Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

10 x mooiste rondreis plaatsen in Marokko

Een rondreis door Marokko is een avontuurlijke manier om dit kleurrijke land te verkennen. Het land heeft een unieke mix van culturen, geschiedenis, landschappen en ervaringen. Deze diverse bestemmingen bieden een breed scala aan bezienswaardigheden, zoals prachtige bergen, adembenemende woestijnen, authentieke kasbahs en kleurrijke markten. U kunt de bergen verkennen, de kustlijn rondtrekken, de Sahara-woestijn bezoeken en genieten van de lokale keuken. Er zijn ook verschillende culturele evenementen die u kunt bezoeken, zoals muziekfestivals of lokale festivals. U kunt ook een dromerige kamelentocht maken door de duinen van Merzouga en de kleurrijke medina’s bezoeken. Of bezoek het schilderachtige Essaouira aan de Atlantische kust. Een rondreis door Marokko is een unieke ervaring die u nooit zult vergeten. In deze blog vind je onze top 10 plekken die je tijdens een rondreis in Marokko zeker moet bezoeken!

1. Marrakech

De heerlijke exotische Marokkaanse stad Marrakech staat op 1 voor de ultieme Marokko vakantie. Het biedt zowel de mogelijkheid voor een korte vakantie, een stedentrip dan wel zonvakantie. Marrakech wordt aangeduid als de ‘Rode Stad’, Het ligt in het zuidwesten van de regio van Marokko, in het zicht van de Hoge Atlas. De beste periode is van half februari tot eind april. De stad biedt een veelzijdigheid aan historische bezienswaardigheden. Niet te vergeten de geweldige keuken. Zowel de Franse als Marokkaanse keuken begint met de basis van verse kwalitatief hoogwaardige producten. Marrakech is centraal gelegen wat het ideaal maakt voor excursies buiten de stad. Wanneer je Marrakech bezoek is het handig om te weten:

  1. Marrakech bestaat uit twee delen: de oude stad, medina en de moderne stad die bestaat uit de commerciële wijk Gueliz, en de groene woonwijk Hivernage
  2. Taxi’s zijn goedkoop – voor 15 tot 30 dirham wordt u naar het centrum van de stad gebracht
  3. het beroemde Djemma el Fna, het oude plein in het hart van de stad. Bij dag en vooral ‘s nachts trekt de lokale bevolking en toeristen naar het plein om vermaakt te worden door dansers, muzikanten en slangenbezweerders,
  4. Must-see attracties in Marrakech zijn de Majorelle Gardens, het Dar Si Said museum, het El Bahia en El Badi paleis, de Medersa Ben Youssef (koranschool) en de Koutoubia moskee.
  5. Het weer in Marrakech is over het algemeen het hele jaar door warm en zonnig. Zelfs in de winter zijn hoofddeksels aan te raden, net als voldoende zonnebrandcrème.

2. Essaouira

Gelegen op de winderige Atlantische kust, ongeveer drie uur ten zuidwesten van Marrakech, is de kleine stad Essaouria, ook bekend door sommigen als “Mogador,” In feite heeft deze bruisende stad een lange geschiedenis met de kolonisatie met de Portugezen in het bijzonder. Zij zijn verantwoordelijk voor de bouw van de massieve stenen muren die nog steeds rond de oude medina van Essaouira staan. Dit is gelijk de reden waarom het wordt vermeld als een UNESCO World Heritage site. Met de lange stranden, kalm haven en vriendelijke bevolking heeft Essaouria zich ontwikkeld tot een van de meest rustige plekken in Marokko.

Wat te doen in Essaouira:

  • Bezoek de haven en de muren van de oude medina
  • In de haven kunt u verse vis kopen die direct op de barbecue wordt klaar gemaakt.
  • U krijgt de mogelijkheid om een kameel trekking rit op het strand te doen.
  • In Essaouira kunt u surfen, zeilen en windsurfen, voor de actieve Marokko vakantie
  • Bovenal kunt u in Essaouira helemaal tot rust komen en het echte Marokkaanse leven ervaren. De stranden zijn oneindig lang en het hele jaar door schijnt de zon!

