Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Waar kan je het mooiste duiken in Mexico?

Ga jij op vakantie naar Mexico? Dan is het zeker de moeite waard om ook de verschillende duikvakanties te bekijken. In deze blog vind je meer informatie over het duiken in Mexico. Waar moet je op letten, en wat zijn de mooiste plekjes?

Duiken in Cozumel

Cozumel heeft uitstekend Caribisch duikwater, waarbij Palancar Reef het meest bekend is. Het is echter lang niet de enige plaats aan de zuidkust die de moeite waard is. Al met al zijn er meer dan 25 duikstekken, die regelmatig aangevaren worden. U kunt hier alles verwachten wat de Caribische Zee te bieden heeft op het gebied van koralen, tropische vissen en fraaie lagere dieren. Met een behoorlijke regelmaat worden hier ook grote vissen gezien, variërend van haaien tot roggen. Van half juni tot en met half september heeft u de kans om walvishaaien te zien. Er worden speciale dagtrips aangeboden, die u ter plaatse kunt boeken. Niet goedkoop, maar wel zeer de moeite waard.

Het duikwater hier is geen echt zwembadwater. Meestal zijn de condities goed, maar als het waait, kan de zee ruig zijn. Stromingen komen veel voor en driftduiken behoren tot het standaard gebeuren. Bovendien beginnen de riffen vaak op ca. 24 meter diep, wat inhoudt dat uw duiktijden relatief kort zijn (meestal ca. 35 min). Waar u attent op moet zijn, zijn zgn. ‘down currents’, stromingen die de diepte ingaan. Ze komen met een zekere regelmaat voor en komt u ze tegen, zorg dan dat u eruit blijft. Duikers wordt dan ook ontraden met de boot ver buiten de kust te gaan in verband met die “down currents”. Als u toch gaat, wees er dan zeker van dat er een gids meegaat, evenals wanneer u gaat duiken in grotten of koraalspelonken. De lokale gidsen kunnen u ook helpen om de moeilijk te ontdekken duikstekken te vinden. U moet als duiker altijd de eerste duik op een ‘regular’ reef maken, dus een niet te diep rif met goede condities, om de divemaster in staat te stellen te bekijken wat voor soort duiken u aankunt.

Cozumel heeft het op een na grootste rif ter wereld met een schat aan tunnels, grotten en koraal in allerlei kleuren en vormen. Vissen in overvloed; red hinds, hermit crabs, parrot fish, queen angels, great groupers, murenen, gorgonen en enorme sponzen. Vaak worden hier ook grote vissen gezien, zoals haaien en roggen.

Andere populaire duikbestemmingen

Naast Cozumel in Mexico zijn er nog tal van gave bestemmingen voor een geslaagde duikvakantie. Klik bijvoorbeeld door voor populaire duikvakanties in Bonaire of lees meer informatie over duiken in Curacao.