Zonvakantie
De beste stranden
All inclusive
Maximaal genieten
Verre Reizen
Onvergetelijke vakanties
Last minutes
Snel naar de zon
Stedentrips
Cultuur & Ontspannen

Mooiste stranden van de Algarve

Heb jij een mooie vakantie naar de Algarve geboekt? Of ben jij je nog aan het oriënteren of deze vakantieregio in Portugal wat voor jou is? In deze blog bespreken we de mooiste en meest populaire stranden. We bekijk de kustlijn in het oosten en westen, de westpunt en natuurlijk de regio Albufeira. Heb jij zelf nog goede suggesties die je mist? Laat dat ons dan weten door een reactie te plaatsen.

Tip: wist je dat je in andere Portugese regio’s zoals Madeira en de Azoren ook hele mooie kustgebieden hebt? De stranden zijn prachtig, goed bereikbaar en hebben prima faciliteiten zoals parkeerplaatsen, openbare toiletten en beachbars & restaurants.

Stranden Westpunt

Praia da Arrifana – Aljezur
Een lekker strand met mooie uitzichten, dat wordt beschouwd als een veilig strand om te zwemmen. Neem de EN 125 kustweg in noordelijke richting vanuit Lagos in de richting van Aljezur en Lissabon. Vlak voor Aljezur is een afslag naar links (er is een bordje wat Arrifana aangeeft). Eenmaal bij Arrifana ligt het strand aan de linkerhand onderaan een erg steile smalle weg met weinig tot geen parkeergelegenheid aan het einde. De beste tijd om dit strand te bezoeken is buiten het hoogseizoen.

Praia da Bordeira – Carrapateria
Praia da Bordeira ligt aan de westkust van de Algarve, ten noorden van het kleine dorpje Carrapateira. Het ligt aan de N-268 van Sagres naar Aljezur via Vila de Bispo. Langs het strand ligt ongeveer 400 m van duinkust de altijd stevige wind is optimaal voor Paragliders en windsurfers maar het strand wordt niet gezien als geschikt om te zwemmen vanwege de stroming en zeker met kleine kinderen is het oppassen geblazen.

Praia da Baleeira – Sagres
Unieke ligging met uitzicht over de Baai van Sagres en de vissershaven, het is een klein rotsstrand. Het is niet altijd geschikt om te zwemmen, en omdat het zo dicht bij de vissershaven ligt is de zwemwaterkwaliteit bij erg rustig water matig.

Praia do Tonel – Sagres
Dit strand ligt dicht bij Sagres en het meest westelijke punt van de Algarve, Praia do Tonel, biedt goed zwemwater en is populair bij de windsurfers vanwege de constante westenwind. In het hoogseizoen zijn er strandwachten aanwezig omdat de stroming af en toe gevaarlijk kan zijn voor onervaren zwemmers. U komt er door rechtsaf te gaan bij de eerste rotonde die u tegenkomt als u Sagres inrijdt aan de weg naar Cape St. Vincent.

Praia do Martinhal – Sagres
Vlak voor u Sagres inrijdt en 8 km van Vila de Bispo aan de EN 125, vindt u een afslag naar links met een bordje wat de richting aangeeft naar Praia do Martinhal een strand omringt door duinen. Het water bij dit strand is niet geschikt als zwemwater voor onervaren zwemmers doordat de onbeschermde baai en lokale wind de zwemcondities soms erg lastig kunnen maken, maar de condities voor surfen en windsurfen zijn er veelal optimaal.

Praia Figueiras – Figueiras
Praia Figueiras ligt dicht bij het plaatsje Figuerias aan de weg naar Sagres, het is nog een natuurlijke schitterende baai welke zelfs in het hoogseizoen niet overspoeld wordt met badgasten. Dit komt voornamelijk door het feit dat men de auto in het dorp moet achterlaten en een wandeling van ongeveer 15 minuten moet maken om bij het strand te komen. Er zijn geen faciliteiten bij het strand.

Praia do Barranco – Raposeira
Ietwat afgelegen, maar een bezoek meer dan waard, dit strand bevindt zich aan het einde van een stroompje en tussen 2 rotsen. Het water is er normaal gesproken kalm en er zijn enkel faciliteiten voor de bezoekers aanwezig. U vindt het strand via een 5 km lange zandweg vanuit Raposeira.


