Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Hoe zit het met vervoer in Brugge?

Ga je binnenkort op vakantie naar Brugge? Dan wil je natuurlijk weten hoe jij je je het beste kunt verplaatsen in deze gezellige Belgische stad. In deze blog vind je meer informatie over de werking van het openbaar vervoer, taxi’s, en fiets- en autoverhuur.

Openbaar vervoer in Brugge:
De geplaveide straten van Brugge’s oude centrum zijn goed ingelopen door de miljoenen toeristen die deze prachtige stad hebben bezocht en bewandelt. En terecht, want de beste manier om Brugge te verkennen is te voet. Gebouwd in een vervlogen tijdperk vóór de auto is het de beste optie om vervoer per Auto te vermijden, de stad is er gewoon niet op gemaakt. Indien u snel van A naar B wenst te komen, neem dan de fiets. Twee wielen zijn in Brugge zeker een beter alternatief dan vier wielen.

Als je bij de gedachte al moe begint te worden kan je altijd in een taxi springen en de bestuurder het navigeren in de stad toevertrouwen door smalle straatjes en de eenrichting wegen.

De Lijn (tel: 059 565 211 of 070 220 200; www.delijn.be) verzorgt de Brugse stad en Vlaanderen van regionale busdiensten. Met meer dan 50 routes naar de stad en de omliggende gebieden, waaronder de kust. Het belangrijkste busstation is buiten het station. De lijndiensten stoppen ook bij ’t Zand tegenover het nieuwe Concertgebouw en op de centrale Markt.

Taxi’s
Je kan diverse taxihaltes vinden op de Markt en op het station

Per Auto
Als je het rijden in Brugge kunt voorkomen, is het een goed idee om dat ook te doen. Straten in de oude stad zijn gemakkelijk overbelast en op de straat parkeren is duur en beperkt tot aangewezen gebieden. Veel parkeerplaatsen in de stad hanteren een parkeertijd tussen 09:00 en 19:00, en de maximaal te parkeren tijd bedraagt in veel gevallen slechts twee uur, wat je nauwelijks genoeg tijd geeft om te genieten van een Vlaamse lunch. Dan heb je ook nog eens de verwarrende eenrichtings wegen die garant staat voor de nodige frustraties. Als u geen andere keuze hebt dan vervoer per auto, zorg dan dat u een hotel zoekt met gereserveerde plaatsen om het gedoe en de kosten van parkeren te vermijden.

Autoverhuur
Wilt u de rest van regio Vlaanderen verkennen, dan is het huren van een auto is een geweldige manier om dat te doen. Autohuur is beschikbaar bij Avis, Autoverhuur Unirent, Europcar en Luxauto.

Fietsverhuur
Fietsen is een populaire en praktische manier om je te verplaatsen door Brugge, maar fietsers moeten voorzichtig zijn op de onhandige historische straten van het centrum. De fietsen kunnen worden gehuurd via De Ketting, Gentpoortstraat 23 (tel: 050 344 196; www.deketting.be) en Popelier, Mariastraat 26 (tel: 050 343 262; www.fietsenpopelier.be), evenals op het station , veel hotels en hostels.