Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

De mooiste bezienswaardigheden in Puerto Vallarta (Mexico)

Het Mexicaanse Puerto Vallarta ligt aan een van de grootste en mooiste baaien van Mexico, de Baai van Baderas, aan de Grote Oceaan. Al in 580 v.C. woonden hier de eerste mensen. Het duurde echter tot 1963 voordat het plaatsje eigenlijk werd ontdekt. Dat gebeurde door de crew van de bekende film “The night of the Iguana” van regisseur John Huston. Iedereen die deze film heeft gezien, zal zich deze film (naar het gelijknamige toneelspel van Tennessee Williams) met Richard Burton en Ava Gardner herinneren. Burton was zo onder de indruk van het vissersplaatsje dat hij voor de 32ste verjaardag van Elisabeth een villa kocht, de Villa Kimberly dat thans een museum is.

De opkomst van het toerisme
Plotsklap was het een bestemming voor romance-zoekenden en de stad kwam toeristisch tot bloei. Gestaag groeide Puerto Vallarta uit tot een populaire vakantiebestemming dankzij een altijd schijnende zon, schoonheid van de natuur en vriendelijkheid van de bevolking. Langzamerhand wisten ook grote, luxe hotelketens de streek te ontdekken en zoals zovelen waren ook andere filmregisseurs onder de indruk van het stadje en de omgeving. Zo werd in 1987 de film Predeator (Arnold Schwarzenegger) hier opgenomen en in 1991 zelfs de hele eerste serie van Tropical Heat.

Puerto Vallarta bestaat nu uit 2 gedeeltes met in totaal ca. 300.000 inwoners: Nuevo Vallarta met de luxe hotels zoals Hotel Riu Jalisco en Playa Los Arcos Hotel, het prachtige strand, jachthaven, golfbanen, barretjes, restaurants, cafes e.d. en oud Vallarta met een centrum waar cultuur en muziek de overhand hebben in de vele gezellige en authentieke barretjes en restaurants. De twee gedeeltes liggen ruim 10 kilometer van elkaar af. De streek is uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristencentra van Mexico, samen met Cancun en Acapulco.

Hier is werkelijk alles aanwezig om een vakantie onvergetelijk te maken. De baai ligt beschut en nodigt uit tot snorkelen, zwemmen en duiken. Het is een kraamkamer voor de mooiste tropische vissen, tevens kun je er zwemmen met de dolfijnen. Rond de stad is het prima mountainbiken, bergbeklimmem of wandelen. Daarnaast worden er interessante excursies aangeboden, zowel per boot als per bus, zowel actief als passief.

De top-3 stranden van Puerto Vallarta

1. Playa Los Muertos
Het strand ligt voor het zuidelijke deel van het oude centrum en bestaat uit zand en fijn grind. Het is steil aflopend, heeft een sterke branding en onderstroming. In de weekenden en tijdens feestdagen wordt Playa Los Muertos veel bezocht door de lokale bevolking. De rivier Cuala stroomt ter hoogte van hotel Milina de Agua in zee. Op het strand zijn douches, er is een bar en een restaurant en ligstoelen en parasols zijn te huur.

2. Playa Las Glorias
Het strand ligt in de omgeving van de hotelzone en bestaat uit zand, fijn grind, kiezels en keien. De zee loopt steil af en er is een sterke branding en onderstroming.

3. Playa Malecon
Het strand ligt voor het noordelijke deel van het oude centrum en bestaat uit zand, fijn grind, keien en rotsen. De zeebodem bestaat uit zand. Het is steil aflopend, heeft een sterke branding en onderstroming. De rivier Cuale stroomt aan de zuidzijde de zee in.