Stranden Oost Algarve

Ilha de Armona – Olhão
Er is geen strand aan de daadwerkelijke kustlijn van Olhão, maar een paar kilometer uit de kust ligt een eiland genaamd Ilha de Armona, het ligt in het Ria Formosa Nationaal Park. Een kleine veerboot vaart gedurende de zomermaanden elk uur tussen Olhão en Armona. Het bootreisje duurt ongeveer 15 minuten. Er is een grote parkeerplaats naast de aanlegplaats bij Club Naval’s. “Beach boten” varen zomers om het uur ook vanaf Fuzeta. De duinen van het eiland bieden de badgasten een aantal verschillende grote stranden, publieke faciliteiten en een klein restaurant. Voor de mensen die van kamperen houden is er ook een camping op het eiland.

Praia do Barril – Santa Luzia
Het stadje Santa Luzia, ligt net buiten Tavira in de oostelijke Algarve, het heeft geen eigen zwemstrand doordat er een aantal zandbanken voor het stadje liggen. Maar er is wel een speciale attractie ongeveer 500 m buiten het plaatsje: daar vindt men het vertrekpunt van een klein treintje. Die rijdt via de moerassen van het eiland Ilha da Tavira, dat een van de mooiste stranden van de oostelijke Algarve bezit namelijk Praia do Barril. Het is een wijds en ruimtelijk strand waar zelf naaktrecreatie oogluikend wordt toegestaan, iets wat normaal gesproken niet mag in Portugal. Er is ook een brug die van de westelijke kant van Santa Luzia naar Praia do Barril leidt. U vindt er een klein restaurant en er zijn parasols te huur. Ook om te duiken of windsurfen, kunt u er terecht.

Ilha de Tavira – Tavira
Vlak voor de kust van het oude pittoreske stadje Tavira in de oostelijke Algarve ligt het eiland, Ilha de Tavira. In de zomermaanden vertrekt er een veerboot vanaf de oever van de rivier Rio Gilão van achter de markthal. Het strand Praia das Cascas op Ilha de Tavira is ongeveer 200 m breed en is zo lang als het eiland zelf. Ook in het hoogseizoen vindt u hier een rustig plekje. Er zijn verschillende restaurants op het eiland, u kunt er verschillende activiteiten beoefenen en er is zelfs een camping.

Cabanas – Cabanas
Het ‘stads’ strand van Cabanas in de oostelijke Algarve, begint in hoge gelegen gedeelte van Cabanas langs een heuvel die bedekt is met cactussen en dennen. Het strand is geschikt voor kleine kinderen en bij laag water kunnen de bezoekers van de gelegenheid gebruik maken van de kleine visserbootjes, om over te steken naar de zandbank in het kustwater gebied.

Praia de Manta Rota – Monte Gordo
Het strand Praia de Manta Rota is 10 km lang en loopt langs de kust van de Oostelijke Algarve, beginnend op 20 meter afstand van het plaatsje Manta Rota – een van de jongere vakantie plaatsen in de Algarve. Het strand is verbazingwekkend schoon en is naast zonnen per uitstek geschikt voor lange strandwandelingen, om te joggen en voor families met kinderen.

Praia de Monte Gordo – Monte Gordo
Het strand bij Monte Gordo is het meest oostelijke strand van de Algarve en biedt een veilige zwemplek voor het gehele gezin. De strand promenade in Monte Gordo biedt een compleet palet aan restaurants, bars en andere faciliteiten. Op het strand zelf zijn parasols en windschermen te huur. Strandtenten en kiosken zorgen voor de nodige gezelligheid en verkoeling. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Praia Verde – Monte Gordo
Oorspronkelijk bekent geworden als het groene strand, door het grote bos welke nog steeds achter de duinenrij ligt. Praia Verde, is enkele kilometers lang en begint aan de westkant van het stadje Monte Gordo. Het is een van de mooiste stranden van de Algarve. Het is een veilig strand voor families met kinderen.


Stranden West Algarve

Armação beach – Armação de Pêra
Langs de gehele lengte van het stadje Armação de Pêra ligt het strand als een klein resort tussen Carvoeiro en Albufeira het zandstrand is ideaal voor families. Bereikbaar via ofwel Porches ofwel Alcantarilha langs de EN 125, Bij het strand zijn verschillende faciliteiten, zoals cafés, restaurants, winkels en een aantal activiteiten zijn voorhanden.