3. Sahara woestijn

De Sahara is ‘s werelds grootste woestijn en daarom een must-see tijdens je Marokko vakantie. Slechts een klein deel van de Sahara is vruchtbaar en het is hier dat maïs, dadels en andere vruchten die groeien. Deze onderdelen worden gevoed door ondergrondse rivieren en oases. De Sahara is een inspirerende ervaring in de nacht, met de frisse lucht, schoon en helder en de sterren zo dichtbij dat je ze bijna kunt aanraken zijn. De Sahara woestijn strekt zich uit over een groot deel van Noord-Afrika. In feite beslaat de Sahara ongeveer 30% van het gehele Afrikaanse continent. Het is de heetste plek in de wereld met zomerse temperaturen die vaak hoger zijn dan 57 graden Celsius. Het heeft een jaarlijkse neerslag van 0 – 25 millimeter. De belangrijkste plaatsen in de woestijn om je reis te beginnen zijn:

  • Erfoud: Deze kleine oase wordt door veel reizigers als uitvalsbasis voor het verkennen van de prachtige Ziz vallei gekozen
  • Ouarzazate: Ouarzazate heeft een aantal hotels en bezoekers kunnen genieten van de typische Marokkaanse markt in het centrum van de stad. De Kasbah is prachtig bewaard gebleven en geeft in interessante blik in het leven van de mensen die er wonen.
  • Rissani: Ook bekend als Tafilalt, een cluster van kleine dorpen rond de stad Rissani, is gelegen langs het laatste stuk van de vallei Ziz. De regio heeft een lange en boeiende geschiedenis en was een koninkrijk gescheiden van Marokko tussen de 8e en 14e eeuw.

Populaire activiteiten in de Sahara zijn onder andere de zonsopgang en zonsondergang, kameel rijden over de duinen, slapen onder de woestijn lucht, 4X4 uitstapjes, het bezoeken van de traditionele Berber dorpjes en duin-boarding.

4. Fes (Fez)

Marokko ‘s oudste keizerlijke stad en de “oude stad” is nu een UNESCO World Heritage site. De medina (oude stad) wordt genoemd Fes el-Bali en achter de hoge muren is een magische, middeleeuwse stad vol met leven in elk van zijn 9000 smalle straatjes. Fes is de culturele en spirituele hoofdstad van Marokko en zult u zeker ervaren met zijn levendigheid. Staat tot op 4 voor de must see Marokko vakantie. Het nieuwe gedeelte van Fes, genaamd ville nouvelle, werd gebouwd door de Franse en is totaal verschillend van de medina. De brede boulevards zijn bekleed met moderne winkels en het verkeer is hectisch. Er is niet veel te zien, maar als je liever grotere verwesterde hotels wilt kan je beter daar overnachten. De grootste attractie in Fez is de hele oude medina (Fes el-Bali) en de beste manier om er op onderzoek uit te gaan is de eerste keer een gids in te huren. Een hele dag kost ongeveer 250 dirham. U kunt de gids precies vertellen wat u graag wilt zien. Zodra je je comfortabel voelt om te verdwalen, is er geen behoefte aan een gids meer en kun je gewoon vertrouwen op vriendelijke winkeliers om u de weg te wijzen in de goede richting.

5. Atlasgebergte – Toubkal mountain

Het Atlasgebergte strekt zich uit over 1500 mijl, van de westkust van Marokko naar Tunesië. De Hoge Atlas in Marokko is de thuisbasis van Noord-Afrika’s hoogste berg, Jebel Toubkal (4167 m). De meeste tochten starten vanaf Imlil, een uur rijden van Marrakech. U kunt het hele jaar door wandelen, maar de beste tijd om te gaan is van april tot mei. De Ourika Vallei biedt de perfecte dag tour van Marrakech. De Ourika Vallei loopt geleidelijk langs de rivier Ourika, wat resulteert in een prachtig uitzicht vanuit de kleine Berber dorpen. De Ourika Valley eindigt in Setti Fatma, de thuisbasis van de zeven watervallen. Het is ook mogelijk om deze tocht te combineren met een bezoek aan de prachtige Ksar Ait Ben Haddou. Wij helpen u graag met het samenstellen van de Marokko vakantie. Een andere tocht is de Azzaden (of Azzanane) Valleien. Winderige muilezel, traditionele Berber dorpen en jeneverbes bomen zijn kenmerkend voor de vallei. De hoogste piek, Jebel Aguelzim, staat op 3.600 meter, de uitzichten maken de wandeling zeer de moeite waard.

6. Agadir

De Atlantische kustplaats Agadir, het moet gezegd worden, heeft geen van de charme van de traditionele Marokkaanse steden. Het is niet typisch Marokkaans en heeft een heel andere uitstraling en sfeer in tegenstelling tot Essaouria. Toch is Agadir Marokko’s belangrijkste badplaats en zeer aantrekkelijk met de 21e-eeuwse stijl en de zuidelijke ligging dat voor bijna het hele jaar zon zorgt. Het heeft een meer Europees uiterlijk en sfeer in tegenstelling tot de middeleeuwse charme van Essaouria. Maar met 10 km mooie zandstrand aan je voeten gelegen aan de toeristische zone met alle hotels heeft de stad veel te bieden, de medina is echt een lokale plek waar je het echte Marokkaanse leven kan herkennen. Tevens zijn er tal van goede restaurants, bars en discotheken. De plek is ook ideaal voor sporters, o.a. hardlopers, surfers en windsurfers. De oorspronkelijke stad Agadir is volledig herbouwd na een verwoestende aardbeving in de jaren 1960. Maar u hoeft niet bang te zien, de vulkaan heeft sindsdien geen activiteit meer geregistreerd. Op de top van de berg zijn nog steeds de ruïnes van een 16e-eeuwse Kasbah. Deze zijn zowel per taxi als te voet te bereiken.

