Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Tips voor je vakantie naar Venetië

Venetië is de perfecte bestemming voor een heerlijke zonvakantie! Deze kustplaats biedt een perfecte combinatie van heerlijke uitgestrekte stranden met unieke culturele bezienswaardigheden in Venetië. Zo kun je tijdens je zonvakantie in Venetië overdag heerlijk genieten op het strand, om ´s avonds de stad te verkennen in een gondel opzoek naar een leuk restaurantje of cafeetje. Venetië is gelegen aan de Adriatische zee, waar een lagune gevormd wordt met 7 eilanden. Deze eilanden zijn het bezoeken ook zeker waard, wanneer je op zoek bent naar een bestemming voor een heerlijke zonvakantie. Het weer is overwegend warm, met in de zomer maanden gemiddelde temperaturen tussen de 20 en 30 graden en met weinig neerslag. Deze omstandigheden maken het tot een heerlijke bestemming voor een zonvakantie.

Strand Evenementen
Tijdens je heerlijke en ontspannende zonvakantie in Venetië, kun je ook nog eens genieten van bekende en onbekende festivals en evenementen. En zeer bekend en goed bezocht festival is het Filmfestival van Venetië, ook wel Mostra Internazionale d´Arte Cinematografica. Dit is het oudste filmfestival ter wereld en wordt gehouden bij Lido in Venetië. Een ander wereldberoemde evenement is het Venetiaans Carnaval. Dit is een 12 dagend durend feest, waarbij het van oudsher gebruikelijk is om maskers te dragen.

Accommodaties in Venetië

Tijdens je vakantie in het fascinerende en authentieke Venetië kun je verblijven in een van de vele hotels die in deze Italiaanse regio te vinden zijn. Venetië staat bekend om de romantiek, verblijf in een mooi hotel gecombineerd aan deze stad zal een onvergetelijke ervaring opleveren. De meeste hotels zijn te vinden in het historische stadscentrum rond het San Marco plein. Het nadeel aan deze locatie is, dat de prijzen van de hotels in dat deel van Venetië vrij hoog zijn in vergelijking met de rest van Italië. Het verdiend de aanbeveling om een relatief klein hotel te boeken, of een hotel gelegen buiten het centrum of op de naburige eilanden. Het voordeel van een hotel gelegen op bijvoorbeeld het eiland Lido, is dat je dan ook optimaal van het strandleven kan genieten. Met name in de zomer maanden is dit zeer aan te raden met de hoge temperaturen in Venetie tot 30 graden.

Vakantie boeken
De hotels in Venetië zijn ondanks het grote aanbod al snel volgeboekt. Het is dus aan te bevelen om een hotel te boeken zodra de vakantie bestemming vast ligt. Zo voorkom je dat je de Venetië vanuit een naburige stad moet bezoeken en dus niet optimaal van de bijzondere ambiance van de stad kunt genieten. De drukste maanden in Venetië zijn april, mei, september en oktober.

Stedentrip Venetië

Deze unieke stad is zeker een stedentrip waard! Venetië, ook wel stad in het water genoemd, bevindt zich zoals de naam doet vermoeden in het water. De eeuwige strijd die de stad met het water voert, heeft door de gehele stad zijn sporen nagelaten. Zo is de gehele stad op palen gebouwd en kun je je in de straten het beste met de voet of de gondel verplaatsen. De gehele stad in auto vrij, dus dit is geen optie. Venetië staat ook welbekend als de stad van de liefde en de romantiek, perfect voor geliefde stelletjes die een stedentrip willen maken. Voor wie de echte stad wil ontdekken, is het zeer aan te raden om verder te kijken dan de toeristische top 10. Tijdens een stedentrip kan je kennismaken met het unieke karakter van de stad. Venetië dankt dit karakter aan de spectaculaire ligging op¨117 eilanden die met 400 bruggen met elkaar in verbinding staan. De kanalen die daardoor ontstaan zijn uitermate geschikt om met de gondel te bezichtigen.

High-lights van Venetië
Een stedentrip naar Venetië mag toch zeker ook niet voorbij gaan zonder een bezoek te hebben gebracht aan de niet voor niets top attracties. Zo is een stedentrip niet compleet zonder de Basiliek van San Marco gezien te hebben, gelegen aan de volgende bezienswaardigheid van Venetië, het San Marco plein. Ook zeker een aanrader om tijd voor te maken tijdens de stedentrip is het Dogenpaleis, waar vroeger de heersers van zowel Venetië als de Katholieke kerk woonden.

Venetië per autovakantie

Venetië is gelegen aan de noordoostkust van Italië. De stad bestaat uit talloze eilandjes die door middel van bruggen met elkaar in verbinding staan. Venetië is een zeer geschikte locatie voor wie van plan is om op autovakantie te gaan. De gevarieerde en indrukwekkende autoreis naar de bestemming is zeker al de moeite waard, zodat de vakantie al begint bij het vertrek vanaf huis. Om optimaal te kunnen genieten van de autovakantie naar Venetië, doe je erg dus goed aan om de autoreis op het gemak te maken door onderweg meerdere malen te stoppen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen tijdens de autovakantie, de autoreis snel te maken om zo meer tijd in Venetië zelf door te kunnen brengen.

Met de auto in en rond de stad rijden
In Venetië zelf zul je weinig profijt hebben van de auto, aangezien grote delen van de stad ontoegankelijk zijn voor auto’s. Toch is het hebben van een auto in Venetië zeer aan te raden, omdat een auto de mogelijkheid biedt om een camping of hotel buiten het centrum te zoeken. De accommodaties die buiten het toeristische centrum zijn gelegen zijn veelal stukken goedkoper en bijkomend voordeel is dat ook het leven buiten het centrum van Venetië een stuk beter betaalbaar is. Daarnaast kun je tijdens de autovakantie naar Venetië de auto gebruiken om de prachtige omgeving te verkennen, die zeker ook de moeite waard is!