, een bedevaartskerk voor Maria. De kerk troont op een steile rots hoog boven het meer. Achter het hoogaltaar bevindt zich de Casa Santa, een in de rotsen uitgehouwen kapel voor Maria. In Tignale is ook een olijfolie-molen te bezichtigen waar olijfolie van deze streek “Latteria Turnaria” gemaakt wordt. De molen is open op dinsdag, donderdag en zaterdag. Iedere dinsdag is er markt in Tignale.

Gardaland
Aan het Gardameer hoef je je geen dag te vervelen. Naast de vele (water)sportmogelijkheden op en rond het meer, of een bezoek aan één van de sfeervolle stadjes, valt er genoeg te zien en te beleven. Vooral voor kinderen is het een paradijs! Met grote pretparken en themaparken zoals: Gardaland (het grootste pretpark van Europa) en Canevaworld (met themaparken o.a. filmstudio en spectaculaire waterparken) Canevaworld ligt in Lazise sul garda.

Verona
Verona is het meest bekend als stad van Romeo en Julia, shakespeare’s legendarische liefdespaar. Veel bezoekers beschouwen het schilderachtige Verona als een uiterst prettige stad, meer ontspannen dan het nabij gelegen Milaan. Verona ook bekend door de film “Letters to Juliet” maar nog bekender door het mooie gebouw de Arena. Het bouwwerk kan overdag worden bezichtigd, en is tijdens de zomermaanden s’avonds het decor van wereldberoemde operavoorstellingen. Een avond in de arena is een belevenis dat je een keer moet meemaken als je de kans krijgt.

Limone sul Garda en Malcesine
Limone sul Garda ligt op een kleine 20 km. van het bungalowpark af, Limone is ook weer een typisch Italiaanse dorpje aan het Gardameer. Je kunt er heerlijk langs de promenade wandelen, lekker ijs eten en er gaan diverse boten naar de overkant van het meer. Een leuk tochtje is naar Malcesine.


Camping zoeken aan het Gardameer

Hieronder hebben we een overzicht geplaatst van de meest populaire campings aan het Gardameer. Mis jij er een? Neem dan contact op met onze klantenservice, dan kunnen we het overzicht verder aanvullen.

1. Camping Bella Italia
Camping Bella Italia is de meest populaire campings in Italië. Eigenlijk is camping Bella Italia voor alle leeftijden geschikt en is er op iedere camping wel wat te beleven. Bella Italia ligt direct aan het Gardameer dus de kids kunnen direct het water in vanaf de camping. Op camping Bella Italia zijn mooie stacaravans en tenten te boeken. Voor meer informatie en boeking voor camping Bella Italia neem dus snel een kijkje op deze website. Op camping Bella Italia zijn de faciliteiten in overvloed. Als u zin heeft om te gaan sporten dan kunt u bijvoorbeeld kiezen uit voetbal of basketbal, maar ook kunt u ervoor kiezen om te gaan windsurfen op het Gardameer. Ook heeft camping Bella Italia twee mooie restaurants waar u heerlijk uit eten kunt gaan met uitzicht over het Gardameer. Dit is nog maar een kleine greep uit de gigantische hoeveelheid aan faciliteiten die op camping Bella Italia te zijn.

2. Camping Le Palme
Camping Le Palme is gelegen in een erg mooi landschap. Camping Le Palme ligt direct aan het Gardameer en is een wat kleinere en rustige camping. Daarnaast zijn er op camping Le Palme meer dan voldoende faciliteiten beschikbaar om ervoor te zorgen dat u een heerlijke vakantie gaat hebben aan het Gardameer. Vooral voor de wat jongere kinderen is camping Le Palme met name geschikt. Zo is er bijvoorbeeld geen disco maar wel een zwembad waar de kids zich de hele dag kunnen vermaken. Ook ligt de camping natuurlijk direct aan het Gardameer waardoor u er ook voor kunt kiezen om een heerlijke duik te nemen in het Gardameer. Ook is er animatie voor de kids dus deze hoeven zich zeker niet te vervelen.

3. Camping Delle Rose
Vlakbij het plaatsje Lazise ligt de camping Delle Rose met zijn prachtige uitzicht over een deel van het Gardameer. Camping Delle Rose is niet zo’n hele grote camping, zodat u heerlijk van uw rust kunt genieten tijdens uw vakantie. Op de camping is de gehele dag meer dan genoeg te doen. Zo zal er iedere dag animatie te zijn om ervoor te kunnen zorgen dat u en vooral uw kinderen constant vermaakt zullen worden. Camping Delle Rose heeft een erg leuk zwembad waar de kinderen zich zeker zullen gaan vermaken. Als u er behoefte aan heeft kunt u hier zelfs aqua-gymmen of zwem- en tennisles krijgen. Ook ligt camping Delle Rose direct aan het meer dus ook voor een duik in het Gardameer bent op op deze camping aan het juiste adres. Het water wordt maar langzaam diep dus ook voor de kids is het erg veilig.

