Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

De leukste dorpjes aan het Comomeer

Como is niet alleen een bestemming voor zonnekloppers en avonturiers! U kunt natuurlijk wel genieten van het water en de zon, vele hotels hebben faciliteiten om te waterskiën, kleine strandjes om te zonnebaden en de mogelijkheid om aan watersport te doen.

Como is ook een stad met een rijke geschiedenis en veel cultuur, en dit vindt u ook in de omliggende dorpen. Fantastische villa’s en gebouwen zijn er te over, en allen zijn bereikbaar vanaf de weg langs het meer. Hieronder vind je de leukste dorpjes rondom het Comomeer die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.

De Westkust van Como tot Isola Comacina

De eerste ferrystop, met op een paar minuten het dorpje Cernobbio. Hier vindt u de Villa D’Este, het wereldberoemde hotel, dat heel wat beroemdheden heeft ontvangen over de jaren. Een andere belangrijke historische villa is Villa Erba, nu een internationaal conferentiecentrum. Monte Bisbino domineert het uitzicht en maakt een verbinding met de Zwitserse grens. U kunt een krinkelende en steile weg nemen naar de top. Geniet van een koffie op de Piazza of een aperitief in Harry’s Bar!

Brienno
Dit middeleeuwse dorpje heeft nauwe kasseisteegjes die kronkelen tussen historische gebouwen met balkonnetjes. Het standbeeld van een man die een schoen gooit verwijst naar een veldslag in Libië in 1910, toen een bataljon geen munitie meer had en in de plaats met schoenen begon te gooien!

Argegno
Het volgende dorpje langs het water is Agregno, van waaruit u de Zwitserse grens kan bereiken door te wandelen door de Val d’Intelve, en vallei die klimt over meer dan 1000 meter en een prachtig uitzicht biedt over het nabijgelegen Lugano.

Isola Comacina
Ten Noorden van Agregno ligt het beroemde Isola Comacina, het enige eiland in het Como meer. De ferrystop in Sala Comacina ligt tegenover het eiland. Dit eiland is nog een beetje verwilderd, dus niet zoal;s de mooi onderhouden tuinen van de villa’s langs het meer. Het heeft verschillende ruïnes van vervallen kerken en heeft een geschiedenis als schuilplaats van rijke Italianen in oorlogstijden. De voornaamste attractie is het exclusieve en enige restaurant “Locanda dell Isola Comacina”, beroemd omwille van zijn gedflambeerde likeuren!

De Oostkust – Como tot Bellagio

De westkust heeft vooral terrassen en een minder indrukwekkende kust – de oostkust daarentegen heeft meer kliffen. De ferrydienst is niet zo regelmatig en stopt niet altijd aan alle haltes.

Torno
Op ongeveer 7 km in het Noordoosten ligt Torno. Dit middeleeuwse dorpje heeft een aantal mooie historische gebouwen, onder andere de Villa Pliniana uit de 16de eeuw en de San Giovanni kerk.

Nesso
Nesso ligt aan het begin van een smalle, steile en kronkelende weg in de bergen. Het is hier dat de Tuf en Nose waterparcours naar beneden lopen. .. Nesso ligt hier ongeveer 6 kilometer vandaan.

Lezzeno
Dit dorpje ligt op 10 km van Bellagio, maar voor u daar aankomt rijdt u langs een reeks kleine dorpjes, of eerder groepen huisjes in de heuvels. Lezzeno ligt recht voor het Isola Comacina. Er is een ferrystop voor zowel de Oostkust als het Isola Comacina.

Bellagio
Bellagio wordt vaak omschreven als een van de mooiste steden in Italië, en ligt aan de top van de Triangolo Lariano, een gebied tussen Como en Lecco. Met zijn kasseisteegjes, spectaculaire ligging, straten en promenades omlijnd door oleander bomen, is het een onmisbare bestemming. Er zijn ferryverbindingen met Tremezzo, Menaggio, Varenna en Cadenabbia. Er zijn ook bussen, die een uur rijden naar Como of Lecco, maar de straten zijn smal en vaak gevaarkijk. Er zijn ook autoferry’s en hydrofoils die aanleggen in Bellagio.

Varenna
Sommigen vinden Varenna zelfs nog mooier dan Bellagio. Deze bestemming ligt halverwege de Oostkust en biedt schaduw in de zomer door de overhangende bomen en het groen. Het heeft niet veel faciliteiten speciaal voor toeristen, maar wel cafeetjes aan het water, en steile en smalle steegjes.