Praia do Carvoeiro
Carvoeiro, een oud vissersdorpje wat inmiddels is omgetoverd tot een mondain toeristisch centrum. Het ‘stads’strand van Carvoeiro is maar klein met haar 200 meter maar wel een van de mooiste zwemstranden in zuid Portugal. De naam is ontstaan doordat het van oudsher geassocieerd werd met een baai van warm water. Het mooie witte stadje vormt een amfitheater met de omringende rotsen die door de tijd schitterend gevormd zijn waardoor het stadje bekent is in Nederland vanwege de vele ansichtkaarten die er al van het dorpje terug zijn gestuurd. In de schitterende rotsen bevinden zich vele grote grotten. De vakantiegangers moeten het strand delen met de vele kleurrijke vissersbootjes welke nog steeds volop in bedrijf zijn. Er zijn een aantal voetpaden naar de groene toppen van de rotsen, niet alleen leuk voor mensen die van een mooie wandeling houden maar ook zeker de moeite waard vanwege het schitterende uitzicht over de oceaan. Het strand loopt als het ware over in het centrale plein, wat op zichzelf al een goede plaats vormt voor een sociaal praatje en een verkoelend drankje op een terras of voor het doen van de nodige inkopen. Praia do Carvoeiro vormt samen met het stadje een populair levendig strand met de nodige entertainment. Er loopt een geasfalteerde weg vanaf Lagoa, (in zuidelijke richting en ongeveer 3,5 km). Er is een georganiseerde parkeerplaats dicht bij het strand. Het strand heeft alle faciliteiten, (restaurant en toilet) en er is een strandwacht gedurende het hoogseizoen.

Praia Senhora da Rocha – Porches
Langs de kust tussen de plaatsen Carvoeiro en Armação de Pêra liggen verschillende kleine baaien, sommige zijn alleen bereikbaar per boot. Praia Senhora Da Rocha is bereikbaar per weg via Porches, een dorp wat aan de EN 125 ligt. Bewijzering vanaf Porches tonen de route naar de strandjes en het grote parkeerterrein voor de kapel. Alle baaien bij Senhora da Rocha zijn ideaal om te zwemmen en te snorkelen. Een tunnel leidt naar Praia Nova, een lange baai, ideaal voor een lekkere lange strandwandeling.

Praia de Albandeira – Lagoa
Vlakbij Armação de Pêra ligt een van de meest afgelegen stranden van de Algarve – Praia de Albandeira. Het ligt langs een van de mooiste en nog onontwikkelde gebieden van de kustlijn. Vanaf de EN 215, nabij de International School in Porches volgt men de weg naar Benagil. Na ongeveer 3,5 km, is er aan de linkerkant een zandweg welke naar de parkeerplaats toe leidt. De inham is verdeeld in twee zijden, en zijn alleen bij laag water te bereiken. De overhangende rots aan de linkerzijde van het strand biedt schaduw. In het hoogseizoen is er een restaurant open bovenaan de inham.

Praia da Marinha – Lagoa
Het pittoreske strandje Praia da Marinha, ligt in een smalle baai tussen Carvoeiro en Armação de Pêra. Het strand is zelden druk aangezien het niet gemakkelijk te bereiken is voor de bewoners van de nabijgelegen vakantiecomplexen. Om er te komen volg de EN 125 tot de International School of the Algarve nabij Porches, waarna men de kleine weg naar rechts volgt richting Lombos. Toegang naar het strand is via een trap. Een klein restaurant is geopend tijdens het hoogseizoen. Het water is helder maar zwemmers moeten oppassen voor een aantal scherpe rotsen die zich onder water bevinden.

Praia Carvalho – Carvoeiro
Ten westen van het stadje Carvoeiro, voorbij Club Atlantico ligt Praia do Carvalho. Een mooi zandstrand omgeven door de rotsen. Om deze 60 meter lange zandstrand te bereiken moet men door een tunnel. Ooit boden de grotten en voetpaden nabij dit strand de perfecte bescherming aan smokkelaars die het gebruikten om hun clandestiene waar aan land te brengen.

Paraiso beach – Carvoeiro
In een smalle baai ten westen van Carvoeiro ligt Paraiso Beach. Vakantiegangers wijken vaak uit naar dit strand in de zomermaanden als het ‘stads’ strand weer eens hopeloos overbevolkt is. Een steile trap leidt naar het strand. Bij vloed wordt dit strand vrij smal en moet men uitkijken voor de soms scherpe verborgen stenen onder de waterlijn.

