Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Top-5 bezienswaardigheden op Corsica

Corsica is voor veel vakantiegangers een ideale bestemming. Niet alleen kent dit Franse mediterrane eiland een uitstekend klimaat en zinderende stranden, maar ook biedt het veel variatie voor hen die eens op ontdekkingstocht willen. In dit artikel nemen we je mee naar 5 van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Corsica. Op onze speciale pagina over Corsica lees je nog veel meer tips en aanbevelingen.

1. Het Scandola-natuurreservaat

Corsica staat in de eerste plaats bekend om de prachtige en ruige natuur. Neem nou het Scandola-natuurreservaat aan de westkust van het eiland. Je vindt hier steile vulkanische rotsformaties die zo uit de zee tevoorschijn lijken te komen en indrukwekkende grotten die enkel per boot bereikbaar zijn. De tint van het roodgekleurde gesteente verandert in de loop van de dag met de stand van de zon mee.Het Scandola-natuurreservaat doet behalve als bezienswaardigheid ook dienst als broedplaats van tientallen soorten beschermde roofvogels. Het zal dus niet als een verrassing komen dat het gehele reservaat op de prestigieuze Werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst is.

2. De citadel van Calvi

Wil je juist een culturele bezienswaardigheid? Dan mag je Calvi niet overslaan. Deze havenstad in het noordwesten van Corsica beschikt over een prachtige citadel die eeuwen geleden gebouwd werd om de stad te beschermen tegen piraten. Vandaag de dag vind je er nog altijd stevige verdedigingswerken, twee historische kerken en het voormalige paleis van de Genuese gouverneur.Naast de citadel kun je in Calvi ook terecht voor een gezellige promenade langs de haven en een 4,5 kilometer lang zandstrand langs een beschutte baai. Zo wordt het je in Calvi dus wel erg gemakkelijk gemaakt om van je vakantie te genieten. Hier vind je luxe hotels en resorts in Calvi.

3. De kust en kliffen van Bonifacio

Bonifacio in het zuiden van Corsica is een andere bijzondere bezienswaardigheid. Dit is een kleine stad die gebouwd is bovenop 80 meter hoge en bijna loodrechte kliffen. Huur gerust een bootje om de stad en de rotswanden vanuit de zee te kunnen aanschouwen, of om door de Grotte du Sdragonato heen te varen. Deze grot gaat onder de kliffen door en halverwege is er een grote opening.Uiteraard kun je ook een bezoek aan Bonifacio zelf brengen. Het bastion, de toegangspoorten en de in de rotsen uitgehouwen trap zijn stuk voor stuk de moeite van het bekijken waard.

4. Het strand van Palombaggia

Corsica kent veel prachtige stranden, maar vraag een Corsicaan welk strand nu het mooiste van het eiland is en de naam Palombaggia zal ongetwijfeld vallen. Dit 2 kilometer lange zandstrand aan de zuidoostkust van Corsica kent namelijk een achtergrond van zachtroze rotsen en opmerkelijk gevormde pijnbomen. Het is daarmee een ideale locatie om te genieten van de zon.Wil je meer dan alleen ontspannen? Dan zijn er bij het strand van Palombaggia in de zomer ook tal van mogelijkheden om te windsurfen, kajakken, jetskiën of zelfs te duiken.

5. St.-Florent

Ben je tenslotte op zoek naar een plaats die al het moois dat Corsica te bieden heeft combineert? Kijk dan niet verder dan St.-Florent, een schilderachtig stadje in het noordoosten van het eiland. Je vindt hier een kathedraal uit de 12e eeuw, een kleine citadel en in zachte pastelkleuren geschilderde huizen, maar ook uitgestrekte stranden, rotsachtige bergen en maar liefst 340 zonnige dagen per jaar.St.-Florent ligt verder aan het begin van Cap Corse, een langgerekt schiereiland met diepe bergdalen en ontelbare ruïnes van kastelen, kloosters en dorpen uit de middeleeuwen. Een uitstapje is dus ook zo gemaakt.