4. Camping Cisano / San Vito
Camping Cisano / San Vito is een camping direct aan het Gardameer en vlakbij het gezellige oude dorpje Bardolino. Zoals in de naam te zien is bestaat deze camping Cisano/San Vito uit twee verschillende campings welke met elkaar verbonden zijn door middel van een tunneltje. Tijdens een verblijf op een van de campings kunt u ook gewoon gebruiken maken van de faciliteiten op de andere camping. Camping San Vito is het wat rustigere gedeelte van deze twee campings dus ideaal als u van rust houdt, maar voor wat vertier kunt u naar camping Cisano wandelen. Maar dit wil niet zeggen dat er op camping San Vito niet te doen is. Op dit gedeelte van de camping kunt u ook gewoon een zwembad vinden. Ook op camping Cisano is een zwembad te vinden. Voor animatie kunt u op camping Cisano terecht.

5. Camping Piantelle
Camping Piantelle is een wat kleinere, maar niet minder gezellige camping direct gelegen aan het Gardameer. Camping Piantelle ligt in een groene en zeer rustgevende omgeving. De hele familie zal zich op camping Piantelle niet snel vervelen. Er zijn veel leuke dingen te doen in de omgeving van camping Piantelle, maar ook op de camping zelf is meer dan genoeg te doen. Op camping Piantelle heeft u de beschikking over een mooi zwembad met kinderbad en zelfs een sauna. Ook kunt u heerlijk uit eten gaan op het restaurant van camping Piantelle. De kids zullen ook de hele dag vermaakt worden door het animatieteam. Ook hebt u vlakbij de camping een klein kiezelstrand dat direct aan het Gardameer gelegen is.

6. Camping Altomincio Family Park
Camping Altomincio Family Park ligt op ongeveer 10 minuutjes rijden van het Gardameer. Deze camping is nog niet heel lang geleden volledig gerenoveerd en daardoor behoort Altomincio Family Park op dit moment zeker tot een van de toppers aan het Gardameer. Omdat u vlakbij het mooie Gardameer zit is er dus ook meer dan genoeg te doen in de buurt van camping Altomincio Family Park. U Kunt bijvoorbeeld het leuke dorpje Peschiera del Garda bezoeken. Via Go4Camp kunt u topaccommodaties boeken. U kunt kiezen voor de Casa Royal en de Casa Adria. Als uw kinderen van zwemmen houden dan komen ze op camping Altomincio Family Park niets te kort. Zo is er speciaal voor de kids een groot lagune-zwembad, maar daarnaast is er ook nog een olympisch zwembad op camping Altomincio Family Park te vinden. Ook uit eten kan gewoon op de camping in het gezellige restaurant van de camping. De animatie van camping Altomincio is met name gericht op de kleintjes.

7. Camping Del Garda
Vlakbij het dorpje Peschiera del Garda ligt Camping Del Garda. Deze camping is geschikt voor de hele familie en iedereen zal zich dus ook zeker vermaken. U kunt ervoor kiezen een lekkere duik te namen in het mooie zwembad van camping Del Garda. Ook in de omgeving van camping Del Garda is genoeg te doen. Zo zijn er op korte afstand enkele leuke dorpjes en pretparken te vinden. Voor de kleintjes is camping Del Garda met name geschikt. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld lekker gaan dansen in de minidisco en is er overdag voldoende animatie voor de kids. Ook voor uzelf is er genoeg te doen wat sport betreft, maar als u ervan houdt een duik te namen in het zwembad dan is dat op camping Del Garda ook geen probleem. Daarnaast heeft camping Del Garda ook nog een zandstrand aan het Gardameer. Dit is dus ultiem genieten op uw camping Italië.

8. Camping La Rocca
Camping La Rocca is camping die wat kleiner en rustiger is dan de meeste andere campings. Camping La Rocca is een terrassencamping met hoger en lager gelegen delen welke door middel van een tunnel met elkaar verbonden zijn. Camping La Rocca is gelegen tussen de twee vissersdorpjes Garda en Bardolino. Beide vissersdorpjes zijn dus ook gemakkelijk te voet te bereiken waar u kan genieten van een heerlijk wijntje terwijl u uitkijkt over de de leuke haventjes. Op camping La Rocca zijn er verschillende faciliteiten te vinden. Zo kunt u er heerlijk eten in het mooie restaurant/pizzeria. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht bij de lokale minimarkt. Als u houdt van verschillende sporten kunt u ook hier uw hart ophalen. Zo is er een sportveld, volleybalveld en tafeltennistafels allemaal op uw camping Italië. Voor de kleintjes is er ook genoeg te doen zo kunnen ze bijvoorbeeld naar de miniclub, maar ook kunnen ze meedoen aan de Babydance.

9. Camping Eden
Camping Eden ligt aan een deel van het Gardameer dat een stuk rustiger gelegen is. In dit gebied is de natuur nog volop aanwezig en kunt u hier met volle teugen van genieten. Camping Eden is een echte familiecamping die opgebouwd is in terrassen waardoor u een mooi uitzicht kunt hebben over het Gardameer. Camping Eden is een mooie camping waar u kunt genieten van uw rust, maar uw kinderen zullen zich ook zeer zeker niet vervelen op deze camping. Camping Eden beschikt over maar liefst twee zwembaden waar u en uw kids zich zeker zullen vermaken. Het ene zwembad is gelegen onderaan de camping en het andere zwembad ligt bovenaan camping Eden zodat u nooit verwijderd bent van een zwembad. Daarnaast zijn er op camping Eden ook nog een heleboel andere dingen te doen dus u zult zich op deze camping nooit snel vervelen.