Praia da Rocha
Met het brede strand, en meer dan een kilometer in lengte, omringd door rotsen in de typische warme kleuren van deze streek, is Praia da Rocha een populair strand onder vakantiegangers en een van de bekendste stranden in Portugal. Het strand heeft recent grootschalige verbeteringen ondergaan, zodat er nu over de gehele breedte van het strand een netwerk van houten looppaden is aangelegd. Langs deze looppaden bevinden zich allerlei faciliteiten speciaal voor de badende gasten. De boulevard welke langs het strand van Praia a Rocha loopt heeft een aaneenschakeling van hotels, restaurants, barretjes, terrasjes, disco’s en een casino en de boulevard leidt uiteindelijk iedereen geleidelijk naar het leuke haventje van Portimao. De boulevard is dan ook een leuke afwisseling van het strand en geeft het geheel de levendige en kleurrijke atmosfeer die bij een badplaats van formaat hoort. Aan beide uiteinden van het strand krijgt men een schitterend uitzicht, ten minste zodra men de rotsformatie met de schitterende namen “Tres Castelos” aan de westzijde ofwel “Fortaleza de Santa Catarina de Ribamar” aan de oostkant van het strand bedwingt. Ondanks het hoog stedelijke gehalte van de badplaats Portimão en de infrastructuur rondom Praia da Rocha zelf blijft de natuur hier toch van een buitengewone schoonheid. Er leid een asfaltweg naar het strand door de stad Portimao, houd de borden van Praia da Rocha aan. Er is een georganiseerde parkeerplaats vlakbij het strand. Het strand heeft een groot aantal faciliteiten op en nabij het strand en er is tijdens het hoogseizoen een reddingsbrigade actief. Het strand staat geclassificeerd als een goed begaanbaar en bereikbaar strand en ligt zuid – zuidwest.

Praia do Alvor – Alvor
Vlak onder het pittoreske vakantieplaatsje Alvor in de Westelijke Algarve ligt deze brede 6 km lange strand. Praia do Alvor is ideaal voor families en biedt een verscheidenheid aan activiteiten zoals windsurfen en snorkelen. Het strand is toegankelijk vanaf verschillende locaties en er is voldoende parkeergelegenheid.

Praia do Vau – Alvor
Praia do Vau ligt ten oosten van het plaatsje Alvor, halverwege tussen Portimão en Lagos. Het ligt in een beschutte baai en is daardoor ideaal om te zwemmen. Het zandstrand met haar kalme water is ideaal voor families met kinderen. Er zijn een aantal kiosken en restaurants voor bezoekers, maar parkeren kan moeilijk zijn. Veel Portugese beroemdheden bezoeken dit gebied en het strand.

Praia dos Três Irmãos – Alvor
Het lijkt alsof dit strand uit een plaatjesboek komt, met haar vlakke zandstrand, fantastische gele rotsen en turquoise water. Verschillende grotten zijn met elkaar verbonden en met laag water is het zelfs mogelijk om door de rotsen te lopen. Men bereikt het strand via de Torralta road vanaf Alvor, let op het kleine bordje naar links richting het strand, deze is snel te missen, het strand heeft een parkeerplaats en een restaurant.

Praia da Luz
Het strand wordt geassocieerd met een klein resort, waar de geplaveide paden langs de zee lopen, waarlangs de bezoekers een keur aan zon overgoten terrassen vinden. Omzoomt met grote palmbomen leidt deze boulevard in het westen naar de muren van het fort wat oorspronkelijk gebouwd is om de kerk te behoeden voor Moorse aanvallen. Op het strand onderaan deze muur ligt een groot stenen plateau waar vele zeefossielen in terug te vinden zijn die langzamerhand zijn blootgelegd door de zee. Iets verder op de rotsen, daar waar de zee er niet bij kan, groeien typische rotsplanten zoals de zeelavendel. De rots loopt verder naar het oosten in alle verschillende grijstinten die je maar kunt bedenken. Al met al is deze baai met vrij rustig water erg geschikt voor watersporten zoals windsurfen, kitesurfen, zeilen en duiken en natuurlijk zijn er voldoende faciliteiten in de omgeving zodat het de vakantieganger aan niets hoeft te ontbreken. Het strand wordt te voet bereikt door het stadje Luz (wat vanaf de EN 125 wordt aangegeven) ongeveer 7 km vanaf Lagos en is een georganiseerde parkeerplaats dicht bij het strand. Het strand heeft alle faciliteiten, (restaurant en toilet) en er is een strandwacht gedurende het hoogseizoen. Het strand ligt zuid/zuidoost.