7. Meknes

Meknes is wel het Versailles van Marokko, maar het grote plan voor een koninklijk paleis werd nooit voltooid. Vandaag is de stad het centrum van een productieve omgeving, voor olijven, wijn, granen en citrus. De oude stad is niet een van de mooiste in Marokko, maar het koninklijk paleis maakt het voor een aanzienlijk deel goed. Het paleis werd gebouwd tijdens het bewind van sultan Moulay Ismail, die regeerde voor 55 jaar (1672-1727). Ondanks de grote belangstelling van Ismail’s bouw is hij er nooit in geslaagd om Meknes de grote keizerlijke stad te maken. Meknes is voor altijd gestempeld door zijn gevoel van leegte. Zelfs niet de nieuwere Franse stad, gelegen aan de andere kant van de kloof die de stad verdeelt in twee helften. Meknes biedt bezoekers en bewoners een intiem uitzicht op de unieke mix van islamitische en Europese invloeden. Terwijl Meknes een bevolking heeft van 713.609, heeft de stad een vrij kleine sfeer en is nog steeds gemakkelijk te voet te ontdekken. In tegenstelling tot andere Marokkaanse steden zoals Marrakech, Casablanca, Fez en Rabat, gaan er naar Meknes relatief weinig toeristen. Gelegen in de rijke vlaktes onder de Midden-Atlas gebergte, zal elke culinaire ervaring in Meknes worden vervaardigd uit de meest verse ingrediënten zoals de granen, olijven, wijnen en citrusvruchten afkomstig uit deze regio.

8. Ouarzazate

Ouarzazate (Berber: Warzazat), bijgenaamd De deur van de woestijn, is een stad en de hoofdstad van Ouarzazate in de Souss-Massa-Draa van Zuid-Midden-Marokko. Ouarzazate ligt op een hoogte van 1160 meter in het midden van een kale hoogvlakte ten zuiden van de Hoge Atlas-gebergte. Ten zuiden van de stad is de woestijn. De stad wordt voornamelijk bewoond door Berbers, die veel van de prominente kashba’s en gebouwen hebben gemaakt. Ouarzazate is een belangrijke vakantiebestemming in Marokko, als een uitvalsbasis voor excursies over de Draa-vallei en de woestijn. Het Ouarzazate gebied is een bekende filmlocatie, met de grootste studio’s van Marokko zijn er veel internationale bedrijven om hier te werken. Films als Lawrence of Arabia (1962), The Living Daylights (1987), The Last Temptation of Christ (1988), The Mummy (1999), Gladiator(2000), Kingdom of Heaven (2005) werden hier opgenomen. Voor een lange tijd, was Ouarzazate een klein kruispunt voor Afrikaanse handelaren op hun weg naar het noorden van Marokko en Europa. Het gebied staat ook bekend om zijn Ouazguita tapijt met geometrische ontwerpen van rood-oranje op zwarte achtergrond.

9. Chefchaouen

Chefchaouen (of Chaouen) is een prachtige berg stad in het noordoosten van Marokko. De pittoreske medina, afgezet tegen de woeste achtergrond van het Rifgebergte, is gevuld met witgekalkte huizen met kenmerkende, poeder-blauwe accenten. Het is een populaire winkelbestemming met vele inheemse ambachten die niet beschikbaar zijn elders in Marokko. De geitenkaas afkomstig uit het gebied is ook populair bij toeristen. De regio rond Chefchaouen is een van de belangrijkste producenten van cannabis in Marokko. Hasj wordt vervolgens verkocht in de hele stad, maar is vooral het domein van inheemse Chaouenis.

10. Draa Vallei

Gelegen ten zuiden van de Hoge Atlas gebergte, de prachtige Draa vallei, omzoomd met oude kashba’s, Berber dorpen en palmbomen, verspreidt zich van Ouarzazate in het westen tot Zagora in het oosten. Een rit door de vallei is ongetwijfeld een van de mooiste ritten in Marokko. De Draa vallei wordt doorsneden door de rivier de Draa, die begint in de Hoge Atlas en eindigt in de Atlantische Oceaan, hoewel in werkelijkheid de rivier opdroogt vóór het bereiken van de oceaan.