Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Een onvergetelijke vakantie
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Top 5 kerstmarkten in Nederland

Wil jij weten wat de leukste kerstmarkten in Nederland zijn? Ook in 2021 zijn er weer hele leuke kerstuitjes tijdens de feestdagen te maken. De kerstmarkten van Nederland zijn anders dan die in Duitsland of België. Gelukkig hoef je er een stuk minder ver voor te rijden. In deze blog behandelen we de 5 beste kerstmarkten van ons land. Welke ga jij tijdens de kerstvakantie bezoeken? Wat vind jij de leukste markt?

Eindhoven

Kerstshoppen in Eindhoven Winterstad is een uitstekend begin van uw feestdagen. Gedurende de decembermaand is Eindhoven prachtig verlicht en omgetoverd tot een echte winterstad. De etalages zijn mooi versierd en door het hele centrum staan verschillende kerst stalletjes met allerlei snuisterijen. De kinderen zullen zich uitstekend vermaken in het speciaal voor hen ingerichte winterpret paleis, terwijl u rustig aan het kerstshoppen bent. Op de middeleeuwse kerstmarkt vindt u sieraden, kleding, traditionele kerstartikelen en heerlijke versnaperingen. Wist je dat Eindhoven vliegveld de laatste jaren ook erg populair is geworden?

Dordrecht

De jaarlijkse sfeervolle kerstmarkt is niet meer weg te denken uit Dordrecht. Geniet van de geweldige kerstsfeer en de vele kraampjes met kerstartikelen en heerlijke etenswaren. De kerstmarkt voert u door de mooie historische binnenstad van Dordrecht die totaal in de sfeer van kerst is omgetoverd. Geniet van de middeleeuwse Grote Kerk met zijn wintertuin in kerstsferen, de historische Groenmarkt en de schitterende Voorstraat. Met zijn totaal van 250 kerstkramen is het een en al genieten op de kerstmarkt van Dordrecht. Hier moet u geweest zijn!

Valkenburg

Een bezoek aan de kerstmarkt in Valkenburg is een bijzonder begin van uw feestdagen. De markt is gevestigd in de Gemeentegrot, waar de kerstsfeer tot diep in de eeuwenoude gangen te zien, te horen en te proeven is. Met een uitje naar de kerstmarkt in Valkenburg komt u prachtige en sfeervol ingerichte stalletjes tegen. Alle facetten die bij de feestdagen horen, evenals lekkere versnaperingen en kerstliederen die op de achtergrond van de kerstmarkt in Valkenburg klinken vindt u hier. Uw bezoek aan de kerstmarkt in Valkenburg kunt u uitstekend combineren met een wandeling door de oude stad en de schitterende omgeving

Maastricht

Op de kerstmarkt van Maastricht kunt u de Kerstman bezoeken in zijn Finse houten huis, de Maastrichtse kerst van 1787 herleven in het Museum Spaans Gouvernement of kerstfiguren zoeken in de mysterieuze grotten van de Sint Pietersberg. De kerstmarkt in Maastricht is er één waar u geweest moet zijn. Het Vrijthof is ook helemaal omgetoverd voor de kerstmarkt van Maastricht. Op de gedeeltelijk overdekte markt zijn vele stalletjes die traditionele kerstartikelen en winterse hapjes en drankjes verkopen. Tevens is er een ijsbaan, een carrousel, een kersttreintje en is er live muziek. Kortom, op de kerstmarkt van Maastricht is van alles te beleven.

Deventer

De 19e-eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het centrum van Deventer. In het historische Bergkwartier komen op zaterdag 19 december 2021 en zondag 20 december 2021 ruim 900 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot dronkaards, van kantoorklerken tot deftige lieden. Geniet bovendien van de gezellige kerstmarkt. We sluiten de dag in stijl af met een ouderwets stamppotbuffet!