Praia Verde – Monte Gordo
Oorspronkelijk bekent geworden als het groene strand, door het grote bos welke nog steeds achter de duinenrij ligt. Praia Verde, is enkele kilometers lang en begint aan de westkant van het stadje Monte Gordo. Het is een van de mooiste stranden van de Algarve. Het is een veilig strand voor families met kinderen.


Stranden kustregio Albufeira

Praia da Galé Albufeira
Praia da Galé, ten westen van Albufeira begint met de steile kust waar Ponta do Castelo eindigt en loopt een aantal kilometers naar het westen, waar het uiteindelijk uitloopt in Praia de Armação de Pêra. Het strand is ideaal voor gezinnen met kinderen omdat er een afgezet stuk met diepte boeien aanwezig is en er is voldoende parkeergelegenheid. Het strand wordt zelden te druk, mede dankzij de lengte. Ook voor waterskiën en windsurfen is dit strand geschikt.

Praia do Castelo – Albufeira
Het leuke strandje Praia do Castelo ligt ongeveer 8 km ten westen van Albufeira. Een korte trap leidt van de parkeerplaats bovenop de rotsen langs het restaurant naar het strand. Het erg fijne schone zand in deze beschermde baai is terecht zeer populair. Wat soms kan resulteren in enige drukte tijdens het hoogseizoen. Maar het strandje is een bezoek meer dan waard. Praia do Castelo, wordt omgeven door hoge rotsen die de omgeving domineren. Het zandstrand nestelt zich tussen deze imposante muren en het strand wordt gekenmerkt door kleine nissen, kreekjes doorkijkjes. Aan de oostkant van het strand staat een rotsformatie wat met de nodige verbeelding lijkt op een enorm kasteel, vandaar de naam van dit strand. Het is een kleine groep rotsen van een harder gesteente wat daardoor minder door de eroderende werking van de zee en wind is aangetast, terwijl de rest van de kustlijn, in een sneller tempo door de zee verandert. Het gebied rondom het strand wordt gedomineerd door een diep groen woud met overwegend dennen. Op de vlakke toppen van de verschillende groepen rotsen, is groen ook de dominerende kleur, alleen wordt de kleur deze keer veroorzaakt door planten welke zich hebben aangepast aan de zoute schrale zeewind. Verschillende zeevogels vinden in deze rotsachtige omgeving de ideale plek om te verblijven omdat er bijna geen natuurlijke vijanden voorkomen. Het gebied is ideaal voor wandelingen over de toppen van de rotsen, dat de kans geeft om een mooi overzicht te krijgen van hoe de tand destijds, een gebied met verschillend gesteente weet te vormen.

Praia de São Rafael – Albufeira
Het strand ligt 5 km van Albufeira en is zelfs in de zomer heerlijk rustig. Het is bereikbaar via een smal pad en het bied een schitterend uitzicht over de rotsformatie. Er is een leuk klein restaurant op het strand.

Praia do Tunel – Albufeira
Praia do Tunel is het eerste strand ten oosten van de haven van Albufeira en direct ook het bekendste strand van de stad omdat u er vanuit het gezellige oude stadscentrum zo naartoe loopt. U bereikt het strand via een in de rotsen uitgehakte tunnel aan de rand van het oude stadscentrum, vandaar de naam Praia do Tunel. De tunnel leidt naar een enorm balkon wat boven het strand uitkijkt, u vindt hier enkele bars met verschillende gezellige terrasjes. Aan de westzijde van het strand bevindt zich een rotspartij met enkele pittoreske witte huisjes erop. De rots is via een smal pad met uitgehakte treden te beklimmen, en eenmaal bovenaan heeft u een mooi uitzicht over het strand en de zee. Aan uw linkerhand bevindt zich een enorme rotspartij wat het strand van Albufeira in tweeën verdeeld, aan de andere kant van deze rots bevindt zich het strand van Praia dos Pescadores. Praia do Tunel is een echt stads-strand wat in de hoogseizoenperiode nog wel eens druk kan zijn. Per auto parkeert u uw auto op het parkeerterrein bij het centrum. Alle faciliteiten zijn aanwezig op het strand. Tijdens het hoogseizoen is er een reddingsbrigade aanwezig. Het strand ligt richting het zuiden.

