Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

12 dingen die je gezien moet hebben in Barcelona

Ga jij binnenkort naar Barcelona? Deze veelzijdige Spaanse stad is ideaal voor een stedentrip, maar je kunt hier ook prima een week of langer rondhangen. In deze blog vind je in ieder geval vast 12 bezienswaardigheden die je in ieder geval moet zien! Zoek je nog een verblijf? Populaire hotels in Barcelona zijn o.a. H10 Metropolitan, Two Hotel Barcelona en Hotel Condes.

1. Casa Mila
Casa Milà (in de volksmond ook wel ‘La Perdrera’ genoemd) heeft het uiterlijk van een rotspartij waarop de balkonnetjes als bossen zeewier zijn blijven hangen. Binnen is een museum gevestigd waar wisselende tentoonstellingen gehouden worden. Het dakterras met de typische schoorstenen moet u ook een keer gezien hebben.

2. Sagrada Familia
De Sagrada Familia is het levenswerk van Gaudi, en tevens ook zijn laatste werk. In 1882 werd de eerste steen van deze kerk gelegd en tot op de dag van vandaag wordt er nog dagelijks aan de kerk gewerkt.

Ondanks dat de kerk nog steeds in aanbouw is is het zeker de moeite waard om het een bezoek te brengen. Door middel van 400 wenteltraptreden kunt u naar de top. Een hele klus, maar het is de moeite meer dan waard. U heeft hiervandaan een geweldig uitzicht.

3. La Rambla
La Rambla is een gezellige en beslist de bekendste boulevard van Europa. Op de boulevard is het altijd gezellig druk met mensen. Er staan diverse marktkraampjes met vogels en bloemen, kunstenaars en straatartiesten. De Rambla bestaat uit verschillende delen en is in totaal 1,5 kilometer lang. Gaat u ook zeker naar de grootste versmarkt van Spanje welke gelegen is aan de Rambla, genaamd Mercat de la Boqueria

4. Parc de la Ciutedella
Parc de la Ciutedella is een zeer geliefd park onder de bewoners van Barcelona. Het is met recht ook het grootste park dat Barcelona kent. Het park is ideaal om tot rust te komen en kent een romantische tuin in Engelse stijl, monumentale watervallen en vijvers en adembenemende boulevards.

5. Montjuïc
De berg Montjuïc is in 1929 aangelegd met parken, paleizen, paviljoenen, sportstadions en tentoonstellingsruimtes. Dit alles voor de Wereldtentoonstelling.
Hoogtepunt op Montjuïc is het ‘Fundació Joan Miró’. Als u van zijn werk houdt is dit museum erg de moeite waard. Zowel schilderijen, wandtapijten als sculpturen worden tentoongesteld. Er is ook een aparte ruimte waar tijdelijke hedendaagse exposities gehouden worden.

6. Universal Studios Port Aventura
Port Aventura is een groot pretpark op een uurtje rijden van Barcelona, tussen Tarragona en Salou in. Port Aventurais een pretpark voor jong en oud vol spectaculaire attracties en shows die verdeeld zijn in zes verschillende secties.

7. Park Güell
Park Güell is een schitterend, bijzonder en uniek park dat u zeker gezien moet hebben tijdens uw bezoek in Barcelona. Park Güell is ontworpen door architect Gaudi als een soort van ideaal droompark. In het park vindt u een klein Gaudi museum, Casa Museu Gaudí. In het park zelf vindt u tevens mooie werken van Gaudi waaronder de beroemde kronkelbankjes. Vanaf deze bankjes op het dakterras heeft u een fantastisch uitzicht over de stad.

8. Camp Nou
Camp Nou is het wereldberoemde voetbalstadion waar FC Barcelona voetbalt. Het is een van de grootste Europese voetbalstadions met een capaciteit van 99.354 plaatsen, verdeeld over 3 ringen. Camp Nou is een trekpleister voor toeristen, die van over de hele wereld op de stad afkomen en doorgaans zelfs in een leeg stadion de ambiance die er tijdens de wedstrijden heerst kunnen voelen. Voor openingstijden zie ook de website van Camp Nou.

9. Palau Güell
Palau Güell is een door Antoni Gaudí ontworpen herenhuis, welke werd gebouwd tussen 1886 en 1889. Net als alle andere werken van Gaudí in Barcelina staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het huis valt de typische eigenzinnigheid van Antoni Gaudí op. Alleen hij durfde het in die tijd aan om met bakstenen te werken. Dit bouwwerk mag u zeker niet missen tijdens uw bezoek aan Barcelona.

10. Manzana de la Discordia
Manzana de la Discordia is een huizenblok aan de Passeig de Gracia. Het huizenblok valt vooral in architectonisch opzicht op. Het bevat de panden Casa Lleó Morera, Casa Amatller en Casa Batlló. Drie prominente architecten, waaronder Gaudi, ontwierpen hier elk een totaal ander huis. Hierdoor is een bijzonder geheel van figuren, vormen en lijnen ontstaan. De absolute blikvanger hierbij is de drakenrug van Casa Batllo van Gaudi.

11. L’Aquarium de Barcelona
L’Aquarium de Barcelona bevindt zich aan de haven van Barcelona en is een van de leukste attracties voor jong en oud. In de grote waterbassins zwemmen duizenden kleine en grote vissen, waaronder haaien, rond. Het aquarium bestaat uit drie verschillende waterwerelden. U kunt onder andere het oceaanleven, het leven in tropische wateren en de Middellandse zee beleven.

12. Aeri de Port
Aeri de Port is een kabelbaan welke van de haven naar de top van Montjuïc loopt. De kabelbaan maakt een spectaculaire ‘vlucht’ boven de stad met een schitterend uitzicht. Wanneer u de top van de Montjuïc heeft bereikt heeft u een prachtig uitzicht over de zeezijde van de stad.