Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Een lang weekend naar Rome

Valentijnsdag staat weer voor de deur. Wil jij jouw geliefde verrassen met een (lang) weekend weg? Misschien is Rome dan wel iets voor jullie. In deze blog lees je meer over deze romantische stad in Italië.

Rome is naast Parijs, Londen, Barcelona in Catalonië, New York en Tokyo één van de wereldsteden die je gezien moet hebben. Rome, Berlijn, Barcelona en natuurlijk Parijs en Londen zijn dichtbij, eigenlijk om de hoek en daarom uitermate geschikt om er een lang weekend naar toe te gaan.

Romantisch Rome is minder populair dan Parijs en Londen, maar een ‘moetje’ om bezocht te hebben. Samen met je geliefde, in een typisch Italiaans en relatief goedkoop hotel midden in de stad, slenteren door de oudheid, door smalle steegjes en prachtige pleintjes. ‘s-Avonds ga je natuurlijk eten bij één van de ontelbare geweldige pizzeria’s die de stad telt.

De hoofdstad van Italië, de regio Lazio en de provincie Rome lijkt met 2,7 miljoen inwoners een grote en ongezellige metropool, maar het tegendeel is waar. Rome is romantisch, persoonlijk, gevoelig en biedt met haar oudheid een heerlijke kijk in het verleden. Het geloof is onlosmakelijk verbonden met de hoofdstand van het oude Romeinse Rijk. De Rooms-katholieke kerk heeft haar zetel in de Italiaanse hoofdstad en Rome is natuurlijk de thuishaven van het Vaticaan. De kerk en het geloof is dan ook nadrukkelijk aanwezig in deze prachtige stad.

Rome bezienswaardigheden
Om Rome snel te leren kennen wordt de ‘Hop on, Hop off’ bus aangeraden. Je komt langs alle bezienswaardigheden en je krijgt een indruk van de loopafstanden. Hierdoor kun je een prima planning maken om Rome in een lang weekend te leren kennen. Dat is nodig ook. Rome heeft o.a. de volgende hoogtepunten voor je in petto: Pantheon, Vaticaan, Sint Pieter, Trevifontein, Colosseum, Spaanse trappen, Piazza Navona en Piazza di Spagna.

De hierboven genoemde lijst met bezienswaardigheden in Rome is natuurlijk niet allesomvattend, maar ongetwijfeld al voldoende om bij thuiskomst met ontzettend veel plezier terug te kijken op een geweldig lang weekend Rome. Neem voor de zekerheid wel een extra paar schoenen mee. Ook voor een budget stedentrip is Rome een fantastische plek.

Hotels Rome
In Rome zijn er talloze typische Italiaanse hotels, vaak midden in de oude stad, waar de romantiek van af druipt. Heerlijk om daar met je partner een lang weekend in te verblijven. Naast de lokale hotels zijn er ook veel wat goedkopere hotels. Vaak iets buiten het centrum en minder romantisch, maar wel iets vriendelijker voor de portemonnee. Laat je op deze site inspireren voor een hotel. Van een goedkoop hotel tot een 5 sterren hotel in het centrum van Rome. Je zult het hier vinden. Veel (romantisch) plezier. Ciao!