Praia dos Pescadores – Albufeira
Praia dos Pescadores is het verlengde strand van Praia do Tunel , en ligt ten oosten in het lagere gedeelte van de stad. Het strand doet volle glorie aan Albufeira´s lange vistraditie en een groot deel is dan ook gereserveerd voor de kleurrijke visserboten de er op het strand liggen te wachten tot ze de volgende buit binnen kunnen halen voor de vele visrestaurants in de stad. Het zon gedeelte is daarom beperkt tot een strook aan de westkant van het strand. Het omliggende land is geheel stedelijk gebied. Achter het strand is een groot winkelgebied met veel bars en restaurants. Het kan erg druk worden op het strand vanwege haar stedelijke ligging en vanwege het gebruik als vissershaven. Er is een geasfalteerde weg die door Albufeira naar het strand leid. Via het centrum is het strand ook per voet bereikbaar. Er is een grote georganiseerde parkeerplaats vlakbij en het strand heeft alle basis faciliteiten(restaurants en toiletten). De reddingsbrigade is aanwezig tijdens het hoogseizoen. Het strand is gericht op het zuid/westen.

Praia Olhos de Agua – Olhos de Agua
Praia dos Olhos d´Agua ligt aan de voet van het pittoreske plaatse Olhos d´Agua. De lokale vissers bevolken het oostelijke gedeelte van het strand met hun typische vissersbootjes en laad- en los- talud. De beroemde zoetwaterbronnen in het zand gaven het plaatsje haar naam Olhos d´Agua, ze zijn bij laag water zichtbaar aan de kustlijn. Maar Olhos d´Agua is ook bekend vanwege haar mooie rotspartijen die bij laag water een groot aantal grotten en het talrijke waterleven blootlegt. Het strand is in de zomermaanden vaak ook bevolkt met Portugezen, vooral omdat dit het eerste strand is waar de rotsen in volle glorie te vinden zijn als je vanuit het oosten aankomt. Ook vanwege haar stedelijke karakter en omdat er veel toeristen naartoe komen is dit een populair strand In het centrum is een centraal plein met vele terrasjes die het strand overzien, ook is er een promenade langs de waterkant met palmbomen omlijnd. Er leid een geasfalteerde weg door het dorp naar het strand welke al vanaf Albufeira wordt aangegeven door middel van bewegwijzering en vanaf de EN 125. Er is een kleine georganiseerde parkeerplaats vlakbij het strand. Het strand heeft verschillende faciliteiten zoals restaurants en toiletten en er is een reddingsbrigade aanwezig tijdens het hoogseizoen. Het strand is gericht op het zuiden.

Praia da Falésia – Vilamoura
Praia da Falésia is een 6 km lang zandstrand wat ligt tussen de plaatsen Albufeira en Quarteira. Er is een parkeerplaats bovenop de rotsen vanwaar de trap naar beneden naar het strand leidt. Een dag op het strand van Praia da Falésia kan zelfs in de maand augustus als eenzaam overkomen want de badgasten zijn verspreid over een groot gedeelte, er is plek voor iedereen. Er zijn verschillende restaurants, een speeltuin voor kinderen en een variëteit aan andere vakantie faciliteiten.

Quarteira – Quarteira
Langs de gehele lengte van het plaatsje Quarteira en verder richting Vale de Lobo ligt het lange mooie zandstrand Quarteira. Het gedeelte nabij het stadje kan in de zomer wat aan de drukke kant zijn. Dan is de meer geïsoleerde oostzijde van het strand wat omringt is met ruige rotsen vaak een betere plaats om te zonnen en te zwemmen.

Praia da Marina – Vilamoura
Direct ten oosten van de haven van Vilamoura ligt dit vlakke maar vaak drukke zandstrand wat populair is bij gezinnen met jonge kinderen. Strekdammen beschermen het strand tegen de stroming. Er is een parkeerplaats naast het Vilamoura casino en tegenover het Ampalius Hotel en er zijn restaurants op het strand.

Ilha do Faro – Faro
Op ongeveer 6 km van het centrum van Faro en dicht bij de luchthaven ligt een eiland wat populair is bij de lokale bevolking. Het eiland is alleen bereikbaar via een smalle brug wat de toegang in de zomer soms enigszins lastig maakt. Maar de zandstranden aan de zuidzijde van het eiland bieden een veilige plek om te genieten voor het gehele gezin. Er zijn genoeg cafés, restaurants en andere faciliteiten rondom het eiland te vinden.